Ja keď som to hral prvykrát, tak som to vzdal na tej partičke 4 ženských pri východe z Nashkelských dolov. Skúšal som to asi 10 krát a potm som sa na to vybodol a začal som novú hru

. tak isto v pevnosti gnolov, neustále som robil save a load, následkom čoho som mal gnolov strašne veľa, vystrieľal som hafo šípov, to bol zážitok :).
Teraz už to prebehnem rýchlo, ale najlepší pocit z hrania som mal na prvykrát, aj keď so msi postavu nahádzal s vysokými statmi.
Keď si to chcem sťažiť, tak si urobím postavu slabšiu, nechám staty tak ako mi prvykrát hodí a snažím sa hrať akoby "reálne". To znamená, že napr rangerom nedávam lepšie brnenie ako pokovené kožené, do súbojov idem akoby som nevedel čo ma tam čaká (žiadne predpripravené kúzla a pod) a baví ma to omnoho viac. Bohužiaľ, už to nieje také super, ako na prvé dohranie.
Bez loadu som to ešte neskúšal. Ono je dosť blbé, ako to už Drake spomínal, že dosť veľa vecí je o náhode. Raz sa trafím, raz nie, niekedy sa podaria záchranné hody a niekedy nie.
Napr. už spomínaná FAI. Tak tam mi Tarnesh skor vždy na prvý pokus zabije hlavnú postavu s magickou strelou. Jediná moja postava, ktorá ju prežila, bol trpasličí bojovník s 15 žvotmi na 1. lvl. Samozrejme, keď o tom viem, tak je to úplne iné a možem sa pripraviť. Akurát to už nieje ono.
Ak niekomu pripadajú single player hry ľahké, odporúčam zahrať online hry, napr. Ultimu online. Žiadny save a load. Jednoducho umriete sa idete sa ressnúť. A to ani nehovorím o súbojoch medzi hráčmi, kde práve dosť veľa "polobohov" zo single player hier nevie uniesť, že ich druhý hráč porazí :). Ale tak to chodí, nemože byť každý najlepší.