Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmmm, tak ti strážci před Kangaxxem jsou docela divní. Je to vcelku jednoduchý boj, řekl bych - díky tomu, že je možné vyjít z domu ven a vyřídit si to s kostlivci a další drobnou havětí.

Ale ten trpaslík je dobrej vtip :-) A lichové mě překvapili, protože snad vůbec nekouzlili PfMW.

Zato ten lich v Crooked Crane je docela nepříjemnej - resp. on sám ne, ale pokud se to na začátku nepodchytí, tak se tam vynoří trochu víc Fiends než je zdrávo :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Pit fiends sú relatívne v pohode, až na debilný fireball - hlavne zo začiatku bez rezistencie to dokáže zabolieť - a zabiť ich nie je až taký problém - keď prichádza cez bránu tak je už zacieliteľný, ale ešte nemôže nič robiť - správny moment na útok. :twisted:
Tých dvoch lichov aj s ich ochranou som dal bez úteku - ale bez Keldorna som tam dosť dlho pobehoval kým ich došli PfMW - zato mi nahádzali xy-mordenkainenov. :evil:
There is a limit to stupidity.
182
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Já je dal taky bez útěku, ale nezdálo se mi ani ty expy - za toho tužšího (odolnost na magii, nefunguje na něj Abi Dalzim) jsem dostal kolem 20 tisíc expů, za toho jednoduššího, kterej šel do kytek skoro hned a ani neměl moc útočných úmyslů jsem dostal snad 52 tisíc. To jsem nepobral :lol:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Wow, Twisted Rune v Tactics je super :-P Takhle to mělo vypadat už v originále. I když možná místo obyčejného beholdera tam mohli hodit nějakou alternativu - jako Elder Orb (i když by to pak možná bylo trochu problematičtější :think:).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmmm, Irenicus ve Spellholdu je zvláštní. Když jsem na něj na začátku boje zakouzlil Power Word Blind, tak nic neudělal, okamžitě jsem ho porazil a on utekl, přičemž Dradeel, Wanev a spol. tam zůstali po vybití Yoshima a zlodějů a nedá se s nimi nijak mluvit.

Nejvíc mě ale překvapilo, jak se za porážku Irenica dostávájí ty Quest Experiences - dostaly je jen postavy, které stály blízko Irenica :-D Asi dokázal obdarovat jen ty, na které viděl :lol:

Každopádně Power Word Blind je suprové kouzlo (ostatně jako snad všechny Power Words - třeba Stun).
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Nej je silence... pokud to zkombinuješ s Greater malinson... lahůdka, blind je sice super ale kouzla jsou silnější než jakejkoli fighter ;-)
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

No ak si všimneš, keď teba niekto oslepí tak tvoja postava nevidí okolitých nepriateľov - a tým pádom ak chceš s kúzelníkom niečo zakúzliť tak musíš stáť hneď vedľa nepriateľa - tj. aj dôvod prečo Jon neútočil na 7c - pretože ťa nevidel. Btw. Irenicus v Spellholde je úbohosť sama. :roll:
There is a limit to stupidity.
182
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

hm, a to ty Jonelethy Tactics neopravuje? To jen Jona v pekle? Nejsou na to nějaké další mody? Irenicus by měl být důstojný protivník.. :-?
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Jon v pekel (na insane, jinak né do takové míry) je více než důstojný protivník.
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Velehal: Na něho jsem slyšel dost opěvování, neboj! :-D (snad ho někdy vyzkouším). Spíš mě zajímali ti ostatní, páč s tactics mám min. zkušenosti. (jaksi teď není vůbec čas).
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Jon v Pekle se zdá napoprvé neporazitelný, pak člověk přijde na to, že to není tak hrozné. Chce to jen dobrou koordinaci a být co nejrychlejší. Na insane je však obrovský problém to, že Jonovi fragmenty neustále povolávají příšery (Morderkainovy meče = na insane klidně i 50 zranění ranou, Stíny (má-li k tomu člověk Improved Undead...), Wyverny, Beholdry (obrovský problém, zdaleka ten největší) a liche (Teleportační pole)).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: To teda je - nemít min hp, tak ho člověk zabije jedním, dvěma zásahy.

Btw to s tím, že nedával expy lidem, které neviděl mě pekelně štvalo - musel jsem to reloadovat asi 5x, než jsem celou družinu vecpal pěkně dokola okolo něj. Ale mám dojem, že jinak by zabil Dradeela a spol. No možná ne.

Každopádně Asylum by potřebovalo trochu vylepšit - i když na druhou stranu, když jde někdo pro Solaufeina a zdaleka nemám milion expů, tak by to mohl být možná i problém :think:

Na jaké úrovni tak jdete do Asyla, když chcete mít v družině Solaufeina? A které questy splníte předtím v Athkatle?
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Hned. Skoro. Neplním žádný velký quest (tj. quest spojený s nějakou pevností, vyjímkou jí případ kdy je to nutné kvůli nějaké NPC). A neopouštím město. S questů udělám otrokáře, Xzara, projdu si hřibot + nějaké menší questy (spojené se hřitovem, mostem apod.). A jediný problém pak představuje ten ti dva Pekelní démoni. Ale zato dost velký problém.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal: Kteří démoni? Myslíš u lichů?

Ale vybíjed Improved Ilithids a Beholders musí být na nízkých levelech docela maso, ne? :-)
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Jo. Ti u lichů.
Beholdři v Podtemnu (+ Matka Úlu)... Nejdříve jsem si myslel, že to asi vážně nejde. Pak jsem přišel na zcela jednoduchou a účinnou taktiku (čím víc mágů, tím lépe). Beholdři nevidí skrz neviditelnost. Proto je stačí vyprovokovat a zdrhat a na konec dungeonu. Mágové zatím sesílají Cloudkilly jako diví po cestě, kudy beholdři půjdou, hlavně u konce dungeonu jich položí několik. Pak se stačí zneviditelnit a čekat až mraky udělají svoji práci. Beholdři mě nevidí a tak tam tak bezcílně bloudí skrze mraky... Jediný problém je Matka Úlu, která vidí skrze neviditelnost ale ta často nikam nechodí a čeká až si pro ní dojdu...
Ilithidi jsou problém... Ale zase né neřešitelný. Nutnost je mít neustále vyvolaných 5 potvor (elementálové, vzdušní sluhové, neviditelní stopaři apod.) a používat kvalitní munici (Arrow of Piercing) a mít pořád Haste/lektvar Rychlosti.
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“