Ehm...tak teď nevím, co si mám o tom myslet. Poprvé mě zaskočila skupinka Moraginých přisluhovačů s jedním klerikem. To byl pro mě poprvé šok. Nějak jsem to neustál a dostali mě. Podruhé jsem se víc připravil a vyřešil jsem to jedna radost několika kouzly. Ale byl to docela tuhý oříšek, nic jednoduchého. Zaskočilo mě, že je za jednoho 3exp. Ale co, šel jsem dál a pokecal s Morag. Ti dva pobočníci nebyli nic moc. Seslal jsem silnější svázání plání a vyvolal tak tím svého přisluhovače (jméno mi uniklo, možná nebeský přisluhovač), zakouzlil mimo jiné (ochrany atd.) kulový blesk , mocné slovo: zabij a bylo po problému. Zničil sochu a povraždil kompletně všechny přisluhovače. což bylo docela jednoduché, neboť každý byl náchylný na něco jiného, ale zjistil jsem, že na všechny účinně funguje kouzlo Hrozivé vadnutí (v BG přípona Abi-Dalzima ) a těch jsem si vzal pro případ víc. Stačili dva a bylo po problému. Mezitím můj elementál ohně stačil Morag ubrat až na "těžce zraněn" a nebyl pro mě problém ji dostat.
No a je hotovo, směle dál....
btw: Imho ta první smečka moraginých poskoků byl pro mě tužší oříšek než samotná finální bitva. Podle toho, kolik jsem jim kouzy ubíral měli všichni okolo 150 životů a za jednoho byly 3expy.
hoj, ja sem v beholderskejch tunelech a dost mi to solí ta pavoučice. strhne ze mě zbroj(tomu říkám odzbrojení ) a pak moje sekerka ju ani neškrábne. kritičáky má imunitu a nevim si rady. helfnete pls.
edit. ja sem hral sou s exportlou postavou nwn. a to sem za bilyho draka dostal 15(!!)xp. celkově sem postoupil asi o dvě úrovně. teďka sem v hotu. v beholderskejch tunelech a mam zakys(viz nahore). nefunguje ani polocheatová taktika save/load/load/load/critical hit/save/load.... coz byla jedina moznost, jak dát eldatha(hej, tož ten mi taky solil).
jo a jaký sou limity pro vylepšování zbraní? rád bych si svou sekérenku vyhonil na+10 a všechny upgrady co jdou, ale určitě v tom bude háček(peněz mam hafo)
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...
jj, uz sem to vyresil, vyrusil. babilit pak lehla do trech kol. akorat tedka davam ty ostrova tvurce. gut.
7c: jo, de bonus vylepseni do+10 a jeden z element.(ohen, elektrika, chlad) 2k6. haste sem si tam uz dal a to je valba... mam uz aji epickou specialiaci na celkou sekeru.... kdyz sem byl malej, chtel sem bejt panem zbrane. az sem vyrostl, zjistil sem, že sem na to moc blbej... ale at se vsichni tresou, jelikoz mam na svou sekérenku tááákovýhle bonusy.
jinak moc se mi líbí originalita nwn. je povedená asi jako příběh bg.
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...
konec, šlus, deierath... NwN je dohrano. byl sem trochu zklaman mefistofelem. neni na nwn neco jako tactics? nedostal sem se ani na 35lvl. ale celkove se mi velice libilo. opravdu moc dobry datadisk. hezke podtemno.(skoda ze sem nemoh prefiknout tu vestkyni ) paradni to oblehani. jedna z mala docela skutecnych bitev ve FR hrach...
To máš ešte dobré, ja som sa nedostal na prvé dohranie ani na 30. lvl. Mal som asi 28. Potom som to dohrával ešte asi dvakrát s tou istou postavou, pretože som chcel vedieť, aké ďalšie morfy má shifter. Je to ale nuda, za celú hru tak 2 lvl, potom už ma to nebavilo .
To Valgard: Jaký to bylo za Shiftera(nějak mě láká)?? Jak jsi rozhazoval levely(do jakejch povolání)?? Nějakej vážnej problém?? Já teď hraju porpvý(zatim 3. chapter) za Zloděje, stín. tanečníka, Vraha, celkem sranda, jen ty debilní nemrtvý...imunita na Sneak Attack , a co teprv když nějakej Voleron na sebe naházel celkem cca 400 bodů skinu .
