Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Vlasák píše:
Vampiria píše:V příštích volbách chci mít už svoji stranu...STRANU CTHULHU :twisted:
No, když už se letos nestihne ta parlementní RPG-iniciativa, mělo by se holt plánovat do budoucna 8-)
Prozatim můžeme v rámci popularizace založit pouze lobbystický sdružení.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

http://www.angle.cz/index.phtml?go=clanek&id=355

Švédským výzkumníkům jsme potvrdili správnost jejich tezí, jak smutné...
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vlasák píše:
Ajantis_CG_thief píše:3) ad placené školství- školy peníze potřebují a na tohle bezpodmínečně dojde. ODS navrhovala moderní systém, kdy by člověk neplatil NIC v průběhu studia, ale až zpětně nějaké procento ze svého platu, což by právě motivovalo školy k co největší efektivitě.
A pamatujete si, jak na to reagoval Paroubek? I ty, Vlasáku? Buď ten návrh ani nečetl a pak arogantně kritizoval, nebo demagogicky lhal.
Ano, i já si pamatuju ten menší flame... V nejbližších dnech se stavím v našem agitačním středisku pro Modrou knihu, protože by mě zajímalo, kdo má pravdu... Nicméně, myslím, že troufalost by byla, kdyby někdo říkal tohle a lhal by... ale možné je nakonec vážně všechno... uvidíme... (doufám, že Modrá kniha nedočkala se nějakých posledních předvolebních errat v rámci ještě většího populismu ;-) )
Jen drobné info, aby to tady netrčelo jak nezaizolovanej drát. Modrou knihu jsem si vyzvedl, přečetl (rámcově ;-) - jsou tam pěkná hesla "Jediná pravá", "Cesta z pasti", ale i "Nulová tolerance" 8-)) a v souvislosti s výše citovaným, musím dát za pravdu Paroubkovi - ODS ve svém programu Modrá šance pro vzdělávání skutečně nemá nic o explicitně zpětném placení - jsou tam sice vyjmenovaná stipendia, dávky, spoření, ale vše prostě víceméně na stůl v rámci studia - žádná zpětná procenta. Nevím teda, kde to Nečas vyhrabal a proč touhle svou nikde nezmiňovanou imaginací kritizoval komentáře socdem programu ODS - jinými slovy, Paroubek četl návrh ODS a nelhal... toť vše pro info... ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

proč? protože vyhrává ten s odvážnějším i když ne pravdivým tvrzením...a hodí se vše (proč nejsou všicnni lidičkové tupí a proč si někteří pamatují?) :-? 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Myslím docela zajímavý rozhovor s ředitelem agentury STEM.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Vlasák: všiml sis, že se v poslední době mluví jen o programu ODS? Ta jediná říká, že ČR se řítí do velkého průseru, a nabízí k tomu řešení. Ostatní strany buď dělají, že žádný problém neexistuje (ČSSD, KSČM), nebo jeho existenci přiznávají, ale jejich program je plný povrchních řečí a žádných konkrétních kroků (KDU-ČSL, SNK-ED, SZ).
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Dalcor
Sigilan
Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
Kontaktovat uživatele:

Politika

Příspěvek od Dalcor »

Tak dámy a pánové, koho budete volit, nebo by jste volili kdyby jste mohli.

Já osobně nevím, jeden horší než druhý programově mi vycházejí nejlépe zelení, ale to jsou zase pitomci, kvůly kterejm se dlouho jezdilo skrze město (kytka zachráněna, ale děti dýchali splodiny dál...). Díky tomu je nemůžu vystát (a pak taky jak jim podobní běhají kolem taxisova příkopu na Velké pardubické), ODS a ČSSD jsou jedni horší než druhý, jeden za 18, druhý bez 2 za 20. KDU-ČSL jsem volil když tam byl Dr. Lux ke kterému jsem jako k jedinému politikovi měl důveru.

Takže vím kulové.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

národní stranu bych volil, ti mají aspoň jasno, jak má stát, národ, rasa a Čechy vypadat a fungovat ("jako hodinky" B. MuSSoliny)
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Dalcor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Sakra na KSČM jsme zapoměl, s těmi rovnou nepočítám, moderátoři, pls??

Ty bych nevolil ani kdyby to byla poslední strana a slibovala všem do roku 2010 kilo zlata domů :lol:
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

KSČM a možnost "Jiná strana" přidány ;-)

Já bych to tu nechala, po volbách se to může zamčít...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Lerek píše:národní stranu bych volil, ti mají aspoň jasno, jak má stát, národ, rasa a Čechy vypadat a fungovat ("jako hodinky" B. MuSSoliny)
Mám to ale štěstí, že tak náš stát nevypadá :-P
Žralok, který štěká, nekouše.
Dalcor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalcor »

Kdo volik KSČM??????

Vampiria - díky
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

drake127 píše:
Lerek píše:národní stranu bych volil, ti mají aspoň jasno, jak má stát, národ, rasa a Čechy vypadat a fungovat ("jako hodinky" B. MuSSoliny)
Mám to ale štěstí, že tak náš stát nevypadá :-P
no jo, podvratné živly, kterým vyhovuje "komunismus s lidskou tváří" mají to štěstí
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Nemuzu volit, a i kdybych mohl, tak bych nesel.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Budu volit ODS.
Mé politické myšlení na pravo-levé ose je někde na pravém středu. Pročež je pochopitelné, že mi červeno-rudá koalice zrovna ideologicky nesedí. Ovšem kromě této možnosti nemám vlastně na výběr, neexistuje žádná strana, která by mi vyhovovala. Souvisí to nejspíš s úrovní naší politiky obecně a s těmi lidmi, kteří tam jsou.
Takže spíš než ODS volím změnu.
Stávající situace se mi vůbec nelíbí a jediná ODS je natolik silná, aby ji mohla změnit. Každý jsme čím dál víc zadlužen, ale situace se nemění - žádné reformy nepřichází, důchodový, zdravotní a sociální systém je zastaralý, za stávajících podmínek neudržitelný. I jiné důležité reformy se nedaří - špatné prochází - zákoník práce, naopak dobré jsou populisticky zakopány do země (trestní zákoník, stále tu máme ten slepenec z 60. let).
Navíc mi vadí buranští představitelé ČSSD - Rath, Paroubek...

Program ODS je zatím také docela nejasný, pořád se něco mění, ale mnoho tezí se mi líbí - rovná daň, školství placené zpětně (pokud to tam bude), více svobody malým a středním podnikatelům... V populismu ODS za ČSSD taky moc nezaostává, jen ČSSD má k jeho realizaci více prostředků - našich peněz.
Nevím, jestli ODS dokáže obrátit situaci k lepšímu, ale jedno vím - ČSSD se to za 8 let její vlády nepodařilo. Proto je čas na změnu.
Na druhou stranu, se směřováním k policejnímu totalitárnímu státu to stejně asi nehne.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“