Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

KOFi: IMO nemá smysl ji shánět - může být maximálně stejně dobrá jako text Dana Simpsona, ale pokud ji nepsal on, tak se o tom dá úspěšně pochybovat.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Doporučuju přečíst si The Last of the Mohicans od James Fenimore Coopera - samozřejmě v originále. Už kvůli tomu jazyku to stojí za to - miluju archaismy :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

V Levných knihách jsem narazil na dost zásadní knížku - dnes už sice "překonanou", nicméně stále velmi často citovanou a myslím, že v mnohém pořád platnou - Úpadek a pád římské říše od Edwarda Gibbona.
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Já taky dnes procházel levné knihy a našel jsem Orwellovo 1984 :-), tuhle knížku jsem si chtěl přečíst už dávno, ale jaksi na ni nebyl čas :-(
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Pan Bača za mě narazil v Levné knize na Shakespeara :lol: a jelikož už mi kniha byla doručena, tak jsem ji musela dvakrát přelouskat :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

Terry Pratchett

7c edit: Piš smysluplné příspěvky - jednoslovné výkřiky, ze kterých nikdo nepochopí, co máš přesně na mysli a navíc jsou psány úchylnou barvou a fontem se obvykle přímo mažou :wink:
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Dokonalost sama:

I am the daughter of Earth and Water,
And the nursling of the Sky;
I pass through the pores of the ocean and shores;
I change, but I cannot die.
For after the rain when with never a stain
The pavilion of Heaven is bare,
And the winds and sunbeams with their convex
gleams
Build up the blue dome of air,
I silently laugh at my own cenotaph,
And out of the caverns of rain,
Like a child from the womb, like a ghost from the
tomb,
I arise and build it again.

(Kdo poznal autora a báseň, má u mě malé bezvýznamné plus...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Cesare: Poslední sloka The Cloud od Percy Shelley?

Hmm, vzala jsem si zpět Kruh od Suzuki Kodži, který jsem půjčila jednomu člověku před rokem..ale nějak nemám odvahu se do něj ponořit opět v nočním čase...četl to tu také někdo další? Imho vydařená záležitost - ta kniha je místy naprosto šílená a nepopsatelně zoufalá, pocity, které ve mně některé pasáže a věty vyvolaly oscilují od smrtelného děsu po hluboký smutek..docela ráda bych věděla, jestli to tu také někdo přelouskal, sice zajisté nikdo nemá totožné dojmy a zkušenosti s touto knihou, ale zajímalo by mne, jak působila na ostatní.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Vampiria: Tak nějak jsem čekala, že se ozveš ty...;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Nepatří to sem přímo, ale taky se to čte ;-) Včera jsem si četl nově zakoupený rpg, řekněme "setting" My live with master - a roleplaying game of villainy, self-loathing, and unrequited love a je to celkem povedená brožurka ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Ring cetla moje mati :).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

http://www.japanesestudies.org.uk/discu ... anaka.html

Celkem zajímavý komentář k románu a filmu Memoirs of a Geisha.
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Teď zrovna čtu Shelleyovou. Konkrétně The Last Man. Zatím jsem zhruba v polovině a aspoň doposud se mi to jeví jako naprosto výborná věc. Popis pobořený a morem vylidněný Konstantinopole mě naprosto dostal. A bude hůř...(líp ;-) ). :twisted:
Liadeia
Sigilan
Bydliště: říše Nitwittery, bydliště nestálé - stále na cestách
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liadeia »

také vám sem něco přidám ^w^
Já čtu věci od Pratcheta (Zeměplocha ^w^...Ale Dobrá Znamení jsou nejlepší!), pak jsem si docela oblíbila Eragona a Eldesta, Deltora taky ujde, pak z jiných žánrů mám ráda scifi a z toho jsem si oblíbila Pondělí začíná v sobotu, Stahovače, Software,...
Jinak čtu hlavně mangu a nejvíc ty s démonama (Chrno Crusade, Inuyasha) a s tematikou samurajů (Rurouni Kenshin, Ostří nesmrtelného), ale něco drsnějšího beru taky (Alive, MPDpsycho)
Jsem prostě člověk všech žánrů ^w^
ale takový ten hodně depresivní cyber punk fakt nemám ráda..a taky slaďouškovské dívčí románky...to radši pořádnou krvavou mlátičku ^w^
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Já teď už delší dobu knihy od Lemonyho Snicketa Řadu nešťastných příhod.Jsem u desáte knihy,ale je jich mám dojem dvanáct.Pak čtu komixi od Swasbucklera,sem tam nějakou pevnost,Eragona,Eldesta.Jo já jsem spíš na fantazy.Jiskření magie a řinčení mečů......to je moje.

Btw,nevíte kde sehnat třetí díl Planiny ledového větru v počítačové verzi??

I když knižní by mi byla milejší a nejlépe celá Planina ledového větru
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“