Uvažuju sice celkem dopředu, ale už přemejšlim co rozehraju příště. .
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Njn, ale svitků tak moc nemám...a Voleron ho kouzlil 3x . S těma Sneak Attackama jsem to tušil, že bude hůř, by chtělo nějakou novou techniku...že by plný Bag of Holding pastí??
Začal som s druidom. Pridával som mu do porozumenia zvieratám, liečenia, presvedčovania, znalostí a ešte niečo. Ako spoločníka som mal medveďa.
Ako prvý morf za shiftera dostaneš premenu do dráčka (pár typov). Je to taký maličký drak so schopnosťou dychu (oheň, kyselina, ...).
Po pár leveloch máš morfy do minotaura, harpyja, chrlič, drider, jašter, kobold komando, drow warior, medúza, bazilišok, ilithid.
Toto sú by som povedal také "základné" morfy. Najprv máš tri použitia, po čase dostaneš postupne neobmedzené použitie pre danú skupinu morfov.
Sú ešte aj ďalšie morfy. Do démonov, z ktorých je podľa mňa použiteľný akurát Rakshasa. Ďalej sú morfy do Golemov a s Wisdom 30 by mal byť morf do draka. Ten som nemal, pretože som mal wisdom 28 asi po troch dohraniach akurát na golemov a nechcelo sa mi prechádzať hru ešte párkrát len kvoli tomu, aby som videl morf draka.
Ak si to porovnám s druidom, z ktorého shifter vychádza.
Ak si dávam levely do shiftera, tak nelevelujem s druidom, to znamená žiadne ďalšie levely kúziel, posilnenie zvieraťa a pod. Za shiftera je nový morf asi každé tri levely.
Oni tie morfy vyzerajú naoko dobre, ale ...
Keď som morfnutý, tak nemožem vobec kúzliť a ani používať skoro žiadne predmety. Teda ani sa liečiť . Keďže na začiatku každého morfu sú len 3 použitia za deň, tak keď sa chcem vyliečiť, musím zrušiť morf. Fľaškami to asi išlo aj v morfe, už si nepametám.
V morfe sa nepočítajú bonusy z výbavy. To znamená o dosť nižší armor ako u drudia v brnení a často len obyčajný útok, i keď pár morfov má magické zbrane. Vetšina morfov má nejaký špeciálný útok, ktorý možu používať neobmedzene, ale niesú nič moc.
Pár krát sa mi stalo, že mi bonusy z výbavy ostali aj v morfe, potom je to dosť silné, aj keď asi bug. Super je to za Rakshasu. Má imunitu na mágiu a neobmedzené používanie ľadovej búrky, neobmedzené odčarovanie kúziel a ešte neobmedzený kyselinový úder. Ako výbava celkom dobrá zbraň. Ak po morfe ale neostanú bonusy z výbavy, tak to tiež nieje žiadna sláva.
Teraz druid.
Schopnosť kúzliť dosť dobré kúzla, dobrá výbava, možnosť mať vylepšenú zbraň, silný zvierací pomocník, ...
Moj medveď keď som ho naboostoval a sem tam liečil, tak zabil skoro všetkých silnejších nepriateľov sám.
Moje prvé hranie vyzeralo, že som hral skoro výlučne ako druid, pretože v morfoch som dostával riadnu nakládačku. Potom som už dával do shiftera en zo zvedavosti aké morfy bude mať. Hru som tak dohral dá sa povedať ako druid ochudobnený o tie levely, čo som vrazil do shiftera. Potom som hru dohral ešte dvakrát, pretože som bol zvedavý na ďalšie morfy. Ale žiadny zázrak to nieje. Už druid ochudobnený o levely shiftera je silnejší ako akýkoľvek morf. Ak by som mal čistého druida, tak by bol ešte oveľa silnejší.
Uff, dík za vyčerpávájící popis...
Jen by mě zajmalo, jestli má cenu udělat multi povolání v poměru 1:1 .
Jsem si říkal, že by mohlo bejt zajmavý povolání mág druid(trochu BG syndrom - C/M je tam holt sranda...). Třeba bych mohl mít jak přítelíčka, tak zvířátko a k tomu nějakej summůnek .
Syf: multi 1:1 je podle mě blbost, alespoň rozhodně ne ze začátku hry. Osobně si myslím, že když už chceš multi, je dobré si hodit na 1 úroveň bojovníka a pak trénovat mága...například
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo