Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Nemá tu někdo link na stránky, kde by se daly stáhnout knihy od Clive Barker - přednostně Utkaný svět/Weaveworld? Klidně i v angličtině.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Super knizka...

Ale asi ti nepomuzu :).
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Včera večer jsem začal, kvůli nejnutnějšímu spánku (vlastně jsem si do postele vlezl jen pro formu, abych měl ráno pocit, že jako "vstávám" ;-) ) odložil, a před chvílí po škole dočetl...

...piktograficky uzpůsobený improvizovaný milostný román, tj. komiks "Jimmy Corrigan, nejchytřejší kluk na světě".

A těžko hledám slov, jak popsat pocity, které to ve mně zanechalo - a že jich bylo dost ;-) Smutek, smích na celé kolo, melancholie, deprese, perverze a absurdita fantazií a popisů a hlavně dokonalé zachycení banálních detailů a situací, které jsou člověku až nebezpečně povědomé (plus skvělá schémata ;-)).

V dětství jste byli a) celkem šťastní, za b) ne tak šťastní, c) zdeprimovaní, d) zdeprimovaní a oškliví, e) zdeprimovaní, oškliví a k tomu všemi opovrhování.
V přítomnosti příslušníků druhého či atraktivnějšího pohlaví a) se cítíte divně, b) se cítíte hrozně, c) se bojíte, d) propadáte beznaději, e) propadáte sebevražedným náladám.

Podobné otázky skýtá úvodní dotazník, dle kterého člověk pozná, nakolik to bude čtivo pro něj ;-)

(Potom, co jsem před chvílí v jednom srazovém threadu četl problematiku hrůziplnosti vlastních fotek některých zdejších přispěvatelů, jsem se po přečtení Corrigana musel upřímně smát tuplem, než kdy jindy ;-))

Recenze (spoilery!): http://www.zionmag.org/text.php?id=1711

Ach, ta cena, ach, ta cena, ale jako vánoční dárek mi to za to rozhodně stálo (tímto děkuji F_Kidovi za tip ;-) )
Naposledy upravil(a) Vlasák dne 7.3.2006 15:52, celkem upraveno 2 x.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Dnes dopoledne nesla elekrina, tak jsem konecne docetl prvni knihu Abaratu :D.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

necrotising_: já to čtu od vánoc a mám za sebou tak 2/3 knížky :lol: (snad bych to mohl dočíst přes prázdniny). Je to moc pěkná knížka, jenže: a) nemám tolik času na čtení; b) ty parádní ilustrace - prostě se nedokážu soustředit na čtení a pořád na ně koukám (což je samozřejmě moje chyba ;-) ).

Jinak slyšel jsi něco o zfilmování? Já pár článků vygoogloval, ale z poslední doby jsem nenašel nic. I když Barker se podle nich zfilmování nebránil (s jeho dozorem nad filmováním by to rozhodně nemuselo být špatné), patrně to vyšumělo; když si představím, že by se z Abaratu stala nějaká masová záležitost, možná je to nakonec dobře.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Co všechno vlastně napsal Barker? Mám od něj na kompu Imajica a kvůli obrázkům jsem si koupila První knihu krve ve slevě, ze které jsem přečetla asi dvě povídky a včera mi bylo řečeno, že je to splatter, nu což, mohlo mě to napadnout, takže ty další už asi ani nepřečtu 8-)
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Ja mam od Barkera prectene:

Books Of Blood, Nightbreed, Hellraiser, Imajica, The Damnation Game, The Great And Secret Show, Everville, Weaveworld, The Thief Of Always, Sacrament, Abarat 1 a chystam se na Abarat 2 (celkem maji byt 4 dily).

Jinak ja zase slysel o zfilmovani The Damnation Game, myslim, ze se o tom pise na Barkerove oficialni strance. To by me fakt hodne potesilo, ta knizka se mi od nej libila nejvic :).
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Nightbreed a Hellraiser jsem viděla, jeden větší průšvih jak druhý. I knihy byly tak strašné, nebo to byl klasický problém převodu literatury do filmu? I když, já obecně horrory typu Hellraiser dost nerada...

Btw. přečetla jsem od Kinga výbor povídek Skeleton Crew (Hodina děsu česky? Ač jsem to četla v češtině, pamatuji si spíše originální název, ach jo..) a přestávám být vůči němu tolik zaujatá. Speciálně povídka č. 2 - Prám - mě docela rozsekala :-D
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Noční rasa je v knižní podobě parádní věc, rozhodně platí syndrom převodu
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

A ktereho Hellraisera jsi videla? On ma totiz celkem 8 dilu... Prvni 3 maji v kvalite sestupnou tendenci, ty dalsi nevim.

Knizka je super.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmmm, já bych první 3 Hellraisery docela rád viděl - kdysi jsme je stahovali, ale vypadly torrenty (to už je pár let zpátky)... Ale sám se nějak na filmy nemám chuť koukat - takže už jsem tak půl roku žádný neviděl :-?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Jedničku, mám dojem :roll:
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Jeliikož jsme dneska navštívili Flóru a Levnou knihu v Olomouci, tak mám na čtení nějakou knihu o Reiky + Toulky českým tajemnem.

btw, něco podobného jako Toulky.. jsem už četla; jmenovalo se to Utajené dějiny Čech a bylo to vysoce zajímavé :-D
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

John Fowles: "Sběratel" - po odmlce (byla kratší, než jsem čekal) jsem zase přečetl nějakou beletrii. Introvertní a "trochu" vyšinutý chlapík si unese a vězní ve sklepě dívku jako květ - studentku umění plnou ideálů a chutě do života. Příběh sám o sobě není nikterak složitýý ani "akční" - až na několik scén a nějaké pokusy o útěk je kniha tvořena hlavně a teprve (rozdílným) pohledem obou protagonistů na tohle soužití a na život celkově. Chlapík nejdříve vzpomíná v první části, ve druhé je pak deník dívky.

A co z toho vyplývá...? Třeba to, že člověk není loutka, že k radosti stačí maličkosti a že krásy, života a štěstí si člověk začíná vážit až tehdy, kdy se mu to všechno začne vzdalovat...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Sběratel od Fowlese je výborná kniha, nemohl jsem se od ní odtrhnout, motiv sběratele se vyskytuje ve zjednodušené podobě i v Mlčení jehnňátek, ale Fowles byl první :-)
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“