Matematika
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Re: Matfyz
Trandul píše:Je pravda že má většina studentů dredy?

Ne, pravda to není.
Trandul píše:PS:Dal sem to na Hadrníkovo náměstí protože by to tam stejně za minut bylo tak šetřim adminům práci.

Rozesmál jsi mě - tak to přesunu do Měděné Čelenky

Jab:

Trandul: Zeptej se drake127

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Re: Matfyz
Ne, většina studentů nemá dredy. Já bych řekl, že vlasové stylizace má tak třetina - a z té třetiny má půlka tyhle kejkle chtěné, a půlka nedostatkem normálního společenského cítění jaksi nechtěné - umaštěná, rozcuchaná a rozčřepejřená image některých na matice byla fascinujícíTrandul píše:Mám dotaz, můj starší bratříček uvažuje že by šel na Matfyz. A tak se ptám:Co si myslíte o tý škole?
Je pravda že má většina studentů dredy?
Atd.
PS:Dal sem to na Hadrníkovo náměstí protože by to tam stejně za minut bylo tak šetřim adminům práci.

Jinak si myslim, že to je hodně dobrá škola a hodně v pohodě

Ale ono hlavně záleží, co chce dělat, co od toho čeká a jakou má naturu.
Matika tam není o počítání, ale o důkazech, filozofii a prostě o matice "samě o sobě" - v příkladech tak ani nejde o výsledek, ale o to, jestli člověk odůvodní všech svých devět rovností, které do příkladu napsal, a když už neví, jak je odůvodnit, tak aspoň dokázat, že platí... a tak takhle všělijak

V zásadě, tři obory dost rozdílné:
- informatika nejpopulárnější a asi v ní je matematiky nejmíň, ale i tak víc než dost. Imho, pokud chce tvůj brácha jít na školu hlavně z lásky k počítačům, docela bych i váhal, jestli je tohle ta nejlepší volba, kam jít. Mně osobně se dost slibně v tomhle jeví Brno, které asi v současnosti nabízí njelepší kompromis ve výuce informatiky v Čechách. Od letoška je taky novej obor na FELu týkající se zejména softwarového inženýrství a přijde mi to jako docela cool věc. Na mff mi informatika přijde spíš výzkumná - nestačí prostě umět programovat v céčku, umět linux a dělat stránky na internetu, o tom to tam prakticky ani vůbec moc není... ale to bude asi nejlíp vědět přímo drake, jaké z toho má pocity

- matematika - tak ta je pro milovníky matematiky. To chce vědět doopravdy předem, že sem člověk vážně jít chce

- fyzika - to je opravdu čistě pro "skalní"

Jinak - holek je na matfyzu celkem i dost a docela velká část z nich i docela povedená - povídačky o ošklivkách nejsou rozhodně až tak podložené

Je pravda, že "katedru matematické filozofie" pro svou možná už opravdu velkou vyšinutost zrušili a jednotlivé její persony rozptýlili po všech ostatních katedrách - ale ano, ta (matematická) filozofie v matematice rozhodně je, rsp. čistá matematikou sama o sobě je jistou formou filozofie. Debaty o spočetnosti, mohutnosti nekonečen, rozhodnutelnosti a složitosti problémů atd. atd., to do toho tak přesně zapadáVampiria píše:Matematika je o filosofii? Logika se ve filosofii používá hodně, to ano, ale matematika...

Zažil jsem přednášejícího, který začal studovat filozofii, pak šel snad někam přímo do Vatikánu studovat teologii a nakonec skončil u matematiky, kterou přednáší

Ne nadarmo je za zcela klíčovou postavu filosofie 20. století (té pěstované především v anglosaských zemích) Gottlob Frege, který byl matematikem a logikem (no dobře, i filosofem, ale sám by se považoval za matematika a logika). Vůbec všichni důležití (v anglosaské filosofii 20. století) měli s matematikou (nebo alespoň logikou) něco společného: Russell, Carnap, Quine i Tarski byl matematik a logik (ale byl tak laskavý, že psal i články pro "filosofy", respektive se jim snažil nějak nepříliš technicky vysvětlit co napsal jinde).
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele: