Obtížnost BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Kong Bao-tan píše:
Pokud u BG serie vydržíš, za chvíli taky budeš kosit lichy s Tacticsem
Nebo taky ne - viz Vampi... a mě to taky nějak moc nebere...
Nápodobně. BG hraji hlavně pro zábavu a ne pro nervy či nacvičení si co nejrychlejšího loadu. Až si budu chtít hru ztížit - zahraji si drakeův no-load mod. Tedy - postava zemře (trvale) - naberu jinou. Zemře chrname - konec 8-) (to budou teprve nervy :lol: )
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Valgard
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Valgard »

No problém je to, že BG nieje hra stavaná na dohranie bez save/load. Minimálne nie na prvé dohranie. Možno sa to dohrať dá, ale to už poznám situácie, kde je vysoké, alebo isté riziko smrti a tým sa vyhnem. Potom to stráca to kúzlo objavovania a prekvapenia.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Valgard píše:No problém je to, že BG nieje hra stavaná na dohranie bez save/load. Minimálne nie na prvé dohranie. Možno sa to dohrať dá, ale to už poznám situácie, kde je vysoké, alebo isté riziko smrti a tým sa vyhnem. Potom to stráca to kúzlo objavovania a prekvapenia.
Ano - stejně tak si asi nikdo nenainstaluje Tactics na první hraní. A budeme-li právě hodnotit tu obtížnost prvního hraní, tak myslím, že je udělaná dobře.

drake: nebo tak no :-) Ono je fakt, že by mě asi za chvilku přestalo bavit začínat pořád od začátku 8-) Ovšem tu smrt NPC tam asi nechám :twisted: Tedy LOAD jedině v případě, že zemře charname.

P.S. Jinak slušný výkon ;-)
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Valgard píše:No problém je to, že BG nieje hra stavaná na dohranie bez save/load. Minimálne nie na prvé dohranie. Možno sa to dohrať dá, ale to už poznám situácie, kde je vysoké, alebo isté riziko smrti a tým sa vyhnem. Potom to stráca to kúzlo objavovania a prekvapenia.
Ano, člověk o hře už musí něco vědět, ale to mluvíme o prvním hraní a to je vybalancováno docela dobře. Ale na druhý (v mém případě asi sedmý) pokus je hra už vážně lehká a vím kam kdy jít, aby mě to nestálo život.

Takže jsem se rozhodl raději pro ne-load systém než nějaký harder patch. Samozřejmě to, že hraju na nejmenší počet znamená, že nebude žádné házení maxima životů při Level Up ap. a ty náhodná přepadení během cesty nebo spánku také nejsou nijak příjemná (moje jedna smrt - družina naprosto bez šance).

Co se týče Silke, tak tu jsem rozsekal dřív, než se stačila zneviditelnit, ale toho blesku jsem se bál..
Žralok, který štěká, nekouše.
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

No já hraju na tu nejednodušší obtížnost a docela dost čítuju s konzolí.Ale jak já říkám hra je od toho aby bavila a já se královsky bavím :twisted:
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Ave píše:No já hraju na tu nejednodušší obtížnost a docela dost čítuju s konzolí.Ale jak já říkám hra je od toho aby bavila a já se královsky bavím :twisted:
to je sice fajn, ale je to ako keby som si pri citani knihy najskor precital poslednu kapitolu a potom to cital retrospektivne ;) Je to sice blbe prirovnanie, ale nie je to zabava, aku autori chceli hrou poskytnut ;)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Elessar píše:to je sice fajn, ale je to ako keby som si pri citani knihy najskor precital poslednu kapitolu a potom to cital retrospektivne ;) Je to sice blbe prirovnanie, ale nie je to zabava, aku autori chceli hrou poskytnut ;)
Mě je to fuk.BG II jsem už několikrát dohrála bez žádného čítovaní i bez modů.Teď se přikláním k obojímu :twisted:
Plá plamen věrné lásky,
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Sorry, ale prirovnavat cheaty k modom :?: :roll:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Elessar píše:Sorry, ale prirovnavat cheaty k modom :?: :roll:
To máš jako s tou knihou....... 8-)

Mody jsou defakto taky takový cheat.V původní hře přece nebyly ne??
Plá plamen věrné lásky,
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Aha takze co nie je v povodnej hre (teda aj patche) je cheat? Divne uvazovanie :lol:... Btw cheat znamena podvod ;)
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Elessar píše:Aha takze co nie je v povodnej hre (teda aj patche) je cheat? Divne uvazovanie :lol:... Btw cheat znamena podvod ;)
Tak si vezmi třeba NPC z modů.......ty tam přece původně nebyly,a většinou jsou lepší než ty stávající.To je přece taky cheat ne?
Plá plamen věrné lásky,
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

drake127: Jak pokračuje no-reload hraní?

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

Ave píše:Tak si vezmi třeba NPC z modů.......ty tam přece původně nebyly,a většinou jsou lepší než ty stávající.To je přece taky cheat ne?
Mod neni cheat, teda pokud až moc neusnadňuje hru.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Ave- nie, nie je ;) A nepovedal by som, ze su lepsie nez stavajuce (az na Valen, ta je nechutne silna) A schvalne- daj si takeho Undead Solaufeina+Improved Bodhi, a uvidis, ci to nie je skor suicide nez cheat :lol:
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Ave: A pokús sa hrať i na inej obtiažnosti než na tej najľahšej ( :roll: :roll: :roll: však to by ma ani nebavilo), bez cheatov, nainštaluj si Tactics, 50 levev rules, Improved Battles a ďalšie... a potom sa uvidí, jaká si dobrá. :twisted: 8-) ;-)
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“