Ale o co mi jde.
Jelikož jsem už několik Salvatorových tri-i-více-logií četl a líbily se mi, tak jsem tak uvažoval (a určitě i mnozí z vás), jestli by je ti angličtiny znalejší z nás, nedokázali přeložit do češtiny. No a (hlavně) pak je nezapomněli
 dát k dispozici ostatním.
 dát k dispozici ostatním.Pokud je mi známo, tak česky už kdysi dávno vyšla Icewind dale trilogy - kvalitu překladu nemohu posoudit, četl jsem jen originál. Pak tu byla zpráva, že jakýsi Raven přeložil první díl z Legacy of the drow. To je fajn, jenže problém bude v tom, že jestli amíci prodají autorský práva nějakýmu našeho nakladtelství, tak jedině pěkně mastně. Nevím, jestli by Raven byl ochoten svůj překlad jen tak pustit do světa zadarmiko - o tom silně pochybuji.
Suma sumárum tzn., že oficiální (legální) cestou se v několika nejbližších letech ničeho nového (v češtině) nedočkáme.
Takže bych navrhl, pokud máte někdo chuť, rozdělit si tituly a dát se do toho sami.
Bylo by dobré, aby ten překládající měl k dispozici originál, nejlépe tištěný.
Abych tady jen nerozumoval a neukazoval na druhé, tak bych přidal i několik pozitivních fakt.
Loni v říjnu jsem začal ještě s dvěma dalšími překladateli (Coby a KOFi) překládat Homeland (1. díl DET). Bohužel se proces zastavil po 2. kapitole, kvůli naprosto opodstatněné časové nestíhačce z jejich strany (studijní povinnosti) a další překlad jsme po společné dohodě odpískali
 .
.  Nu, já jsem se mezitím pustil do prvního dílu Legacy of the Drow, neboť mi přišel tak nějak víc akčnější. Nakonec jsem se dal i do pokračování překladu Homelandu. Takže nyní to střídám, chvilku to, chvilku ono. Časově to odhaduji, že pokud to dobře půjde, mohl bych do konce roku stihnout přeložit Homeland i Legacy (1. díl).
Jelikož je vhodný, aby jednotlivé trilogie překládal jeden člověk příp. jeden tým, tak bych si ponechal i ostatní díly Legacy of the drow a Dark elf trilogy. Uvidíme, kdy mě to přestane bavit

Takže na výběr zbývá - z edice Forgotten Realms ze Salvatorovy dílny - Cleric quintet (taky pěkný), Path of Darkness (trochu slabší), Hunter's Blades trilogy (nevím, ještě jsem nečetl) a Sellswords (moc dobrý).
Doufám, že moje výzva vás nenechá chladnými a najdu další podobné nadšence-překladatele jako já.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Seznam knih:
Forgotten Realms : Icewind Dale
1. The Crystal Shard (1988)
2. Streams of Silver (1989)
3. The Halfling's Gem (1990)
Forgotten Realms : Dark Elf
2. Exile (1990)
1. Homeland (1990)
3. Sojourn (1991)
Forgotten Realms: The Cleric Quintet
1. Canticle (1991)
2. In Sylvan Shadows (1992)
3. Night Masks (1992)
4. The Fallen Fortress (1993)
5. The Chaos Curse (1994)
Forgotten Realms : Legacy of the Drow
1. The Legacy (1992)
2. Starless Night (1993)
3. Siege of Darkness (1994)
4. Passage to Dawn (1996)
Forgotten Realms : Paths of Darkness
1. The Silent Blade (1998)
2. The Spine of the World (1999) (with Philip Athans)
3. Sea of Swords (2001)
Forgotten Realms : The Sellswords
1. Servant of the Shard (2000)
2. Promise of the Witch King (2005)
3. Road of the Patriarch (2006)
Forgotten Realms : The Hunter's Blades
1. The Thousand Orcs (2002)
2. The Lone Drow (2003)
3. The Two Swords (2004)

, je jasné, že s tím (vydáváním) nikdo spěchat nebude. Jednotlivý díly vycházet postupně, min. po půl roce, ale spíš v delších intervalech.
, je jasné, že s tím (vydáváním) nikdo spěchat nebude. Jednotlivý díly vycházet postupně, min. po půl roce, ale spíš v delších intervalech. 
 , takže bys to mohl vědět.
 , takže bys to mohl vědět.