Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Velehal píše:Jon v Pekle se zdá napoprvé neporazitelný, pak člověk přijde na to, že to není tak hrozné. Chce to jen dobrou koordinaci a být co nejrychlejší. Na insane je však obrovský problém to, že Jonovi fragmenty neustále povolávají příšery (Morderkainovy meče = na insane klidně i 50 zranění ranou, Stíny (má-li k tomu člověk Improved Undead...), Wyverny, Beholdry (obrovský problém, zdaleka ten největší) a liche (Teleportační pole)).
Když jsem to zkoušel, tak mi ty kopie ani tolik problémů nedělaly.. jsem je ignoroval a pak je zabil najednou pomocí Death spell... Ale zabít ty "vyvolávače" se mi zatím nepodařilo...
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

sevencreature píše:Hmmm, Irenicus ve Spellholdu je zvláštní. Když jsem na něj na začátku boje zakouzlil Power Word Blind, tak nic neudělal, okamžitě jsem ho porazil a on utekl, přičemž Dradeel, Wanev a spol. tam zůstali po vybití Yoshima a zlodějů a nedá se s nimi nijak mluvit.
Příště zkus Boss Improvements z modu Quest Pack.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Raz: Ok, proč to nezkusit - díky za tip :-P . Ale asi jsem zapomněl zdůraznit, že hlavní důvod toho mého postu o Irenicovi ve Spellholdu byl ten fakt, že když jsem na něj zakouzli PWB, tak postavy, které od něj byly dál, nedostali za jeho poražení žádné quest experiences (těch 68 000 nebo kolik) :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
dodo
Sigilan

Příspěvek od dodo »

sevencreature píše:Raz: Ok, proč to nezkusit - díky za tip :-P . Ale asi jsem zapomněl zdůraznit, že hlavní důvod toho mého postu o Irenicovi ve Spellholdu byl ten fakt, že když jsem na něj zakouzli PWB, tak postavy, které od něj byly dál, nedostali za jeho poražení žádné quest experiences (těch 68 000 nebo kolik) :-)
pruuuser , tak k nemu skus prist blizsie alebo si najdi nejake ine kuzlo ktorim ho ochromis:):):) , ale cece koniec koncov irenicus v spelholde nejeke nejaki velki problem ,zopar silnich kuziel nejake tie jednoduche ochrani a to je asi tak vsetko co proti tebe pouziva ,samozrejme ine je to ked mas nejaki ten mod ktori ti ho trochu pritvrdi:)
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

dodo: Přečti si ty starší posty :wink: Tenhle Irenicus je poražený během 2 sekund - jediný problém je prostě dostat všechny členy družiny kolem něj :lol:

Sejmul bych ho normálně, ale prostě mi to nedalo a chtěl jsem to s PWB vyzkoušet. Jinak je to geniální kouzlo na skupiny mágů/kleriků 8-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Razfallow píše:Příště zkus Boss Improvements z modu Quest Pack.
Mám a? Jediné čo stihol zakúzliť bol timestop - ale keďže mám ten meč s imunitou na ts tak nebol problém (myslím, že si ani nenahodil ochrany :roll: ) - btw. na Beholderov platí celkom dobre aj magic missile alebo skulltrap - ale jednej veci nechápem - keď ma zruší anti-magic rayom tak potom mám stále spellcasting failure - hoci nemám na avatarovi žiadnu ikonku, ktorá by ukazovala miscast magic a pod - čím to? :think:
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: Jak to stihl zakouzlit? :shock: Vždyť to celkem trvá... Nebo měl nějaké ochrany navíc?
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Teraz si presne nespomínam - buď mal PfMW a ja som stratil čas odstraňovaním, alebo som najprv útočil na klony - ale okrem toho sa nezmohol na nič - ja som čakal, že začne normálne s wiltingmi a pod. 8-)
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: No musím uznat, že když se sejdou dva nepřátelští mágové, co mají v CCs dohromadý 6x ADHW tak většinou končí zábava :-? Nikdy jsem si nemyslel, že Spell Imunity je až tak geniální a užitečné kouzlo. (ještě že je možné kouzlit PfEnergy na zbylé členy družiny).

Pravda, že bez Tactics nebo ostatních modů je spousta kouzel naprosto zbytečných - a vlastně spousta věcí ve hře, což je opravdu škoda :roll:
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Jj - protection from magic energy - bez tohto kúzla by som lichov nikdy nedal - najhoršie však je keď sa mu spustí CC s remove magic+2xADHW. :evil: Jedna dobrá vec sú tie partičky z tactics (random encounters) - majú pri sebe super healing potions - s nimi je to omnoho ľahšie ako tak ustáť (na vyšších lvl).
182
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

CrowX píše:
Razfallow píše:Příště zkus Boss Improvements z modu Quest Pack.
Mám a? Jediné čo stihol zakúzliť bol timestop - ale keďže mám ten meč s imunitou na ts tak nebol problém (myslím, že si ani nenahodil ochrany :roll: ):
A bez toho meče si to zkoušel?

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Nie, ale zabiť by som ho stihol - ako som povedal zbytočne som sa zdržal - a inak tam stál bez toho, aby ma nejako viac ohrozil - keby hádzal ADHW, comet a pod tak by som sa aj bál a on nič (resp. najprv zabil Tiaxa&spol, script?) - ja si na to už nespomínam - a jeden z dôvodov je, že samotný boj bol smiešne ľahký - nie je na čo spomínať.
Irenicus v pekle je omnoho tuhší - ale ten meč mi aj tu dosť pomohol (a tiež nejaké tie pasce).
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: Jo, obvykle zakouzlí něco jako "True Seeing" a tím zabije Tiaxe a spol. S PWB to právě neudělal - jeden z důvodů, proč jsem to zkoušel použít.

Spell Imunity jde odstranit pomocí Dispel/Remove Magic? Jinak bez SI:N už pomalu mezi mágy ani nevylézám :lol:

Btw ten "Lich in the Docks" je taky celkem zajímavý. Sice chápu, že někomu asi přijde divné, že tam je (třeba šel osobně vyzvednout nějakou vzácnou zásilku? :wink:), ale na druhou stranu je to byl zábavný boj.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

A hlavně je tam Balduranův plášť...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal: Pravda - to mě docela překvapilo, protože už jsem si ho po Landorově vzoru přidal do toho obchodu, který prodává ostatní Balduranovo vybavení (nějak se s tou pláštěnkou nemůžu rozloučit :oops: :lol: ).
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“