Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Jestli něco dokáže rozeštvat lidi, tak jsou to prachy a politika.
Proto mě docela mrzí, že se tady takováto témata objevují. :-(

Názorný příklad:
XXXX píše:Kdo volik KSČM??????

Copak bys mu XXXX asi řekl, kdybys věděl, kdo to je?

No, ale máme demokracii a já to hodlám respektovat. Doufám, že vy budete zase respektovat můj názor.

A taky doufám, že jste natolik inteligentní lidé, aby vás to nerozeštvalo.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Tokkar píše:A taky doufám, že jste natolik inteligentní lidé, aby vás to nerozeštvalo.
Viď Vlasáčisko ;-), respektuji tvůj názor, i když ho nechápu.
Žralok, který štěká, nekouše.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

drake127 píše:
Tokkar píše:A taky doufám, že jste natolik inteligentní lidé, aby vás to nerozeštvalo.
Viď Vlasáčisko ;-), respektuji tvůj názor, i když ho nechápu.
Politika je jednou z posledních věcí, kterou bych se s někým rozeštvával, pokud bych se byl kdy rozeštvával ;-)
Ale rozohnit se nad ní, jo, to dokážu, ale v tom není nic osobního 8-) Ono to ale není vyloženě o politice, to je spíš instance obecnějšího problému...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

[quote="Ajantis v tématu "Politika"]
Finanční noviny píše:Z údajů ČSSZ vyplývá, že počet osob samostatně výdělečně činných, kam patří třeba podnikatelé, soukromí lékaři, umělci či zemědělci, klesl loni o 35.000 na 910.800.
[/quote]
Antonín Rašek píše:Jak je to s těmi daňovými soumary?

Dal jsem mnohokrát najevo, že si Petra Nečase vážím už jen proto, že je jedním z mála politiků, kteří se vyznají v bezpečnostní a vojenské problematice, ačkoli v ní nevyrostli jako profesionálové. Myslím si také, že má velké předpoklady stát se opravdu státníkem. Pokud ovšem nedá přednost stranickým zájmům a přestane objektivně uvažovat.

U technicky vzdělaného člověka bych očekával co nejpřesnější vyjadřování. To v předvolebním boji nedělá (Kdo je daňový soumar? Právo 31. 3.) Už jen jeho výběr dat o počtu živnostníků. Jak může čtenářům zatajit, že v posledních osmi letech stoupl jejich počet o polovinu, z 600 tisíc na 900 tisíc? Proč neuvede skutečné důvody jejich dočasného snížení, které následovalo po rozhodnutí o povinných platbách, protože někteří lidé se živnostenským listem ve skutečnosti živnostenskou činnost nevykonávali? A proč zatajil, kolik nových skutečně fungujících živností vzniklo?

V tržní ekonomice jde o zcela objektivní jev. Např. v sousedním Německu každoročně desetitisíce živností zaniká a zároveň ještě větší počet jich vzniká.

A pokud jde o to živnostenské daňové soumarství, stačí si vzít do ruky kalkulačku, což asi Petr Nečas neudělal. Pokud totiž živnostníci v posledních čtyřech letech zaplatili podle něho na daních a odvodech na sociální pojištění 100 miliard korun, tak při jejich počtu je to za toto období na jednotlivce zhruba 111 tisíc, ročně pak 28 tisíc a měsíčně 2300 Kč. A uvádí-li Petr Nečas, že jejich daně byly zvýšeny pětinásobně, tak že by dříve platili jen cca 460 Kč? Je k tomu vůbec třeba nějaký komentář?
Relata refero 8-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

ad yenn: Vypadá to, že Rašek není až tak mimo...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Yenn: Ano, už jsem to četl i jinde. Na tom, že rudo-červená vláda ale živnostníkům život jen ztěžuje, se ovšem imho nic nemění.

Tokkar: Neříká se to taky o ženách? :think:
Ale to už myslím na Sigilu nehrozí tuplem :lol:
Máš pravdu, že politika je konfliktní téma, už jsem to tu též jednou psal, ale prostě vyhnout se tomu nejde a předpokládám, že většina osazenstva je dostatečně inteligentní, aby akceptovala i názory odlišné.

