SMRT
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Stejně bych to nezmáčk...žít s pocitem, že jsem někoho POPRAVIL (i když je možná) bych nevládAjantis_CG_thief píše:Když jsme u těch trestů smrti, tak musím zmínit něco, co mě na samotné exekuci dost fascinuje. Hádám, že to pro většinu z vás nebude žádná novinka, ale přece...
To, že když má někdo zmáčknout ten čudl pro zapnutí el. proudu, tak tam je třeba 5 vykonavatelů, každý má svůj čudl, funkční je ale jen jeden, ale nikdo neví který... Takže se pak všichni můžou utěšovat, že "já to nebyl" a nemají výčitky, že někoho zabili.
Prostě mi to přijde hrozně chytré
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Právě. To mě na smrti krapet děsí... Víc se mi líbí představa, něčeho "po" - reinkarnace, odprostění duše od těla, vznik naprosto jiné entity. >NIC< sie představit neumím. Proto v něj nevěřím. Po smrti bych se rád stal součástí Taa (1.pád je Tao), nebo reinkarnoval...Lerek píše:čistě osobně si myslím, že to dokonalé NIC si nejde představit, je to mimo hranice chápání člověka
Mám podobný názor. Znám sice mnoho "hodných" lidí, ale lidstvo jako celek jsou svi*ě. K tomu mě napadá několi citátů:Anreil píše:vím, že jsem cvok nenávidící lidstvo, nevzešlo z něj nic dobrého
Skupina má takovou inteligenci, jako její nejhloupější člen... nebo
Už pět úplně rozumných lidí pohromadě tvoří dav a každý dav je jen smečka bláznů.
Hřbitovy na mě působí velmi "speciálně". Zbořit bych je v žádném případě nenechal... a nové bych už taky nestavěl. Ideání mi přijdou rodinné hrobky, do kterých se jednoduše "noví členové" přidávají...
Trest smrti: rozebírat to nebudu. Hodně toho už bylo řečeno. Jsem zásadně proti. Dokud lidstvo nebude umět život dávat (ve smyslu vrátit, ne rodit), tak ho nesmí ani brát!
Euthanasie: opět bylo řečeno dost. Když si to bude přát ten koho se to týká, tak ano...Ale co když se nebude moct vyjádřit (navždy ochrnutý...)
vězení a převýchova: "zlé" veznice jsou špatné věznice. Fajn by bylo něco jako v Demolition manovi - převýchovné programy (i když tam to je přehnaný)...
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- mě to teda moc neděsí, prostě umřu, ztratím vědomí a prostě už "nebudu", na reinkarnaci nebo posmrtný život nevěřímKong Bao-tan píše:Právě. To mě na smrti krapet děsí... Víc se mi líbí představa, něčeho "po" - reinkarnace, odprostění duše od těla, vznik naprosto jiné entity. >NIC< sie představit neumím. Proto v něj nevěřím. Po smrti bych se rád stal součástí Taa (1.pád je Tao), nebo reinkarnoval...Lerek píše:čistě osobně si myslím, že to dokonalé NIC si nejde představit, je to mimo hranice chápání člověka
hřbitovy - mám k nim vztah celkem neutrální, mají sice takovou zvláštní atmosféru, ale osobně je mi celkem jedno co bude s mým tělem po tom co umřu (spálit, nechat sežrat červama, nebo strčit medikům na náhradní díly - vždyť je to fuk, já už ho nepotřebuju)
to radši ne - takováhle "převýchova" mi až moc připomíná Mechanický pomerančKong Bao-tan píše:vězení a převýchova: "zlé" veznice jsou špatné věznice. Fajn by bylo něco jako v Demolition manovi - převýchovné programy (i když tam to je přehnaný)...
on je celkem rozdíl, jestli chápeme vězení jako trest za zločin (a pak by mělo být tím horší, čím horší byl spáchaný zločin),
nebo jako nápravné zařízení, ve kterém by se měli vězni naučit žít v normálním světě a dodržovat zákony
- ideální je zřejmě ta druhá koncepce, ale bohužel by dnes ne vždy fungovala, proto bude asi nejlepší kompromis (jako vždy)
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mě asi není jedno co s mým tělěm bude. Strčit do země asi nechi, ale ani zpopelnění mi nepřijde jako nejlepší možnost...AlieN píše:hřbitovy - mám k nim vztah celkem neutrální, mají sice takovou zvláštní atmosféru, ale osobně je mi celkem jedno co bude s mým tělem po tom co umřu (spálit, nechat sežrat červama, nebo strčit medikům na náhradní díly - vždyť je to fuk, já už ho nepotřebuju)

