Edit: Jabe, já tě nepoznávám

Moderátoři: Sadako, sevencreature
Jistě je pro zdánlivě bezdůvodné noční probuzení mnoho nejrůznějších vysvětlení, ale toto pravěké mi připadá jako docela inovativní a zajímavé.. - vždyť v té době se formovaly základní rysy lidské osobnosti, tak proč by v některých z nás nemohl přetrvat i tento zvyk (jenž navíc byl pro tehdejší komunity lidí velmi důležitý vzhledem k jejich vyhlídkám na delší přežití)Elessar píše:Vzbudenie v noci v pritomnosti- to jest tu, a nie v praveku. Preco ho vysvetlovat udrziavanim ohna? Rovnako mohli byt moji predkovia paranoidni a budit sa v noci, lebo sa bali kradeze ako vrazdy... Alebo to nema vobec zmysel- ved preco by ho vsetko malo mat, ze ;)
Tak třeba já o tom vůbec nepochybuji.. - vždyť opice, ze kterých jsme vzešli, pořád ještě dělají prakticky to saméFrosty píše:Hmm - jak to pročítám, tak podle mnohých tady - to, že svou přítelkyni sem tam vískám ve vlasech, je asi stoprocentně následek toho, jak se naši předkové - kdysi dávno coby opi - vzájemně odblešovali
mám dojem, že to si pleteš s homo neandrthalis. Člověk vzpřímený není žádná slepá větevMCZ píše:jen poznámka, když už se tady bavíte o svých předcíchAjantis píše:Arian: Myslíš, že homo erectus topil černým uhlím?. Homo erectus byla nejspíše slepá vývojová větev (ačkoli to je v mnoha učebnicích jinak), čili to nejsou vaši předci
.
Tafif píše:LOLAjantis píše:Čistě logicky bych řekl, že se začne ochlazovat ještě předtím, než oheň zhasne
Začne se ochlazovat ve chvíli, kdy oheň dosáhne svého nejvyššího stupně výdeje energie - pak už ten výdej postupně klesá, klesá, je stále větší a větší zima... A pak až oheň zhasne.
Tak čistě logicky je tohle naprostý nesmysl. Tepelná výměna patří do fyziky šesté třídy. Tahle teorie by fungovala pouze za předpokladu, že okolní vzduch by byl stejně teplý, jako oheň. A to nesedí, co? V takové chalupě by asi nikdo spát nechtěl, pokud by se nechtěl probudit jako hromádka popela, či spíše vůbec.
Lezeš po čtyrech?MCZ píše:Arian: ne, nepletu
21. století (vědecko-populární časopis, hodně zajímavý řekl bych):
... Východoasijské formy Homo erectus ani evropští neandrtálci nejsou předky současných lidí. ...