Já se nejvíce zamiloval určitě do Baldur´s Gate - asi kvůli jejímu "realistickému ztvárnění" - dostanete do rukou opravdu celé město - od hradeb k hradbám, každou uličku, síť kanalizace, můžete vlézt do mnoha civilních domů, navštívit snad desítky různých hospod... Co na tom, že mnohde "nic zajímavého není"? V tom je pro mne právě to kouzlo, jako v celé BG, jako v životě.

BG není tak nechutně přeskriptovaná jako Athkatla, kde na vás autoři nahrnou desítky jednoduchých questů, až se v tom ztratíte, ale z předšlapané stezky utéct nemůžete.
Přitom i v Baldurově Bráně narazíte na úžasné questy - téměř všechny týkající se zlodějů, to čekání v noci před hospodou na parťáka a následná loupež, nebo snaha ukrást z Hall of Wonders nějaký artefakt... to je romantika.

Athkatla je už na první pohled natřískaná tím nejlepším, bohužel se nemohu zbavit toho dojmu prvoplánovitosti a linearity. Ovšem má zase velmi hezkou architekturu celých čtvrtí i domů.
Ještě se mi velmi líbí Beregost, ale nedokážu přesně popsat čím. Asi také onou "realističností" (ostatně poctivým prolézáním všech domů jsem tam získal prvních pár set zlatých

Tohle je ostatně u všech venkovských měst v BG1.