Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

KOFi píše: ČSSD je levice.
KSČM je též levice (byť extrémní).
Z toho logicky vyplývá, že budou mít podobné programové cíle a budou tedy hlasovat pro stejné zákony..
Co je na tom tak nepochopitelného :?: :roll:
nic, jen že mi chybí antikomunistická neextremistická levice v poslanecké sněmovně a to velmi
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vallun napsal:
Ad pí. Paroubková - kdo kritizuje někoho jen kvůli vzhledu, je dle mne trochu povrchní, nicméně v případě této osoby má naneštěstí pravdu. Navíc vzhledem k okolnsotem musím soudit, že ze sebe dělá ošklivku z přesvědčení...
Souhlasím, protože paní Paroubková by vypadala určitě mnohem lépe, kdyby shodila tu ofinu... Tady už nejde o legraci z toho, jak vypadá, ale o to, že "paní premiérová", nemá asi ani spetku vkusu (a ne, že bude někdo argumentovat, že vkus je subjektivní) ;-) a tímto nás reprezentuje i při mezinárodních návštěvách.
Ehm... sorry za tu citaci, ale jeŠtě nějak nemám ty fóra zmáklý. :oops:
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Lerek píše:
KOFi píše: ČSSD je levice.
KSČM je též levice (byť extrémní).
Z toho logicky vyplývá, že budou mít podobné programové cíle a budou tedy hlasovat pro stejné zákony..
Co je na tom tak nepochopitelného :?: :roll:
nic, jen že mi chybí antikomunistická neextremistická levice v poslanecké sněmovně a to velmi
Máš tam zelené:)) Ti to splnují dost dobřE:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

drake127 píše:Víš, on je rozdíl, jestli to řekne parta idiotů na ledě nebo ministr novinářům. Pokud já řeknu, že Paroubek je idiot (to bych já osobně nikdy neřekl, protože tak mírný bych nebyl), tak se nic nestane. Paroubka ani nenapadne, aby se ohradil. Pokud to řeknu jako vysoce postavený politik novinářům, tak je to o něčem jiném.
U těch týpků z krasobruslení to byla krásná ukázka nekonzistence názorů ;-) Ale u Paroubkový celkově to byla dost velká veřejná klika a žral to i bulvár atp. Ano, trapný a pofidérní bulvár, jenže taky poslouží... ;-) Nicméně, věc je v siláckých řečech o tom, kdo se staví za ženu atp. Člověk, kterej před rokem, neřku-li minutu po tom, co opraňuje útok Macka, prohlašuje o jedné, že je tlustá bachyně, ale dělá ze sebe moralistu, by se měl zamyslet nad tím, co teda vlastně chce...

Podobně jako všici Topolánkové a další, kteří srší kritikou a volají po trestech, ale sami sebe tiše zametají pod koberec... Ale to už se zase opakuje další instance klasické debaty o tom, kdo je vlastně větší sviňák ;-)
SiNuHeT píše:Vlasák: určitě jsi ten šot viděl, takže ti neuniklo, že:
1. nejednalo se o facku (zezadu se dát nedá)
2. publikum Macka nevypískalo, naopak po záhlavci se dobře bavilo a tleskalo.

Ve VŠECH sdělovacích prostředcích se však mluví o facce a o pískání, zhusta je použito adjektivum "zbabělý", a neustále (nepředpokládám že omylem) je z tohoto incidentu dělán případ politický. Je smutné, že každý pisálek má potřebu ke všem událostem přidat svůj náhled na věc. Jak můžeme věřit jiným kauzám, které nejsou tak dobře zdokumentované a které si sami ověřit nemůžeme (narozdíl od videozáznamu oné potyčky)? V tomhle případě se média sama usvědčila z lemplovství, zaujatosti, neumětelství a nevím z čeho ještě.
No, pakliže máš takovýhle názor na média, tak mi promiň, ale proč ty frenetické radosti, když se napíše sebepochybnější zkazka na socdem? ;-) (vycházím z toho, že právě takové jsi zde několikrát linkoval s tleskacími smajlíky ;-))
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Sosacek
Sigilan

Příspěvek od Sosacek »

SiNuHeT píše:1. nejednalo se o facku (zezadu se dát nedá)
Abych se zastal Vlasaka - proc neslo o facku? Mel jsem za to ze "rana naplocho" = facka.

A skutecne to byl politicky incident. Kdyby to nemel byt politicky incident, tak by to udelal nekde v soukromi, nekde na chodbe nebo tak nejak, ne potom co si vezme slovo a co na nej miri 6 kamer a pozornost mu venuje cely sal.
Jediný člověk co přesosal kanál La Manche.

nedá se neříct, že negování není nedůležité
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Sosacek píše:A skutecne to byl politicky incident. Kdyby to nemel byt politicky incident, tak by to udelal nekde v soukromi, nekde na chodbe nebo tak nejak, ne potom co si vezme slovo a co na nej miri 6 kamer a pozornost mu venuje cely sal.
Pravda, pravda - však si ještě všimněte, že když Rath chtěl něco říct, tak Macek mu pokynul, aby mluvil na mikrofon. Macek si to chtěl vyřídit (a to mu schvaluju), ale pokud z toho chtěl vytřískat i politické body, musel by to udělat šikovněji. Tohle se mu příliš nepovedlo.

Co se týče Parubkový, tak bulvár takové kraviny píše stále, takže na tohle bych se neodvolával. Pokud by to řekl Topolánek na kamery, pak už by se dalo srovnávat.

Kdyby Rath řekl, že moje přítelkyně jsem si vybíral jen kvůli penězům, tak si pište, že bych mu taky jednu natáhl, ale v soukromí (viz. první odstavec).

Ještě dodám, že o Paroubkově ženě nic nevím a nikdy jsem ji ani neviděl, takže netuším kdo to kdy řekl, vymyslel, napsal, protože já to slyšel poprvé až dnes od vás.
Žralok, který štěká, nekouše.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Sosacek píše:Abych se zastal Vlasaka - proc neslo o facku? Mel jsem za to ze "rana naplocho" = facka.
No, díky - ale afaik jsem tu o facce ani nemluvil - a nakonec, je to imho zcela jedno, jestli to byla facka, pohlavek, nebo záhlavek či co...

drake127: neboj, já mluvím obecně ;-)

drake127: addendum k tvému dodatku - už jsem to tu dohromady napsal taky, ale tady to je v kuse...

Vlasák napsal(a):
ale nepřijde mi, že by se navážel do Mackovy manželky.

Tuk-Enek napsal(a):
Mimochodem, co vim, tak Vlasák chodí se svojí holkou, jen protože si chce šplhnout u jejích kamarádů.

Promiň, to samozřejmě není myšleno vážně, ale nemáš pocit, že jsem se touhle větou navezl nejen do Tebe, ale i do tvý holky? Vlastně tím říkám, že k ní nic necítíš, že je hloupá, protože si to myslí a že na ní neshledáváš nic zajímavého... Kdybych to vážně myslel a řek to někde na veřejnosti, nedostal bych od Tebe takhle náhodou tak trochu přes hubu?

Vlasák napsal(a):
No... ano, tím max kritizuješ ten můj vztah k ní... Ne jí - o ní tam nepadá jediné měřítko jejích kvalit. Jo, lze tam cítit jisté podcenění, ale zase vedené přese mě.
Druhak jde o kontext. Kdybys mluvil o tom, jak je moje Lidunka taková a maková - třeba o tom, že holka nepobrala moc zkušeností, což dokládá i to, že ta svině Vlasák s ní chodí jen kvůli kamarádům a ona mu to žere, takže je hloupoučká, tak už bych to bral jako útok na ní.

Ale když je kontext od začátku o Vlasákovi, že to je děvkař a vychcánek a teď zrovna si nabrnk nějakou prachatou, přijde mi to jako něco odlišnýho... Je to atak maximálně na ten vztah a ne explicitně na ženu. A tak nechápu, proč takové vášnivé reakce (Macka i přívrženců toho plácnutí), které se imho jen schovávají za argument urážky ženy.

Tuplem paradoxní mi to přijde od lidí, kteří si v době nedávné dělali prču z manželky Paroubka. To není o tom, že Rath to udělal veřejně a tuhle Pepa ze třetího patra mi vtip říkal ve výtahu, takže je to nesrovnatelné - tj. to, že to Pepa neřekl oficiálně, nic neznamená... Ale je to o tom, ať teda laskavě Pepa dnes drží zobák o nějakém gentlemanství a o tom, že Rath je ksindl - Pepa by se měl asi měl zamyslet, proč očividně měří jinak. Ok, ať nad Rathem zakroutí hlavou, budiž, ale freneticky jásat a vyvyolávat, jak to je dobře, že Rath dostal přes papulu, to už by si mohl odpustit...

Každopádně to lezení do soukromí nijak nehájím, jen mi Mackova reakce nepřijde adekvátní stejně jako ospravedlňování toho napadení (je to vyhlášenej sukničkář a sám dával najevo, že ženy bere jako poziční statek).

Na každý pád mi tohle řešení přijde velmi nízké...

Obrázek
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ten "volební rádce" stojí celkem za prd. Ale jako nejbližší mi vyšli Zeleni a jako druzí SNK-ED ;-) Že bych se nad svou Volbou ještě zamyslel? :-)

KOFi: myslím, že "klipy Indiho" a "anti-modrá šance" jsou "hodnotou obsahu" zhruba vyrovnané, ale u ČSSD mi chybí ten humor a především nepovažuji za dobré, že na těch billboardech nejni napsáno, že je to dílo ČSSD, a mnoho lidí (byť je nechápu) si tak opravdu myslí, že jsou to plakáty ODS.

A to, že spolu ČSSD a KSČM schvalují zákony, je z jistého hlediska logické, ale pak je logické i to označení KSČSSD.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ajantis píše:...a především nepovažuji za dobré, že na těch billboardech nejni napsáno, že je to dílo ČSSD, a mnoho lidí (byť je nechápu) si tak opravdu myslí, že jsou to plakáty ODS.
Jo, kupříkladu Klaus a jeho "tedy, to se chlapci vážně pochlapili, že s tím takhle vyšli" ;-)

Ale jinak souhlas - ods-mínus mi přijde až přehlušující socdem normální program, skoro mi z toho až běhá mráz po zádech, když to zase vidim. Ale chápu, trpělivost asi přetekla...

Obrázek
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Vlasák píše:
Ajantis píše:...a především nepovažuji za dobré, že na těch billboardech nejni napsáno, že je to dílo ČSSD, a mnoho lidí (byť je nechápu) si tak opravdu myslí, že jsou to plakáty ODS.
Jo, kupříkladu Klaus a jeho "tedy, to se chlapci vážně pochlapili, že s tím takhle vyšli" ;-)
To řekl? :-D No on je fakt, že ty anti-nápady jsou ve svém důsledku docela šikovné (minimální mzda, školné), ostatní zavádějící (zdražení potravin) a některé jsou svinstvo. Dovolím si citovat jednoho bloggera k sloganu "Snížíme daně nejbohatším"
Zmíněný slogan jistě neosloví bohaté lidi. Nemá oslovit ani schopné a tedy potenciálně bohaté lidi. Ba co víc – neoslovuje ani méně majetnou vrstvu, protože té přeci nic neslibuje. Leda že…
Slogan navádí: „Bohatství je hnus. Všichni bohatí jsou špatní. Ti nejbohatší jsou nejhorší. Zvol nás a my jim ublížíme.“
.
Naposledy upravil(a) drake127 dne 23.5.2006 23:34, celkem upraveno 1 x.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Vallun píše:
Lerek píše:nic, jen že mi chybí antikomunistická neextremistická levice v poslanecké sněmovně a to velmi
promiň, ale vyžaduji jistou úroveň a přesvědčení a to mi pan oportunista Bursík rozhodně nedává, tudíž nemohu zelené považovat za antikomunistické, je to jen přetvářka
pokud se ptáte, kde beru tu jistotu, tak jsem měl to "štěstí" mluvit s panem Bursíkem osobně
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Lerek píše:
Vallun píše:
Lerek píše:nic, jen že mi chybí antikomunistická neextremistická levice v poslanecké sněmovně a to velmi
promiň, ale vyžaduji jistou úroveň a přesvědčení a to mi pan oportunista Bursík rozhodně nedává, tudíž nemohu zelené považovat za antikomunistické, je to jen přetvářka
pokud se ptáte, kde beru tu jistotu, tak jsem měl to "štěstí" mluvit s panem Bursíkem osobně
Měl jsme obdobnou příležitost, Bursík neví čí je a hledá se, ale vcelku věřím - na základě konkrétních zkušeností - že vzhledem k tomu, nakolik je antikomunismus populární - tak jej Bursík ymslí natolik upřímně, nakolik je schopen:) A že je levicovej je jasné po zběžném projití programu:)

