Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Ak máš na sebe SI: abjuration tak dispel/remove magic na teba nefunguje (ruby ray, spell strike apod ale fungujú ;-) ). Dobrá kombinácia je samozrejme SI: abjuration-divination + improved invisibility :twisted: (samozrejme až na nacheatovaných chudákov, ktorí hádžu kúzla aj cez neviditeľnosť).
There is a limit to stupidity.
182
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

Vážně ho má?? konečně nějakej solidní plášť(CoM nepočítám). Btw, čím jste toho licha zabily, já mu byl schopnej ubrat snad jen witlingem, na všechno ostatní byl imunní(po spellstriku). Jinak ten witling mu ubral cca 8 dmg, což si vyregeneroval. ;-) (jinak jsem tam byl dost dlouho, ale...)
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Tento lich z dokov je nechutný ešte z jedného dôvodu - ak mu dôjdu kúzla tak poslednú kombináciu si hodí: black blade of disaster, imrpoved haste a nakoniec tensers transformation - bez PfMW som sa nechytal. :lol:
182
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

S lichem jsem nikdy neměl problémy. Ale šel jsem na něj až když jsem měl právě ten plášť, který je lepší než ten Balduranův (CoM). + Spell Imunity: Evocation kvůli všemožným mrakům. Nemohl mi nic udělat. Pak až hodil tu svoji vražednou kombinaci tak jsem seslal PFMW, naběhl tam se zbytkem skupiny a zničil ho.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

CrowX: Já jsem s ním kupodivu moc problémů ani neměl (i jakožto amatér :-) ) :think: Dal jsem ho asi na potřetí (poprvé mi zabil slabší členy družiny, když hned na začátku hodit ten trigger se Skull Traps a po druhé na mě v TS vyzkoušel to kombo IH a BBoD - jo a taky Jaheiru zabil ten Dragon Fear - divné...).

A opravdu mě ten boj bavil. Tashiu (SI:N, a TS a další kouzla na licha), Yoshima a Mazzy jsem nechal dole, Anomen a Jaheira (PfEnergy) se postarali o potvory (později sami o sebe a o licha - Heal, Zone of Sweet Air, Insect Plague a tak) a F/M útočil na licha.

Bylo to ještě před Spellholdem a Twisted Rune.

- - - - - - - -

Otázka: Jak moc dobrý je F/M se specializací na tyče? A konkrétně se SoM? Měl jsem docela nutkání ho zkusit, ale pak jsem zase sklouzl do stereotypu dvou zbraní (mít jako F/M True Grand Mastery, tak neváhám ani chvíli).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Já jsem to také chtěl vždy vyzkoušet, ale nikdy jsem se k tomu neodhodlal. Staff of Ram a SoM jako zbraně, každým úderem Dispiel Magic, to není vůbec k zahození, +2 k AC a záchranným hodům se také uplatní stejně jako Spell Trap.
Škoda (dobře) že SoM nejde backstabovat. To by ale pak hra za zloděje s UAI nebo m/t nebo F/M/T byla dost nuda.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Ja som s ním mal klasický problém - nedokázal som mu odstrániť PfMW - vždy si ju dokázal nahodiť a v kombinácii s fire shieldami sa ani nedá skúšať náhodne sekať aby som ho náhodou prerušil - ale nejaké veľké problémy som s ním nemal.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Jaké zbraně používáte pro Solaufeina? Předpokládám, že minimálně über zbraň dostane jako quest (nebo už ji má) a co ta druhá? Jen tak uvažuju, že bych si ho někdy vzal do družiny ;-) (a rovnou zkusil tu SoM)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Water´s talon v offhande a samozrejme tsuki-no-ken v main. 8-)
182
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Otázka zbraně do main handu je bezpředmětná, neb tam má svůj meč (dostane ho ale až později, předmítm je to celkem jedno, má proficience ve flail a long sword, takže většinou FoA). V off-handu pak Belm/Kundane, občas i ten flail co prodává bonusový obchodník v CC, neboť ten přidává myslím +20 ke všem fyzickým resistencím, meč pak dalších 20 (nebo 25?), róba bojového arcimága z Improved Battels + 5 a s HLA co přidává 40 je to 85 fyzická resistence, magická, protože je drow, přes 100 (s nějakými předměty, sám má něco přes 70). To pak ani nemusí mít SS nebo PFMW.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: Uhm, Solaufein je nějakej otaku, nebo jeho bohyně pochází z Japonska? (hehe, nebo se autorům zdál Moonblade jako profláklej název a chtěli vypadat zajímavě? :wink:)

Water's Talon je ten šíleně overpowered meč z IU? Používáte ho někdo? Já jsem měl dojem, že je tak silný, až je to jak cheatování... :think: (hehe, no možná bych ho měl vyzkoušet :wink: :wink:).
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 15.2.2006 20:17, celkem upraveno 1 x.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Water´s Talon v off-handu? Já sice s Item upgrade nehraji (moc cheatové předměty), ale kdybych hrál tak tuhle zbraň nacpu charnemovi do main handu a nikdy se jí nezbavím. Z celého Item upgrade nejlepší zbraň. Lepší než Sanchaduuku apod.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal píše:občas i ten flail co prodává bonusový obchodník v CC, neboť ten přidává myslím +20 ke všem fyzickým resistencím
Joj, ten má v jedné rozehrané hře můj C/R - suprová věc.
Velehal píše:Improved Battles
Je to dobrý mod?
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Ne. Vůbec.
Ale má skvělý jeden komponent. Vylepšuje ten hlavní mozek v podtemnu u mozkožroutů. Jedna z nejlepších bitev...
Pak ještě jde ten co vylepšuj ten dům té drowí rodinky (ale myslím, že tam ti strážci mají buď Haste nebo Improved Haste, který jim nejde odčarovat...ale zase člověk tam vůbec nemusí chodit) a Sarevoka v Pekle (přiznávám, tento komponent instaluji jen z toho důvodu, že Sarevokovi kamarádi v pekle (staří známí Tamoko, Angelo a spol.) mají skvělé předměty, již onu zmiňovanou róbu (snižuje casting o 2, +3 THACO a AC, +5 fyzické resistence) a nejlepšá luk ve hře (jen pro zloděje nebo archera, ale je naproto senzační).
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

to Velehal: ibaže ja mám v skupine iba F/M, F/T, C/R a Solaufeina - F/M má CF, F/T má meč z Imp asylum Heart of Braldain+5, C/R má FoA, a Solaufein logicky tsuki-no-ken - takže nemám ho komu dať do main a tak ho využívam aspoň v offhande. ;-)
182
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“