Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
Kenny
Sigilan

jak na draky

Příspěvek od Kenny »

vsude ctu ruzny strategie na draky ale jeste sem nikde nevidel, ze by nekdo pouzival smrtici kouzla, tedy zrusit ochrany a snizit magickou odolnost a pak kouzli prekvapive prst smrti 8-) , jestli to tu uz nekdo psal tak ja to necet :shock:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Kenny: V SoA bez modů je to v podstatě zbytečné. Draci jsou tam neškodní a zabiješ je jakýmkoliv způsobem. Finger of Death (nebo dokonce Chromatic Orb) plus Doom nebo Greater Malison zabije všechny draky v SoA vcelku bez problémů - když jim snížíš resisty (ani vlastně nemusíš) :roll: :-)

No a tužší nepřátelé mají nízké saving throws nebo ochrany proti slay effektu. Čili tam není Finger of Death taky řešení. Já už se tohle kouzlo se Sorcererem ani neučím :think: Radši zakouzlím Project Image a pohraju si s jinými kouzly. Hmmm, když o tom tak přemýšlím, je nějaké kouzlo 7. levelu lepší než Project Image? :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

kenny:
hm, např. na takovou normalni (nemod.) Illaseru staci jeden prst smrti a je to, proč bojovat, zbytečná zdržovačka. :-P
možná to pak ale není taková sranda víš, na někoho ťukněš a je po něm (když se zadaří), nebo je ale omrzí to. já nejradši používám strašlivé vadnutí, to se většinou vyplatí.
Assassin
Lim-Lim

Příspěvek od Assassin »

Velehal: Díky, však já je rozmáznu a pak si partu opravdu pěkně vybavím :-) .
Zlodějovou školou je sám život. Hřbitovy jsou plné těch, kteří propadli u zkoušek.
Obrázek
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Tak bych snad ani neřekla,že mi může dát Firkraag tolik zabrat.Vždycky to šlo raz dva ale tentokrát jsem se sním mořila dost dlouho.Nakonec ho Tsujatha poslal do dračího nebíčka jedním dobře mířeným Prstem smrti :twisted:
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Red Badge :shock: Teda moc času na přípravu člověk nemá, když přijde z Amnu do WK a tam ho čeká rovnou teleport.

Teoreticky - jak byste řešili tenhle incident, kdybyste neměli kouzla 9. levelu?

A je nějak možné ochránit se proti Project Force? Protože když nezabiju okamžitě Bloodcastera a toho hada, tak to Imoen a Tashia živý nepřečkají :-?

Ale jinak prima boj - skoro mám dojem, že jsem nikdy předtím nepoužil 3 Time Stopy v řadě :-D

Ještě, nevíte, jestli neexistuje nějaký mod, co by umožňoval větší excesy v Time Stopu? Protože takhle když zakouzlím víc jak 4x Magic Missile, tak hra začne nepříjemně sekat.

Nejsem si jistý, jestli bych to dokázal na Insane vyhrát bez jediného úmrtí :anxious:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Já na insane musel vždy oživovat nějakého chudáka jako Anomen/Minsc/Sarevok (ty co neměli SS nebo IS).
Jinak to kopí je skvělá zbraň. Až moc.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal píše:Já na insane musel vždy oživovat nějakého chudáka jako Anomen/Minsc/Sarevok (ty co neměli SS nebo IS).
Jinak to kopí je skvělá zbraň. Až moc.
To je zvláštní - u mě útočil Bloodspear na Jaheiru - skoro pořád. Nebo na Imoen a Tashiu (pokud nebyly neviditelné). Anomena si nějak nikdo nevšímal :think:

