Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mně na Umučení Krista (no jo, jsem doma, bratr obsadil PC, tak jsem se usalašila u bedny a byla potěšena zajímavým programem..nu, je - tedy byl - Velký pátek, tak čemu se divit ;-) ) vadilo, že tam není příliš řečena ta "omáčka okolo" - kde Ježíš vlastně přišel na to, že je syn Boží, jeho přijímání tohoto faktu od začátku do (opravdu velice trpkého) konce, takřka nic není řečeno o postavách okolo etc...ale Gibson asi usoudil, že na toto jsou jiné filmy a udělal "oživlý obraz"..tedy myslím. Chtěl-li něco jiného, tak se to příliš nepodařilo...což nic nemění na tom, že některé scény svoji sílu mají, jiné působí podivně..ale absolutní liga je herečka v roli Satana, ta měla dostat také větší prostor - ty oči bez obočí jsou vskutku hypnotické a výraz tváře je opravdu kouzelný.

Co se Caviezela týče - opravdu působí hodně věrohodně, pominu-li to, že takto asi pravý Ježíš těžko vypadal...semité (a obzlášť tehdejší "nepromíšení"), těžko mají světlé vlasy a oči 8-) ale co, byl vskutku uvěřitelným synem Božím.

Dále se mi pochopitelně nezamlouvalo tradiční špatné zobrazení ukřižování, dále si Ježíš kdovíproč nesl na Golgotu celý kříž, přičemž dva bratři v hřebu měli správně na ramenou upevněnu pouze středovou část - tu svislou, natož celý kříž, by totiž unesl leda tak Frištenský pod amfetaminy. A ještě jedna věc, možná se mi to jenom zdálo, ale viděla jsem to podruhé a že bych se dvakrát překoukla - ve chvíli, kdy Ježíš již zbaven kříže klesne na zem, Šimon Kyrénský pustí kříž a jde mu na pomoc a kříž ani Šimon NEJSOU od krve, přičemž na začátku pochodu je jasně vidět, jak je kříž zkrvaven. Samozřejmě, chyba se asi vloudí všude, leč vypadá to divně.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Vampiria píše:nu, je - tedy byl - Velký pátek, tak čemu se divit ;-)
Jsem zvědav, zda z Umučení udělají velikonoční tradici podobnou mrazíkovské vánoční :-D
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

yenn: Také jsem nad tím uvažovala :-D ale mohli by to střídat, aby nám to nezevšednělo, jeden rok Umučení Krista, pak Poslední pokušení Krista, Evangelium sv. Matouše, Roucho... :-D
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Osobně mě film Umučení Krista docela znechutil. Asi jsem si příslušné části Bible neměla před nedávnem z nudy číst :-?
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Ad Umučení Krista - absence té "omáčky okolo" mi nijak nevadila... Mám z Umučení ten pocit, že se u něj předpokládá, že diváci tuhle omáčku budou prostě obstojně znát. (Čehož si na tom filmu celkem cením - minimálně v tomhle ohledu klade nějaký nároky.)
Gibsonovi šlo IMHO skutečně hlavně o to co nejnaturalističtěji ukázat, že takový ukřižování (plus předehra k ukřižování) není žádná prdel - a že ty hodiny mezi zajetím v getsemanský zahradě (teď doufám, že si to jméno vybavuju z hodin náboženství správně...;-) - je to už dost dlouho) a smrtí musely Ježíšovi připadat jako věčnost. (Což je velmi pěkně umocněno relativně zdlouhavým tempem filmu - ať už to byl záměr nebo ne...)

