Volná diskuze - archív č. 1

A prach na ně usedá, brouci je prožírají.
Zamčeno
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

@Ajantis: Ridim se svym vnitrnim kodexem nebo jak to nazvat, problemy jsem s tim zatim nemel, rozhodne nejsem nejaky pure anarchista, ktery kasle na vsechny zakony a omezeni - nekradu, nezabijim, pravidla dodrzuju, pokud z toho mam vlastni prospech, ... Nevidim problem.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

:lol: Vzbura proti slusnemu jedeniu! Keby som bol kapitan tak radsej vyskocim z lode, lebo vidim, ze mate v rukach vselijak otocene noziky a vidlicky a nevahate ich nespravne pouzit. :lol: ;-)
Samozrejme, kazdemu je srdecne jedno, ako papa, ale tie pravidla neprisli uplnou nahodou a nikto si ich nevycucal z prsta. Su to uplne bezne veci, ktore by sa mali brat ako uplne bezne veci. Ale, nechajme to uz tak. :roll: Musim si dnes zachovat skvelu umelo vytvorenu naladu, lebo budem lanovat.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Arthalion: u některých pravidel by mě tedy zajímalo, z kama vlastně přišly...
Proč bych měl mí tu vidličku otočenou zoubkama dolů, a ne nahoru?
Navíc tahle "obyčejová pravidla" zcela ztrácí svůj význam ve chvíli, kdy je 95% lidí nezná... prostě odumřou. A imho právem.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Ajantis_CG_thief píše:Arthalion: u některých pravidel by mě tedy zajímalo, z kama vlastně přišly...
Proč bych měl mí tu vidličku otočenou zoubkama dolů, a ne nahoru?
Navíc tahle "obyčejová pravidla" zcela ztrácí svůj význam ve chvíli, kdy je 95% lidí nezná... prostě odumřou. A imho právem.
Jedenie je ver ci nie, aj o estetickosti a dokonca aj o symbolike. Co myslis, ze je z tych hladisiek lepsie, drzat pribor smerom hore ci smerom nadol? :roll:
Ten argument o ztracani vyznamu by sa celkom vydaril, lenze mne nestaci. Tu ide o slusnost, ktora ma pevnu obranu v uz spominanych hladiskach.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Arthalion píše:Jedenie je ver ci nie, aj o estetickosti a dokonca aj o symbolike. ....
Právě o tom to je- jak vidíš, naprostá většina lidí tu symboliku nezná a držet vidličku naopak jim neestetické nepřijde.
Zřejmě to má nějaký důvod a imho to bude mít i nějkaý následek, tahle "symbolika a estetika" bude zapomenuta.
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 3.2.2006 10:51, celkem upraveno 1 x.
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Ajantis_CG_thief píše:
Arthalion píše:Jedenie je ver ci nie, aj o estetickosti a dokonca aj o symbolike. ....
Právě o tom to je- ale jak vidíš, naprostá většina lidí tu symboliku nezná a držet vidličku naopak jim neestetické nepřijde.
Zřejmě to má nějaký důvod a imho to bude mít i nějkaý následek, tahle "symbolika a estetika" bude zapomenuta.
Dovod je prosty – zjednodusovanie. To je priznacny znak dnesnej doby, vsetko sa zjednodusuje "komprimuje" :-) na ukor kvality.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Arthalion: na úkor kvality?
Pokud vím, dřív se příbory nepoužívaly vůbec :-)
Vysvětli mi to třeba s tou vidličkou- mně ani z estetického hlediska nepřijdou zoubky nahoře horší. A zjevně ani spoustě jiných lidí.
Takže to spíš vypadá na takové neužitečné nadbytečné normy- těm patří zapomenutí ;-)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Ajantis_CG_thief píše:Arthalion: na úkor kvality?
Pokud vím, dřív se příbory nepoužívaly vůbec :-)
Vysvětli mi to třeba s tou vidličkou- mně ani z estetického hlediska nepřijdou zoubky nahoře horší. A zjevně ani spoustě jiných lidí.
Takže to spíš vypadá na takové neužitečné nadbytečné normy- těm patří zapomenutí ;-)
Bezpečnostní riziko? Nakloním se nad tebe a budu ti chtít něco pošeptat (nebo tak něco) a ty mě bodneš vidličkou.
Žralok, který štěká, nekouše.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Drake127: nemusíš se bát, nepatřím k těm, co jedí s rukama nad výší lícní kosti ;-)
Ale nedělám to kvůli nějaké etiketě, bo ji ani neznám, ale právě z "bezpečnostních důvodů"
Navíc my dva spolu vzhledem k Tvému zanedbávání pražských Sigil srazů asi chvíli jíst nebudeme ;-) :lol:
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Arthalion: to o čem tu mluvíš jsou prostě věci, které se (jak správně říká Ajantis) prostě vytrácejí...
Příklady dávno 'vyčichlých' (všeobecných) pravidel. Dostáváš snad ve škole rákoskou přes prsty? Klečíš na hrachu? Můžeš diskutovat s učiteli? Bez problémů předmanželsky souložíš? atd. atd. To jsou 'pravidla', která se prostě mění s dobou.
Ta pravidla o kterých mluvíš ty, jsou do jisté míry o společenské úrovni. Ne o nějaké estetice či symbolice. Nebo si snad myslíš, že začátkem minulého století chudá vesnická rodina, která jedla maso 2x měsíčně si lámala hlavu s tím, jak drží při jídle vydličku?
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Ajantis: Zachadzas nejak prilis do minulosti, nie? ;-) Skus napriklad 19. storocie. ;-)
Mozno ziadam po ludoch az moc v dnesnej lacnej dobe. Mne zubky nahor teda rozhodne vadia, pretoze to jednoducho vyzera smiesne, ak si takto dana osoba papka v spokojnosti svojej ignoracie. Neurazte sa, asi 1.krat prichadzate do styku s niecim ako pravidla stolovania, ktore su sucastou etikety. Chcete snad popriet etiketu? Prosim, vasa vec, ale dalej mi uz potom nepiste dalsie argumenty, lebo mi skutocne pokazite moju pracne vybudovanu naladu. :roll:

