Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

LordArian píše:
Frosty píše:LA: ložiska..? :think: jinak nevím...
Mno to nevím. Já je normálně štětečkem očistil a profoukl, jinak nic
a neufoukls náhodou něco?
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

AlieN: Jo jasně, celý větrák odletěl na měsíc :twisted:
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Mám otázku na užívatelov Windows Millenia. Mám tu jeden počítač PIII 550 so zvukovkou CMI8330 v ISA slote. Včera som skúšal všetky možné aj nemožné drivery k tejto zvukovke ( Od výrobcu aj z DriverGuide.com ). Potom ako chcem cez device managera preinštalovať driver, tak mi to stále (vo všetkých asi 15-tich prípadoch) píše niečo ako : súbor neobsahuje údaje o ovládačoch :roll: Ani jeden driver nebol taký, v ktorom by sa dalo inštalovať cez setup.

Čo robím zle ? Btw v tom pc je 128 MB RAM, ale nájde len 64 :-?
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

lordarian: nedrhne ti v tom nejakej drat?

nuke: mno to bude asi nejaka starsi zvukovka... vicemene vsechny takovy ovladace bejvaji instalovany uz pri instalaci WIN. dyztak to zkus preinstalovat...(me se jednou stalo, ze se po tvrdym restartu smazal nejakej soubor a proto mi nesel zvuk asi pul roku. spravilo to preinstalovani WIN. zkus to. nic za to nedas...)
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmmm, začínám mít dojem, že při výkonu dnešních počítačů začíná mít velký význam virtualizace hardware - tj. není problém, aby na jednom počítači běžely zároveň Windows XP, Windows 98 a Linux - a přepínat stačí kliknutím myši či stiskem klávesové kombinace.

Fascinující mi taky přijde přenos virtual machine z jednoho počítače na druhý aniž by se zastavil její běh :-)

Odkazy třeba tady:
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_machine
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... l_machines

Pro mě osobně jsou zajímavé QEMU (freeware, zkouším :-P ) a VMware - podle všeho kvalitní, ale je to komerční produkt.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

OMG, zas tu mám dve staré šunky na opravu. To je radosti, keď by som radšej hral Oblivion, alebo sa vytratil von....

O ôsmej, alebo deviatej si pre nich prídu, tak by som sa do toho mal pustiť ... :lol:
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

Mám doma router Edimax br-6104kp - se dvěma usb vstupy. Mám na jednom připojenou tiskárnu, ale asi před měsícem přestal tisk přes router fungovat. Dá se nějak vyzkoušet, jestli se něco nepodělalo? Docela mě to štve, protože jsem schválně kupoval router s printserverem, abych nemusel mít tiskárnu vázanou na nějaký zapnutý komp.

Momentálně je situace taková, že dám tisk, počítač se tváří, že tiskne, pak mi to napíše hlášku "xxx" printing success a to je vše, tiskárna si ani neuplivne :(
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Mno nejprve bych zkusil provest par testu, abys zjistil, kde je chyba. Esli v routeru nebo v tiskarne.

1) vraz tiskarnu do druheho portu v routeru
2) vraz tiskarnu primo do kompu.
3) zkontroluj nastavení tiskárny na kompu (obzvláště port)
4) mohlo by pomoct odintalovaní a opetovne naistalování tiskárny
5) tenhle router taky umoznuje upgrade firmware, treba by to pomohlo

A reklamace. ;-)
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

1 - Druhý port dělá to samé
2 - V komplu jede, ale pro změnu netiskne (ale to je spíš zaschlá náplň)
3 - Port mám nastavený ten, co tam byl předtím
4 - Tiskárnu jsem zkusil nainstalovat několikrát a nic..
5 - Tohle jsem ještě nezkoušel, takže poslední možnost :(
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Ne. Poslední možnost je reklamace. ;-)
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

a tohle jsem právě slyšet nechtěl :evil:
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Ještě mě něco napadlo. Jak je přesně definován port na který tu tiskárnu připojuješ?

Předpokládám standartní TCP/IP na konkrétní IP adresu.
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

u tiskárny mám nastavený TCP/IP port s adresou na router (stabilně 192.168.2.1 - tak se přihlašuju na nastavení routeru)... ale fungovalo mi to i s nastaveným tiskovým portem - teď si nevzpomenu, jak to tam je uvedeno ,ale vždycky jsem stejně musel někam zadat tu IP
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

NO jo tak to nic. Některé "chytré" ovladače si někdy mapují velmi podivné porty. Ty pak stačí nahradit klasickým TCP/IP portem s pevnou IP adresou a jede vše jako víno. Ale když ti to nechodí ani takhle, tak už mě fakt nic nenapadá. :-(

Kromě upgradu firmwaru a reklamace. B mi přijde logičtější, když to chodilo a už nechodí.
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

tak včera jsem zkusil upgradnout firmware, ale nenašel jsem pak údaje na přihlášení k internetu (mají je někde domácí a ti byli kalit) a jak jsem byl po té hodině marných pokusů vzteklý, zapomněl jsem i vyzkoušet tu tiskárnu :(

PS: na reklamaci potřebuju i krabici? nevíte někdo? protože o té nevím nevím, jestli ji někde najdu :-?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“