Vampiria: To by mě zajímalo, který soudný člověk by chtěl jít na film o Japonsku natočený mainstreamovými americkými filmaři
Počítám, že to bude mistrné drama, opírající se o skutečné údálosti, a bude nejméně tak realistické, jako byl "skvělý" "film" "Poslední samuraj". Tj. návštěva kina je povinností! (ha ha ha )
Edit: Teď jsem to přečetl, a jediné, čemu se divím, je to, že si autor dal tolik práce s rozebíráním očividného odpadu (tj. že se s tím vůbec zahazoval - já už jsem na podobné věci celkem rezignoval).
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 11.3.2006 12:26, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature: Posledního samuraje jsem neviděla a s tímhle hodlám provést to samé, ačkoliv jsem nejdříve přemýšlela o tom, že si to nechám odněkud stáhnout - mám slabost pro Li Gong a Ziyi Zhang ale dávám od toho pařáty pryč.
Nemá někdo NÁHODOU tenhle film (sice je to asi taková naděje, jako bych se já naučila počítat, ale za zkoušku nic nedám)??? Dočetla jsem se v té recensi, že zfilmovali můj milovaný román Sasamejuki a na imdb se tváří, že zdařile... http://www.imdb.com/title/tt0086242/
Naposledy upravil(a) Sadako dne 11.3.2006 12:42, celkem upraveno 1 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas? Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým. Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel. Protože světlo mě dráždí.
Včera jsem viděl Lord of War a jsem konsternován, čekal jsem něco více než manipulativní havlovinu (ač zručně natočenou a zahranou) o tom, že zbraně jsou tfuj a lidé co s nimi obchodují jsou tfuj ještě víc :-/
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
sevencreature píše:Vampiria: To by mě zajímalo, který soudný člověk by chtěl jít na film o Japonsku natočený mainstreamovými americkými filmaři
Člověk, kterej stojí o exoticky se tvářící, profesionálně natočenou a strhující podívanou (netvrdím, že ten film takový je, ale podle mně dostupných informací na to vypadá) a na nějakou lekci z japanologie zvysoka sere.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Cesare píše:Člověk, kterej stojí o exoticky se tvářící, profesionálně natočenou a strhující podívanou (netvrdím, že ten film takový je, ale podle mně dostupných informací na to vypadá) a na nějakou lekci z japanologie zvysoka sere.
Amen... a do kamene tesat
EDIT: 7c - vcelku by mě zajímalo jak můžeš hodnotit film, který jsi neviděl .... Ne - vlastně nezajímalo
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Vampiria: Tak aby ses pomalu začala učit počítat...
Cesare: Ok Já mezi ty lidi bohužel nepatřím Jinak doufám, že se ti ten film bude líbit
Frosty: Myslíš "Last Samurai"? Já jsem psal, že jsem viděl začátek, ukázky, a sem tam nějaký kousek (kamarádi se na to koukali). Jinak jsem četl dost recenzí a nemám rád Toma Cruise
Pokud mluvíš o Memoirs of Geisha - tak tu jsem nehodnotil - pouze odsoudil apriori (z pohledu člověka, který má rád a zajímá se o japonskou kulturu)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
7c - ano, myslel jsem samuraje.. Jelikož 'ukázky a začátek' nejsou film že Čímž ten film nechci nijak zastávat - konec konců každého věc že - jen mě vždy pobaví výroky typu: ''Co tohle? Ježiš taková pí.ovina'' .... ''A viděl jsi vůbec ten film?'' .... ''Ne - mi stačilo co sem o něm slyšel'' atp.
Frosty: Počítám, že taky nejdeš rád k zubaři, když víš, že ti bude vrtat nějaké zuby? No a ze stejného důvodu jsem se vyhnul tomu filmu...
Je to osobní antipatie, to přiznávám A obvykle takhle věci nehodnotím (no doufám samo že často něco napíšu bez hlubších vědomostí heh, ale co - k dokonalosti mi i tak chybí víc věcí ).
sevencreature píše:Frosty: Počítám, že taky nejdeš rád k zubaři, když víš, že ti bude vrtat nějaké zuby? No a ze stejného důvodu jsem se vyhnul tomu filmu...
Right (i když tedy zuby mi ještě nikdy nevrtali )
Jen mi šlo o objektivně-subjektivní hodnocení Ano - o filmu si samozř. každý než na něj ne/jde udělá svojí představu, ovšem teprve až po shlédnutí ho může objektivně-subjektivně zhodnostit....
Přeloženo - vůbec mi nebude vadit, když někdo o filmu, který se mi třebas líbí řekne, že je to kravina, ovšem jen za předpokladu, že ten film viděl... Do té doby jeho subjektivní názor, nepovažuji za objektivní
sevencreature píše:
Cesare: Ok Já mezi ty lidi bohužel nepatřím Jinak doufám, že se ti ten film bude líbit
Já na něj nejspíš nepůjdu, peněz na kino se mi moc nedostává.
Šlo mi jen o to, že věrnost zobrazení historie a reálií je jen jedno z mnoha kritérií, na jejichž základě se dá ten či onen film posuzovat - a fakt, že pro někoho zrovna tohle kritérium není až tak relevantní, je-li film schopen obstát v jiných ohledech, ještě z daný osoby nedělá osobu nesoudnou...
Nesoudnej ten člověk bude teprv tehdy, až se na takovej film půjde vzdělávat...
Když se budu chtít něco dovědět třeba o Japonsku, tak si splaším nějakou seriózní publikaci, anebo dokument.
Ne všichni lidi jsou zarytý japanofilové - to nesmíš brát tak osobně... To bys byl jako náš šéf katedry, kterej nesnáší Winnetoua jen proto, že z etnografickýho hlediska jde o snůšku hovadin... (Ono, čistě objektivně vzato, z literárně či filmově teoretickýho hlediska taky nejde o veledíla, ale to je tomu člověku šumák - špatnej přístup...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Tak jsem si v pátek udělal výlet do kina na film Elizabethtown.
A nebyl jsem zklamán.
Akční film to není určitě. Ti kteří by ovšem čekali hektolitry krve, postelové scény, přehršle vtipných scén a množství tajemných odkazů ukrytých mezi titulky, tak ti by zklamáni byli.
Anžto ve filmů neteče ani kapka krve, odhalenou dívčinu ani mládence v něm neuvidíte. Humoru je v něm tak akorát a co ten film chce vlastně divákům říct je snadno vysledovatelné. Navíc je plný staré dobré klasické americké muziky (i když jen v útržcích ).
Mno já osobně jsem i si u tohoto filmu odpočinul a taky si něco odnesl do života. A Susan Sarandon byla prostě sqělá.
Naposledy upravil(a) Tokkar dne 13.3.2006 10:16, celkem upraveno 1 x.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Hehe, nasel jsem doma DVD s Hvezdnou Pechotou 2 (ani jsem nevedel, ze neco takoveho je), tak jsem si rikal, ze se na to pujdu mrknout a... po 5 minutach jsem to vypnul .