Software

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Prosim vas, mozte mi odporucit nejaky spolahlivy, dobry, vo vsetkych ohladoch funkncny firewall a antispyware? Dakujem...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Elessar: No, firewall, to je těžká volba. Já třeba používám Kerio a jsem spokojený, ale jak to bude do budoucna nevím...
http://www.sunbelt-software.com/Kerio.cfm

A Antispyware? Hmmm, žádný nepoužívám (je to podle mě naprostá zbytečnost - když člověk nedělá blbosti a alespoň trochu ví co dělá, tak mu tohle nehrozí)... Ale zkus třeba tenhle - údajně je celkem dobrý:
http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Per ... l&tag=top5
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

7c- lenze vid moj problem v blbej nalade- firewall si zmyslel drbnut a zatial co viry sa podarilo mi v krizovej situacii odstranit, v kompe sa usidlil jeden spyware... Ale inak dik ;)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Muzete mi nekdo poradit jaky soft je nejlepsi pro pridani titulku k DVD? Popripade i nejaky navod? Diky
Když jsem byl malý, byl jsem namyšlený…. ale teď už nemám chybu.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Nef nejde pripojit k IWD2 multiplayeru kvoli Keiru, nevie niekto, ako sa inteligentne nastavuju podmienky? Nef, upresni to ;)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Elessar - ať otevře Neferit Kerio a povolí všechny akce v Síťové bezpečnosti jak pro IWD2 tak pro Hamachi.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Hra se odmítá připojit. Vždycky je vidět nějakou aktivitu, ale pak naskočí okno "Je mi líto, blablabla.." Co jsem tak pozorovala, tak i před tím, než brácha nainstaloval Kerio, mi nešel spustit multiplayer BG2.

(ehm, berte prosím na vědomí, že jsem na výpočetní techniku dutá jak bambus, takže na mě musíte pomalu ;-) )
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Neferit píše:Hra se odmítá připojit. Vždycky je vidět nějakou aktivitu, ale pak naskočí okno "Je mi líto, blablabla.." Co jsem tak pozorovala, tak i před tím, než brácha nainstaloval Kerio, mi nešel spustit multiplayer BG2.

(ehm, berte prosím na vědomí, že jsem na výpočetní techniku dutá jak bambus, takže na mě musíte pomalu ;-) )
Můžeš to zkusit s vypnutým Keriem a uvidíš, jestli to je jím. Pravým klikem na ikonu Keria v trayi a dát 'disable firewall', nebo co to tam je. Pak zkus spustit ten MP. Když půjde, hledej chybu v Keriu, když nepůjde, hledej chybu jinde 8-) V obou případech Kerio pak zase zapni 8-)

Máte stejné verze hry?
Projít readme a návod, jestli tam neni schovaná nějaká síťová vypečenost...
Windowsí firewall - podívat se, jestli tam nemá něco schované za neplechu...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Neferit: to co jsem psal už jsi zkoušela?

Jinak windowsácký fw bych vypnul nadobro, ale co se týče vypnutí Keria - pozor počítač bude takhle bezbraný - jednou jsem jej při online hraní (bez prohlížení stránek nebo stahování, prostě jen hamachi + hra) také vypnul, za pár hodin (může to být kdykoli) mi naskočil toliko oblíbený blaster a tabulkou "váš počítač bude vypnut za..." mi mé hraní ukončil ;-) .
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Vypnutie firewallu je hodne rizikova vec, na to bacha 8-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

No, myslím, že na těch deset vteřin o takový risk zase až tak nejde ;-)

Obrázek
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Vlasák píše:No, myslím, že na těch deset vteřin o takový risk zase až tak nejde ;-)
Ovšem náhoda je blbec - zvláště na veřejné IP je to riziko až nepříjemně velké (~10%).
Žralok, který štěká, nekouše.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

drake: nevím, odhadoval bych spíš míň (už vzhledem k tomu, že podobně "nahej" po netu běhám celkem často a na exhibicionismus jsem ještě nedojel 8-)), ale je to možné a bylo by docela zajímavé to zkusit sofistikovaně změřit ;-) Statisticky zpracovat vzorek několika profilových uživatelů, charakter a četnost napadení... hmm, hmm, hmm :-P

Obrázek
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Vlasák píše:drake: nevím, odhadoval bych spíš míň (už vzhledem k tomu, že podobně "nahej" po netu běhám celkem často a na exhibicionismus jsem ještě nedojel 8-)), ale je to možné a bylo by docela zajímavé to zkusit sofistikovaně změřit ;-) Statisticky zpracovat vzorek několika profilových uživatelů, charakter a četnost napadení... hmm, hmm, hmm :-P
Opraveno, přepočítáno podle testu Chipu - 10 botů za hodinu, 1 bot za 600 vteřin, pravděpodobnost <sup>1</sup>/<sub>60</sub> = 1,6 % napadení při 10 vteřinovém výpadku Firewallu.

Edit: Běžně jsou ale lidi aspoň za "nějakým" firewallem u providera, i když...
Žralok, který štěká, nekouše.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Co říkáte na ten program "kompletní ochrany" - PC strážce? Máte s ním nějaké zkušenosti či jste něco zajímavého slyšeli?
Dostal jsem to při instalkaci ADSL...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“