Btw všimli jste si, jak často mají KSČM a ČSSD billboardy hned vedle sebe? :-)
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 7.4.2006 11:13, celkem upraveno 1 x.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis píše:Ta strana žádný konkrétní komplexní program nemá (...) Po volbách sehraje roli děvky.
A co na tom? To sou prostě enviromentalisti. Nejen, že celá ideologie má široký rozpětí, takže může jít do koalice s kymkoliv, ale její prioritou neni řešení důchodovýho zákona... Takže co na tom, jestli popečou s ods nebo s komančema?
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Tohle nám prosím dělá ministra kultury :-? to se mi jen zdá, nebo je pan Jandák opravdu tak omezený?
http://www.instinkt-online.cz/obsah/def ... lo=15&id=3
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Vampiria píše:Tohle nám prosím dělá ministra kultury :-? to se mi jen zdá, nebo je pan Jandák opravdu tak omezený?
http://www.instinkt-online.cz/obsah/def ... lo=15&id=3
Jandák je docela vypečený, ví co lid chce, tak mu to dává plnými doušky. Pívo za 3.90 a estrádu s Bohdalkou. Poslouchej jak havran zakráká, všichni milujou Jandáka. Resp. 64% z nich. Jistě i proto tento bodrý muž tak horuje pro přímou volbu prezidenta - no máme se na co těšit, jestli bude sedět na hradě. :twisted:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Nový předvolební klip ODS
Viděl jsem ho včera v kině jako reklamu a velmi mě to pobavilo :lol:
Ať už si o obsahu myslíté cokoliv, je tomu třeba imho přiznat jistou vtipnost ;-)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ajantis píše:Nový předvolební klip ODS
Viděl jsem ho včera v kině jako reklamu a velmi mě to pobavilo :lol:
Ať už si o obsahu myslíté cokoliv, je tomu třeba imho přiznat jistou vtipnost ;-)
Jo to je docela dobrý :-) , viděl jsem to v kině před IceAge II
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

To u vás sa s predvolebnou kampaňou ide až tak ďaleko, že dávajú prdvolebné klipy ešte aj v kine pred filmami? No to snáď nie.... ja by som ich "strieľal" už za tie reklamné bilboardy... ;-) :roll:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Reklama je holt všude :-( (ale když je ten klip aspoň vtipný tak mi ani moc nevadí)

btw: najvíc mě dostalo když jsem v kině viděl náborový klip do armády české republiky :roll:
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

trochu odlehčení...

Obrázek
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Lerek píše:národní stranu bych volil, ti mají aspoň jasno, jak má stát, národ, rasa a Čechy vypadat a fungovat ("jako hodinky" B. MuSSoliny)
Ten jejich program je opravdu vtipný. Strana, která požaduje vystoupení ČR z EU a zároveň prosazuje systém přímé demokracie. :lol:
Tak mě tak napadá, nebylo o EU náhodou nějaké to referendum?
Zároveň se mi líbí ta údajná politika "nezasahování", přičemž by v podstatě překopali školní učebnice a v oblasti kultury by zakázali "protistátní demagogii". Co se týče těch zvýšených práv policie rozhánět "zlé" demonstrace, či větší pravomoce pro "tajné" tak k tomu už asi není co dodat.
Ekonomické a vojenské smlouvy by chtěli založit na bilaterálních smlouvách (+vystoupit z NATO a EU). To je ovšem velmi pěkné, když si uvědomíme, že prakticky všechny státy okolo jsou ve výše zmíněných organizacích a jejich mezinárodní závazky by tak měli zajisté přednost před smlouvami s nějakou vskutku národní ČR. Mmj. znevýhodnění zahraničních investorů a proexportní politika = Merkantilismus.
Co se týče těch postihů vůči cizincům (v oblasti zaměstnání i v oblasti jazykové - jedinný uřední jazyk Čeština), zavedení víz, ekonomických postihů zahraničních investorů (přičemž zároveň prosazují jakýsi "volný trh") atd. Tak to už je opravdu síla. Ve světě, kde stabilitu zajišťuje vzájemná solidarita demokratických států, my bychom si vystačili jen s tím "českým" ("kapitálem", vojskem) a endogamicky se množili mezi sebou.
Voliči této strany evidentně nemají nic na hlavě jakož i v hlavě.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“