Pokud jde o ježíšův zjev - ta image andělskýho hipíka s dlouhým hnědým hárem a nebesky modrýma kukadlama je sice hodně nepravděpodobná, ale minimálně v tom římsko-katolickým prostředí velmi tradiční - a Gibsonovi asi nešlo o to, bourat mýty a zažitá klišé (hřeby v dlaních atp.)... ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Neferit píše:Aspoň menší výhodu dnešní úklid měl - při uklízení jsme sledovali film Von Ryanův expres (doufám, že to píšu správně ;-) ) -> senzační válečný film, málem bych v závěru i slzu uronila :oops: :lol:
Jé, a kde to dávali? Tenhle film se Sinatrou vždycky můžu 8-)
Cesare píše:Lerek: Podobná sebranka se slezla v kině, když jsem byla na Irreversible... Samozřejmě, nikomu nenutím, že se mu Irreversible (nebo Učumení krista) musí líbit...
Ale tehdy jsem v tom kině dost vážně přemejšlela o tom, že si (zcela proti svým běžným zvyklostem) nachvíli odskočím ze sálu a cestou zpátky seberu hasicí přístroj - a některejm těm týpkům v reálu předvedu, co pár ran hasičákem přes hlavu dovede. :Wink :
Ano, když týpci hasičák v úvodu prosmáli, nechť ho ochutnají na vlastní kůži... no... Je fakt, že tohle je docela problém - stalo se mi loni na 3:15, zemřeš - což naštěstí přiznat, že to nebyl vyloženě film, za který bych se pral, takže to v zásadě až tak nevadilo. Ale sešla se tam podobná rákosková mládež a dělala brajgl. To bylo docela dost i na mě, ale první se zvedl kámoš a poslal je jednoduše 'do prdele', což samozřejmě mělo efekt ten, že dělali bordel ještě větší ;-)
Brzo se ale ukázalo, že fakt nemá moc cenu se rozčilovat... ale nevim, to je imho na vrácení vstupnýho...

Naštěstí u Zvráceného nic podobného nenastalo (rsp. ani moc nemohlo), tam už bych asi vážně vylítnul i já... ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Vlasák: U nás doma na videu ;-) :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Cesare píše:Lerek: Podobná sebranka se slezla v kině, když jsem byla na Irreversible...
Něco podobného jsem zažil, když jsem kdysi sledoval v kině Thin Red Line - taky jsme pak zpola vážně diskutovali, jaké by to bylo pohrát si s kanystrem benzínu, zapalovačem a zmíněnými existencemi (proč benzín? asi inspirace z toho filmu, už si to moc nepamatuju).

Na druhou stranu, musím přiznat, že jsem měl co dělat, abych utlumil smích při sledování Star Wars Ep. 3 (i když to dost dobře nešlo - ale snad jsem to zvládl) - protože nikdo jiný se kupodivu nesmál :-?

Obecně hlasitou zábavu v kinech nenávidím. Kromě multi-kin - tam je ostatně zvuk vždycky vytočený dost do extrémů, aby nebylo slyšet křoupání popcornu :-D Ale koneckonců se tam chodí za zábavou (já tam poslední dobou chodil už jen kvůli tomu popcornu a partě lidí).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Aco teprve, kdyz jsem byl v kine na Star Wars 2 a kdyz zacal ko konci bojovat Yoda s tim parchantem, tak se vsechny deticky zacaly ukrutne smat :roll: .
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

necrotising_ píše:Aco teprve, kdyz jsem byl v kine na Star Wars 2 a kdyz zacal ko konci bojovat Yoda s tim parchantem, tak se vsechny deticky zacaly ukrutne smat :roll: .
já ne ;-)
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Já se dusila smíchy na Pearl Harbor :-D ale že bych dělala bugr nahlas, to ne...nicméně, podobnou bandu hovad, jak je popisováno výše, jsem zažila na Nebi nad Berlínem v Artu! v Brně - díky tomu, že středoškoláci (možná i VŠ studenti, ale to je koneckonců fuk) mají na filmy v Artu slevu, tam přišla parta kluků, kteří od poloviny dost hlasitě nadávali, že je ten film dlouhý a nic se tam neděje :evil:
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

když mě film delší dobu nebaví, tak odcházím, zatím jsem to provedl jen dvakrát
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jak se vám líbilo In weiter Ferne, so nah! ?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Dneska jsem viděl Dead Man (Mrtvý muž). Nějaký hlubší smysl se mi v tom celé nechce hledat, ale dojem z filmu je i přesto velmi dobrý. Plus je ve filmu pár skvělých hlášek a scén ("večeře" posledního z lovců lidí atd.).
Nedávno jsem též viděl Felliniho Amarcord. Koukatelné a nekomplikované dílko na sobotní odpoledne. Ovšem stěží jde o něco geniálního, jak se mi mnoho lidí snažilo vnutit.
A nakonec takový pamlsek - Graduate (alias Absolvent). První polovina filmu je naprosto výborná. Ke konci to už trochu ztrácí a písničky se opakují, ale svádění Mrs. Robinson je nezapomenutelným zážitkem. Je to takový střet lvice a domácího kocourka. :-)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Jab: no, Amarcord je geniálně koukatelný, tam by k tomu ten přívlastek sednul. Jestli "geniálním" myslíš ale nějaké geniální poselství filmu, tak to souhlas.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“