Dohrál jendou, bavilo mě to, třeba to někdy zkusím znovu, zvolil jsem na konci Helios, ty mi přišel nejpřijatelnější, mám ke hře ale pár výtek a už vůbec si nemyslím, že je to jedna z nejlepších her všech dob.
A ty výtky:
- skutečně debilní AI, třeba starší HL ji měl xkrát lepší. Díky ní stojí akční část DE celkem za nic, jednoznačně zklamání
- sysmém implantátů, nápad zajímavý, provedení špatné. Lepší by bylo kdyby se energie sama průběžně dobíjela a během hry se zvyšovala její kapacita. Spořivý hráči (mezi něž se třeba řadím) si takhle moc implantátů neužili
- rozdělování bodů do dovedností (zbraně, trénink s okolím), podle mě nešťastně zvolené kategorie/jejich bodové hranice.
- špatné finále - ač se sice tvůrci snažili vyhnout se klišé "zabij toho posledního nejtužšího záporáka", jejich nápad dohrání posledního levelu je možná ještě hroší, spousta hráčů určitě zkoušela dohrát jen poslední level třemi různými způsoby, aby hru pokořili na 100%

. Kdyby se konec odvíjel dle vašeho rozhodování a konání během celé hry, to už by byla jiná...
Deus Ex je dobrá hra, ale skutečně jen dobrá

.