Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Ajantis píše:Dle mého je třeba zvětšit vrstvu (drobných) podnikatelů, kteří budou dále zaměstnávat další a další lidi.
Proč podporovat dnes již v podstatě k vyhynutí odsouzený druh?
Budoucnost patří nadnárodním, mamutním podnikům, které budou vahou vlastní moci a vlastních financí manipulovat s trhem i zákazníky stejně snadno jako s parlamenty a vládami. Drobní podnikatelé pro ně budou v nejlepším případě vazaly, v horším potom akorát obtížným hmyzem. Vkládat do nich naděje mi přijde jako nanejvýš pošetilé...
Je naopak nutné vkládat živnostníkům pod nohy co nejvíce překážek a využít jakékoliv příležitosti k oslabení jejich síly. Jedině tak je možné co nejdéle zabraňovat korporacím v tom, aby ukradly obyčejným lidem jejich práva a svobody...

Jedině tak můžeme jejich definitivní vítěztví odložit možná i o deset nebo dokonce až o dvacet let :-D
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

OT
Saruman: Překážky se dají obejít, nebo přelízt. Nášlapný miny odvedou lepší práci... ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak nám dnes schválila poslanecká sněmovna Neziskové nemocnice a Zákoník práce
Doufám, že z nějakého důvodu už do voleb nestihnou přehlasovat Klausovo "vetó". :roll:

Saruman: Celý náš život spěje ke smrti. Proč se tedy nezabít hned? ;-)

Vlasák: Zdá se mi, že můj "reformní návrh" považuješ pomalu za návrat do kapitalismu 19. století ;-) Nemyslím, že by to bylo až tak moc radikální a neobvyklé. Dle mého je třeba stávající situaci "nějak" řešit a prostě změnit ten stávající běh věcí. Řekl bych, že ty body, co jsem uvedl, spolu souvisí, nejde o "jednotlivosti".
Ovšem určitě si to žádá příslušné odborné analýzy :!:
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Saruman: asi jsi to myslel ironicky, ale s těmi mamuty je to pravda, francouzská mládež by mohla vyprávět o novém návrhu zákona o prvním zaměstnání - dvouletá zkušební doba je zcela zřejmá úlitba "nadnárodním koncernům", kteří na dva roky najmou za minimální mzdu pracovní sílu k výrobnímu pásu, a za dva roky si pořídí další. Sviňárna jak mraky, vůbec se těm stávkujícím nedivím.
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Ajantis píše:Celý náš život spěje ke smrti. Proč se tedy nezabít hned? ;-)
Snad proto, že žití je pořád zábavnější než nicota, snad proto, že to kazí karmu či snad proto, že sebevrahové končí v pekle...
Nehodící se škrtněte :-D

to SiNuHet: To neustále osočování z ironičnosti mě již začíná rozlaďovat. A přitom ironii jsem tentokrát zůžil jen na poslední větu! :-)
Jinak ten francouzský návrh zákona byl jednou z hlavních přičin, proč jsem daný příspěvek vůbec napsal...
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Tak se nám milá Unie Svobody - Demokratická Unie zaměřila na svobodomyslné voliče, ve snaze získat nějaký ten hlas. Dnes ve zprávách se slavnostně přihlásila ke své kampani, kde slibuje legalizaci euthanazie a dekriminalizaci marihuany. Jak to zabere na voliče si nejsem jist, ale což. Především mě pobavila má konzervativně smýšlející matka, která po zhlédnutí reportáže o výše zmíněném programu US-DEU, to okomentovala slovy: "Stejně se na ně ty feťáci vyse*ou." :lol:
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Neznáte náhodou nějaké stránky, na kterých by se dala nalézt znění programů jednotlivých stran? Zajímá mě hlavně ČSSD, ODS, KSČM, KDU-ČSL a Evropští demokraté (neznám celou jejich zkratku).
Když už můžu jít volit, mohl bych toho využít a zkusti to. Ale komu dát hlas...
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

:shock: :oops: :-P
Díky. Nj, celej Franzi Moutvička...
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tafif: Na volební programy je ještě moc brzo, oficiálně ho většina stran ještě neorezentovala...
A o nějaké sumarizaci nevím, nejlepší asi opravdu budou stránky jednotlivých stran.
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Kterého z volebních lídrů tipujete na výhru v Ústeckém kraji.. - Paroubka, nebo jeho úhlavního nepřítele Gandaloviče :?: :think:
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Třídní boj začal! Furt ho chtěli, tak ho teď mají... :lol: :lol:
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

SiNuHeT píše:Třídní boj začal! Furt ho chtěli, tak ho teď mají... :lol: :lol:
proti zlu jedině zlem! ještě tak zbít Paroubka a naše země konečně bude kvést
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Lerek píše:proti zlu jedině zlem! ještě tak zbít Paroubka a naše země konečně bude kvést
:roll:
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

alien: chápu že tě to provokuje, ale špatní lidé nemůžou čekat, že se k nim ti lepší budou chovat "spravedlivě" ;-) Člověk, který podporuje třídní boj se všemi svinstvy, které k tomu patří, je špatný člověk a nezaslouží si nic jiného než pár facek.
-Marcus Aurelius
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“