Jinak jsem nabyl dojmu, že na téhle mapě je pouze jediný nepřítel - Bloodspear. Fallowmist, Bloodcastera a Bittersnaka všechny zabila Tashia v Time Stopu, takže v podstatě Bloodcaster seslal mrak a možná Project Force ale jinak nic neudělali. Red Spike obvykle zpanikaří, když se na něj zakouzlí jednou či dvakrát Spook (teda asi v 5 případech z 8 to fungovalo). No a pokud nezpanikaří, tak než dojde k Bloodspearovi, tak ten už je většinou mrtvej, protože na něj útočí všichni fighteři. No a pak stačí usekat Red Spike a eventuálně přesunout postavy z toho prokletýho mraku :-x Asi 10x mi umřela buď Imoen v mraku nebo Jaheira (tu zabil Bloodspear v tom případě, že jsem zapomněl zakouzlit IS). Ten mrak je vážně nebezpečná věc (na kouzlení ochrany proti jedu jsem rezignoval, protože to nemá vůbec smysl).
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Keby si mal nejakého M/C (napr. Aerie tak do contingency by som dal zone of sweet air - to by vyriešilo mrak). Ja som mal problémy kvôli tomu, že project force funguje podobne ako backslash-fireshield - takže ma hneď zabil (sprvoti som nechápal prečo) keďže vždy útočil na CHARNAME (najnižšie AC?). Preto som hodil najprv mass invisibility - a hneď ako ma teleportovali tak assassination s thiefom a na dve rany padol - zvyšok je v pohode, až na toho týpka, ktorého treba zabiť kúzlami (resp. dal by sa vyriešiť spell triggerom alebo CC, ale mne sa ich nikdy nechce nastavovať). Aha no - vďaka všelijakým veciam, ktoré som našiel mám všetkých immúnych na poison, takže mrak je mi v podstate ukradnutý. ;-)
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: No já měl imunní jen polovinu družiny, ale vcelku to šlo. Jen mě naštve, když je všechny vybiješ a najednou umře nějaká slabá postava v mraku :-D

Příště už radši zůstanu v lokaci WK, protože když se cestuje z Athkatly, tak není možné zakouzlit předem žádná ochraná kouzla :-?

Ale super bitka :-P Zatím asi nejtužší na kterou jsem narazil.

Teď se chystám na Ritual - nevíte, jak je to s tou Priestess, kterou nesmí zabít? Mám dojem, že jsem buď tady nebo na bg.cz četl, že měl někdo problém s tím, že nešla zachránit :-? - a zemřela, i když nedostala žádný dmg během boje...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Jj ja som s ňou mal tiež ten problém - aj keď ju napríklad zostunuješ tak nakoniec zomrie - ale dá sa to vyriešiť jednoducho - stačí ju myslím prerušiť pri čarovaní, alebo na chvíľu nejako vyradiť a hneď zdrhnúť z mapy - rituál by mal byť prerušený a Pontifex bude spokojný (90k exp pre každého sa naozaj hodí - resp. môžeš si skúsiť aj boj so samotným drakom).
There is a limit to stupidity.
182
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Ta kněžka tam nesmí během boje být. Labyrint na ní před začátkem všeho.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal: Díky za radu. Hmm, zajímavé, když se mi to pak povedlo, savnul jsem hru a loadnul, tak se vynořila a umřela :-? Je to teda dost divné - skoro bych řekl zabugované.

Ale dopadlo to úspěšně.

Hmmm, už plně chápu, proč je sorcerer asi nejsilnější povolání ve hře - když se člověk prohání po mapě s 5 planetary, občas hodí Time Stop, Alacritu a 8 Abi Dalzimů, aby řeč nestála... :shock:

Btw Ritual je nejnáročnější quest, co jsem zatím plnil - protože posbírat a odnést všechny ty věci (které vynesly přes 200 000) byla opravdu výzva :mrgreen:
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 19.2.2006 10:48, celkem upraveno 2 x.
Assassin
Lim-Lim

Příspěvek od Assassin »

7c: 5 planetarů zaráz přece vyvolat nejde.
Zlodějovou školou je sám život. Hřbitovy jsou plné těch, kteří propadli u zkoušek.
Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Assassin: Tak byli možná jen čtyři :-) Už si přesně nevzpomínám 8-)
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“