V DM to bylo přehnaný. Chtěl jsem tím, říct, že "vězení za trest" (jak říkáš) je nesmysl, páč to imho člověka ještě více zkazí... Jsem pro druhou možnost, páč jsem idealista a věřím v nápravu (a taky jsem někdy dost najivní...AlieN píše:to radši ne - takováhle "převýchova" mi až moc připomíná Mechanický pomeranč
on je celkem rozdíl, jestli chápeme vězení jako trest za zločin (a pak by mělo být tím horší, čím horší byl spáchaný zločin),
nebo jako nápravné zařízení, ve kterém by se měli vězni naučit žít v normálním světě a dodržovat zákony
- ideální je zřejmě ta druhá koncepce, ale bohužel by dnes ne vždy fungovala, proto bude asi nejlepší kompromis (jako vždy)

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Proč by sis NIC měl představovat? Pokud po smrti nic není, tak prostě nic není. Tečka. Veškeré problémy a vlastně všechno pro tebe zmizí a skončí, protože skončíš i ty. Čili nejlepší možný odpočinekKong Bao-tan píše:Ty si umíš představit, že po smrti bude NIC - napořád? Donekonečna! Napořád? Umíš si vůbec představit "NIC"? Ne nic jako absenci "něčeho" ale naprosté >NIC<

Odbočka: Každopádně myslet na NIC je příjemná relaxace - občas to používám, když se snažím usnout

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je právě to >nic< jako absence >něčeho< ty se jen nezabýváš nějakou konkrétní myšlenkou. Tvá mysl se ale stejně zabývá >něčím<... "čisté" >nic< je pro člověka nereálná představa...sevencreature píše:Každopádně myslet na NIC je příjemná relaxace
A jak jsem již řekl proto v to menůžu věřit. Když je člověk věřící, tak si představuje Boha jako >něco<. Jako ateista naopak v >něco< nevěříš (nebo věříš v >nic<, ale slovo "věřit" v té větě předpokládá existenci)...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kong: Tím "myšlením" na "nic" mám na mysli pouze to, že se snažím na nic nemyslet - schválně to někdy zkus - prima zábava
(jasně, že to dost dobře nejde - alternativa je třeba myslet na jednu věc - imaginární - třeba černou kostku
).
A nakonec, já netvrdím, že po smrti nic není, nebo že si myslím, že po smrti nic není.

A nakonec, já netvrdím, že po smrti nic není, nebo že si myslím, že po smrti nic není.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kruci, jen si na chvíli odskočím zafilosovovat do čajovny a tady s to nějak rozroste
Hmm, kdyby by např. někdo zabil rodiče či někoho mě jinak drahého, tak NECHCI, aby dostal nějakým pitomým soudem daný trest smrti, nebo doživotí. Zlikvidovala bych si ho sama a to tak, že "až bych s ním skončila a on by přišel do pekla, tak by mu přišlo jako nebe po tom, co jsem s ním prováděla"

Hmm, kdyby by např. někdo zabil rodiče či někoho mě jinak drahého, tak NECHCI, aby dostal nějakým pitomým soudem daný trest smrti, nebo doživotí. Zlikvidovala bych si ho sama a to tak, že "až bych s ním skončila a on by přišel do pekla, tak by mu přišlo jako nebe po tom, co jsem s ním prováděla"

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
BojímVampiria píše:Kruci, jen si na chvíli odskočím zafilosovovat do čajovny a tady s to nějak rozroste![]()
.....zlikvidovala bych si ho sama a to tak, že "až bych s ním skončila a on by přišel do pekla, tak by mu přišlo jako nebe po tom, co jsem s ním prováděla"

Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele: