SMRT

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

ale brácha měl poslední řeč hezkou...říkali ji jeho kamarádi ze školy a nechali ji podbarvit písničkou od Landy...pravda část příbuzenstva to nesla, hm, poněkud těžce (něco ve smyslu, že čeho je moc toho je příliš a ta drsná hudba se na pohřeb vůbec nehodí...bla, bla, bla...máti je poslala někam a byl klid) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Ajantis_CG_thief píše:Člověk, který nebožtíka nejspíš ani neznal, čte z papíru ta univerzální a rádobydojemná klišé, která opakuje na každém pohřbu, a nebudeme-li se bránit, dočkáme se jich i my (něco na způsob- svůj život zasvětila rodině, práci, a pomoci bližním).
Cituji z "Minulost a současnost, paměť a dějiny", in Soudobé dějiny, 4/2004:
"Paměť může formována jistě i zvnějšku. Organizuje ji především moc (viz hrdinská epika od družin po národní stát) a samozřejmě výchova, školy. Ty byly zprvu garantovány církvemi, nato státy a nyní stále více jakousi neurčitou veřejností. V současnosti se školní osnovy uvolňují a suma předávaných vědomostí je pak srovnatelná s pamětí internetu organizovanou ad hoc vyhledavači. Paměť se nám internetizovala, s osnovami se vytrácí poslední substrát. Do této situace vstupují stále početnější a halasnější média s jejich pseudoreflexí. Což vede paradoxně k nikoliv rozvolnění, ale naopak k nástupu primitivních schémat (viz témata většiny SMS). Těch se totiž znovu média chápou a šíří je - také jeden z důvodů, proč politici, aby jim bylo rozumět, musí hovořit v klišé (což jim ostatně potíže nedělá)."

P.S. V poznámce to autoři dokládají na předkládání jednoduchých schémat kolektivní paměti v rámci nacistického a komunistického režimu.
Schválně si naše politiky někdy poslechněte. O důležitou informaci nezavadíte. Stále dokola omílají, co chtějí udělat, ale jak to chtějí udělat už neřeknou. Divák by tomu nerozuměl. Média jejich proslovy pak přenášají s dalšími informacemi takovou rychlostí, že divák absolutně nemá šanci si je někde ověřit. Prostě jen té televizi začne "věřit". Je to koneckonců jednodušší.
Je ovšem trochu smutné, když už i pohřeb je jen omílaným klišé. :-?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis_CG_thief píše:svou poslední řeč si napíšu sám.
Člověk, který nebožtíka nejspíš ani neznal, čte z papíru ta univerzální a rádobydojemná klišé
Já si ji teda psát nechci, ale pohřby v krematoriech jsou asi nejhorší věc, co znám - ty s****y co tam zaměstnanec čte, to je vážně k smíchu, nebo ke zvracení... Fuj :roll:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Ja byl zatim na 3 pohrbech a vzdycky byla ta pripravena rec moc hezka... Prvni neco drobneho rikal farar a pak zastupce starosty tady z te nasi vecnice popsal zivot dane osoby, jak vyrustala, jake mela zajmy, kde se poprve setkala se svym protejskem, ...

Jedina vec, ktera mi na pohrbech vadi je to, ze farar pocita s tim, ze vsichni, co tam jsou jsou krestani... Nebo o tom alespon mluvi jako o 'jedine ceste'... :roll: . Kdyz jsem byl posledne na pohrbu (pred rokem), tak to bylo zrovna v dobe, kdy jsem se trochu zajimal o buddhismus a satanismus a z tech kecu tam se mi fakt delalo blbe... :roll: .

Jinak taky nemam rad tu tizivou atmosferu, ktera na pohrbech byva... Se klidne muze stat, ze jdete na pohreb osoby, kterou neznate a stejne se tam rozbrecite. Podobne jsem to mel ted, jen s tim rozdilem, ze chut brecet jsem mel v okamzicich, kdy jsem zacal myslet na ruzne moje momentalni problemy - tu osobu, ktera mela pohreb jsem prakticky neznal, byla to vzdalena pribuzna, chodili jsme za ni na Velikonoce, ale to je tak vse...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

...
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 6.3.2010 17:58, celkem upraveno 2 x.
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

tak si rikam, ze posledni dobou lidi nejak moc umiraji... v okoli mych kamosu minulej mesic zemrelo si pet lidi a tedka vidim, ze je to vsude.... asi to jako bylo i driv, ale ted se me to nejak vic dotyka....

....kdyby tak tu moje babicka este tak deset let byla...
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: Byl jsem tam na dvou pohřbech a v obou případech to bylo dost mizerné.

Kdy už jsme u těch pohřbů - můj ideální pohřeb je spálení těla na hranici někde v kruhu přátel nebo rodiny. Samozřejmě, že je to celkem neuskutečnitelné :-? Alespoň u nás a v dnešní době (resp. nelegální :wink:).

Ale proti pohřbívání do země taky nic nemám. Jen ty krematoria (nebo spíš kafilerie? :roll:) mi k srdci opravdu nepřirostly.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Anreil
Šifrovač

Příspěvek od Anreil »

Mě tak napadá Kdo z vás by byl schopen zabít?(třeba aby zachránil jiné lidi)
Nenávidím vás. Nenávidím sebe. Nenávidím cokoli co stvořil člověk, a proto vás všechny zabiju.
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

Anreil:Myslim ze kazdy clovek je schopny za urcitych podmienok zabit.Pre kazdeho su tie podmienky ine samozrejme.
"Máš štestí,že mám deset kilo podváhu. Jinak už by z tebe byla mrtvá liška."
Myron
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Anreil píše:Mě tak napadá Kdo z vás by byl schopen zabít?(třeba aby zachránil jiné lidi)
Otazka by mozno mala zniet kto by bol schopny zabit, keby nebol postihnutelny zakonom. :twisted:
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Blízko smrti? No - pominu-li jednu menší příhodu na kluzké skále, tak si ani nic moc nevybavím.
Jinak s tím usednutím za volant = přiblížení se smrti o 80% - je to sice pravda, ale v bezpečí nejste ani jako obyčejný chodec - ze stejného důvodu. A dfcto jako chodec máte ještě menší šanci na přežití.

ad pohřby. Zatím jsem byl jen na jednom - asi před 5 lety, když zemřela babička. Proslov tuším dával dohromady děda a dobře mi věru nebylo. A možná ani ne tak z mého vlastního stavu, jako spíše z toho, když jsem viděl stav dalších pozůstalých - děda, máma atd.
Jinak co dle mě v těchto situacích dostává naprosto jiný rozměr je hudba. Většinou potom vždy když slyšíte melodii, či písničku, která na tom pohřbu zazněla, tak se vám asi jako první vybaví právě ten pohřeb.
Po tom co mi máma řekla, že na pohřbu strýce (na kterém jsem nebyl) hráli mimo jiné i Bachovu Air sonátu, tak od té chvíle vždy když ji slyším si už nevzpomenu jako první na film 7, ale na toho strýce.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Anreil
Šifrovač

Příspěvek od Anreil »

Tak jinak. Kdo by chladnokrevně zabil?

EDIT:Myslím chladnokrevně jako vražda,smrt,zabití.
Naposledy upravil(a) Anreil dne 4.2.2006 20:46, celkem upraveno 1 x.
Nenávidím vás. Nenávidím sebe. Nenávidím cokoli co stvořil člověk, a proto vás všechny zabiju.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Anreil píše:Tak jinak. Kdo by chladnokrevně zabil?
Nemyslím, že bych měla krev studenější než ostatní. ;-)

V okamžiku ohrožení (kdyby na mě šel třeba někdo s nožem nebo s bouchačkou), bych nejspíš nasadila stejný kalibr jako útočník a v rámci okamžitých možností se dozbrojila stejně, ale pokud by to šlo, tak bych určitě nezabíjela ;-)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

Drviva vacsina ludi z tohoto fora by chladnokrvne asi nikoho nezabila,teda aspon dufam ;-)
"Máš štestí,že mám deset kilo podváhu. Jinak už by z tebe byla mrtvá liška."
Myron
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Chladnokrevně asi nikoho. Ale dovedu si představit, že ve vzteku bych se něčeho takovýho dopustila...

...třeba kdyby se k nám - čistě hypoteticky - vloupal zloděj a oddělal psy, asi mu celkem bez rozpaků ustřelím tátovou pistolí kebuli, jen mít tu možnost a nenechat se zastřelit dřív, než to zmáčknu...;-)
(Jediný, co by mě dost možná mohlo zastavit, by byl můj vlastní pud sebezáchovy - morální zábrany v tu chvíli určitě ne...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“