Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Nas kocour ulovil sousedovic holuba :). A kdysi nam na rohozku pred dvere donesl 3 mrtve mysi, pekne serazene vedle sebe, ve skoro stejnych rozestupech :lol: .
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Nevím, zda jste to zaregistrovali, ale to, o čem jsem mluvil, se už pomalu začíná stávat skutečností - na Rujáně totiž našli mrtvou kočku, která se nakazila ptačí chřipkou.. :-?
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

KOFi: no mne je to srdecne jedno, ja si kvuli tomu s nasimi kockami hrat neprestanu ;-)
I kdyz dovedu si predstavit, ze najednou prudce stoupne pocet opustenych kocek :roll:
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Naše kočky stejně ven nechodí, válí se po řád u televize. Všechny tři :-D
Naposledy upravil(a) Bodkin dne 3.3.2006 0:07, celkem upraveno 1 x.
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Ať žije hysterie, rozpoutaná jen díky tomu, že farmaceutické koncerny potřebují prachy :roll:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vampiria: taky jsem zvedav, jestli se z toho vyklube neco vic... Spis cekam, ze ne, a prijde "hrozba" nejake nove, jeste nebezpecnejsi pandemie :roll:
Kazdopadne ockovat proti chripce se nepujdu a Tamiflu kupovat nebudu ;-)
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Ajantis_CG_thief píše: taky jsem zvedav, jestli se z toho vyklube neco vic... Spis cekam, ze ne, a prijde "hrozba" nejake nove, jeste nebezpecnejsi pandemie
Větší hrozba než pandemie chřipky je lidská stupidita, škoda jen, že proti tomu se očkovat nedá. 8-) Jinak co se ptačí chřipky týče, neviděl bych to nijak tragicky. Jedna mrtvá kočka pandemii nedělá. Pochybuji, že někdo soudný pozře syrového mrtvého ptáka.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

ten pták nemusí být syrový, stačí když není pořádně propečený, už na to pár lidí umřelo
ze současné ptačí chřipky pandemie asi vzniknout nemůže, ale jestli zmutuje a začne se šířit jako normální chřipka (tzn. vzduchem a mezi lidima) tak teprv začne ta pravá sranda
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Tak tak - na možnost případné mutace by jste zapomínat neměli... Celkem by mě zajímalo, jestli ti z vás, kteří jsou teď 'naprosto v klidu' - byly stejně v klidu, když se tahle chřipka objevila v Číně poprvé a mrtví se najednou začali počítat na desítky....
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Frosty: Já jsem v klidu, ať se jedná o SARS, ptačí chřipku, "klasickou" chřipku, cokoliv 8-) WHO & spol. nedělají už x let nic, než že straší pandemií tu toho, tu onoho a NIC. Akorát farmaceutické firmy si mastí kapsy na strachu lidí :twisted:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

No což o to - já si taktéž žádné přípravky, léky apod. nekupuji (naopak z gustem kupuji rapidně zlevněné kuřecí maso :twisted:) - tedy v tomto ohledu jsem taky v klidu, ale jde o to, že je tu další virus, který se zatím nikomu pořádně nepodařilo zpacifikovat. Z čehož samozřejmě nevyšiluji 8-), ale že by mi to na klidu přidalo, to se také říci nedá...

Eh - teď koukám - solidní OT :mrgreen:

EDIT: KOFi: no je pravda, že původem debaty byla PTAČÍ chřipka, ale teď už se tu spíše rozebírá její dopad na člověka, farmaceutologicko-konspirační teorie atd. :-D
Naposledy upravil(a) Frosty dne 3.3.2006 13:05, celkem upraveno 1 x.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

A je to tady - dnes nám náhle skonala jedna slepice... :-D
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

AlieN píše:ten pták nemusí být syrový, stačí když není pořádně propečený, už na to pár lidí umřelo
Stačí když maso upravíš při teplotě 70 C, což je teplota která vir zlikviduje, tak to alespoň tvrdilo několik odborníků. Bod varu vody je 100 C a při tepelné úpravě masa v troubě se peče maso při cca 200 C, což je víc než dost. Pokud tedy člověk nejí nedopečené maso, což těžko někdo udělá, tak mu nic nehrozí.
AlieN píše:ze současné ptačí chřipky pandemie asi vzniknout nemůže, ale jestli zmutuje a začne se šířit jako normální chřipka (tzn. vzduchem a mezi lidima) tak teprv začne ta pravá sranda
Tahle možnost je horší a nehodlám ji podceňovat. Nedávno jsem četl pěknou knížku od K.Bergdolta : Černá smrt v Evropě. Pojednává o morové epidemi, která počala r. 1348 a Evropou se pak táhla ještě pěknou dekádu. To bylo něco. Dnes s pokrokem medicíny je pandemie sice nebezpečím, ale ne něčím takovým, abychom se museli zabarikádovat v domě, nebo prchnout na venkov.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Geralt píše:Stačí když maso upravíš při teplotě 70 C, což je teplota která vir zlikviduje, tak to alespoň tvrdilo několik odborníků.
Asi tak. Obecně se ale vždycky musí překročit tahle teplota (hehe, no někteří brigádníci to můžou občas trochu odfláknout :wink:).

Takže bych nedoporučoval (pokud chcete mít větší jistotu (heh to je výraz)) kupovat grilovaná kuřata v Tescu nebo v různých pouličních stáncích (no to bych nedoporučoval i kdyby tu neřádila ta chřipka - znám víc lidí, kteří takhle dostali Salmonelu případně něco podobného :-) ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Je na čase obnovit thread - jak jste na tom s domácím zvířectvem nyní? nějaké změny, něco nového...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“