Yachiko: Já bych řekl, že u nás to je už dlouho stejné - české hráče dělím na odrodilce (Sýkora, Lang,...), neusazené (Vokoun, Eliáš,...) a vlastence (Výborný, Kaberble,...).
Ti první jezdí jen tam, kde je to mediálně sledované, na ČR kašlou celkově, mají americké manželky a nijak se netají tím, že pravý domov našli za mořem. Ať postoupí do SC, nebo vypadnou, na MS (a to zvlášť v Lotyšsku) prostě nejezdí. Tuplem teď, když je tam Hadamczik.
Neusazení jsou ti, co dosud reprezentovali sporadicky, ale už jeví známky přechodu ke skupině první - prý, že už si za repre svoje odvedli (Vokoun) atp. Tam je to na jejich chuti, jak se rozhodnou jet reprezentovat - jak se zrovna vyspí, kde se to hraje, kdo z kamarádů tam bude... A opět, protože je tam olympijský "lotr" Hadamczik, nedávám moc šancí, že letos někdo z této skupiny pojede.
A pak jsou ti vlastenci, kteří jezdí, když můžou. A ti myslím pojedou i letos, pokud budou moct. Výborný, T.Kaberle, Čajánek, Kubina (?) a Prospal (?) myslím pojedou. Zatím to však potvrdil veřejně pouze Kaberle...
BTW včera jsem se koukal na Sparta-Slavia a teda děs... Sparta se tentokrát v poslední třetině vůbec nevyšvihla, ale kdo se imho nevysvihl vůbec, byli tentokrát rozhodčí, kteří doposud pískali parádně, ale včera to byla bída a děs. Ano, jsem si vědom toho, že svádět vinu na rozhodčí je nízké - já ho z prohry Sparty nakonec ani neviním - ale tohle už bylo do očí bijící. Vůbec jsem se v závěru nedivil Břízovi, kterýmu už ruply nervy a jal se jet do pole a brankářskou hokejkou přerážet slávisty

Že by odplata za fotbalové derby?

Ba ne, spíš si myslim, že se zas z Růži padá na zadek... Teda, jestli mi je fakt někdo ze sportovních týmů protivnej, tak je to jedině hokejová Slávie - a to i přesto, že tam hraje strejda Vlasák