Sice to není charakter, ale pokud si někdo nemůže pomoci a chce volit doleva, ať volí raději Zelené než KSČSSD:/
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

drake127 píše:To řekl? :-D No on je fakt, že ty anti-nápady jsou ve svém důsledku docela šikovné (minimální mzda, školné), ostatní zavádějící (zdražení potravin) a některé jsou svinstvo. Dovolím si citovat jednoho bloggera k sloganu "Snížíme daně nejbohatším"
Zmíněný slogan jistě neosloví bohaté lidi. Nemá oslovit ani schopné a tedy potenciálně bohaté lidi. Ba co víc – neoslovuje ani méně majetnou vrstvu, protože té přeci nic neslibuje. Leda že…
Slogan navádí: „Bohatství je hnus. Všichni bohatí jsou špatní. Ti nejbohatší jsou nejhorší. Zvol nás a my jim ublížíme.“
.
Ano, řekl, doslova: "Já jsem si říkal: ODS jde na to fakt takhle odvážně? To docela zírám, to se pochlapili..."

No, a co následující výklad "Sníží daně nejbohatším... a proč ne i těm ostatním? Proč zrovna bohatým?" - prostý, neútočný, v podstatě logický a sám se nebízející...

Obrázek
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Vlasák píše:No, a co následující výklad "Sníží daně nejbohatším... a proč ne i těm ostatním? Proč zrovna bohatým?" - prostý, neútočný, v podstatě logický a sám se nebízející...
Zvýšíme platy lékářům... A proč ne železničářům, důchodcům, bezdomovcům, prodavačkám a vlastně všem? To se nenabízí? A proč zrovna nejbohatším? No o tom už jsme se bavili, takže se opakovat nebudu (mluvil jsi něco o chleba s kaviárem).

Poznámka pod čarou: Daně by se snížili všem a tudíž i nejbohatším, ovšem normální člověk není matematik a nezná pojem implikace, takže mylně předpokládá, že podle této věty se ostatním daně nesníží.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Mohl bych se zeptat, kdo je obyčejný člověk podle následující tabulky? Jsem já obyčejný člověk? Protože jestli ano, tak chci ukázat, kde platím daň menší 15%?
Obrázek

Dále jsem narazil na dokonalou hlášku, že
ODS ruší principy společnosti založené na lidské solidaritě a fungujícím sociálním státu.
:lol: :lol: :lol: Počítat s lidskou solidaritou (a že všichni budou pracovat stejně, aby se všichni měli dobře) není úplně nová myšlenka. Proto říkám ano - ruší a je to jen dobře.
Prudké snížení přímých daní zatím vždy vedlo pouze k obrovitému zvýšení deficitu veřejných rozpočtů.
Myslím, že ČSSD nemá právo mluvit o deficitu - nemá někdo tabulku schodku našeho rozpočtu (tu nevím proč ČSSD nezveřejnila :think: )
Naposledy upravil(a) drake127 dne 24.5.2006 12:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“