Frosty: Preco ako priklad uvadzas vesnicku rodinu? Snad je nasim cielom uroven vesnickej rodiny? A preco porovnavas predmanzelsky sex a stolovanie?
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Arthalion: nerad, ale asi pokazím :-D Proč bych nezacházel do minulosti? V tomhle směru se 'pravidla' nezměnila - kastové (či jaké chceš) rozdělení společenské úrovně lidí tu bylo, je a bude.
Navíc je to myslím, každého věc. Důvod proč zacházím do mynulosti je ten, že v té době, pokud bych přišel do nějaké 'nóbl' restaurace a tuto etiketu tam nedodržoval, tak se na mě budou dívat skrz prsty - dnes je to každému prakticky fuk, jelikož většina lidí z této 'etikety' nezná ani čtvrtinu.
Až by jsme se potkali v restauraci - a tys mě viděl jíst s vidličkou otočenou hroty hore, jak se občas napiji levou rukou přičemž příbor nezpůsobně chňapnu do jedné ruky - můžeš si pomyslet, že ''čo toto je za nekulturné hovado..?'' a stejně tak já, až bych viděl jak peskuješ obsluhu za to, že ti pití postavila na špatnou stranu, či jak způsobně pojídáš své jídlo, přičemž znechuceně pozoruješ 'nekulturní hovada' vedle sebe - bych si zase mohl říkat: ''no co je tohle za snoba'' :lol: Přehnané, ale věř, že to tak dnes funguje ;-)

EDIT: ad ta vesnická rodina - princip je stejný - začal by jsi jim při jídle vykládat že tu vydličku drší špatně?? A s tím předmanželským sexem - pozorněji čti - je uveden ve všeobecných 'pravidlech' dávno smazaných postupem doby ;-)
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Frosty: :-D Aspon Tvoja reakcia pobavila. :-D So mnou coby pozorovatelom-katom to nie je az take zle, takze ak sa nahodou dostavim na nejaky ISS, tak mozte spokojne papat, nebudem na nikoho vrhat nevrazive pohlady, na to som prilis solidarny. ;-) :twisted:
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Arthalion píše:So mnou coby pozorovatelom-katom to nie je az take zle, takze ak sa nahodou dostavim na nejaky ISS, tak mozte spokojne papat, nebudem na nikoho vrhat nevrazive pohlady, na to som prilis solidarny. ;-) :twisted:
... :-D To sem chtěl slyšet :lol:...Jelikož jinak by se mi při pohledu na tebe asi vždycky vybavila 'tetička' a to by se ti asi moc nelíbilo... (i když s ohledem na tvé předchozí posty to stejně nemohu vyloučit :lol:) ;-)
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Takže jednoduchá otázka pro dnešní den: Co budete dneska dělat? Já jsem se rozhodl (když je ten vejkend), že nebudu dělat absolutně nic. 8-)
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Zamčeno

Zpět na „Archivy“