Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Na téhle aféře něco bude. Jestli se ale dozvíme pravdu, to nevím. Každopádně existuje-li ve státní správě neovlivnitelný člověk, pak je to Kubice. A vyjádřit se k němu tak, jak to předvedl Paroubek... No, tady rozhodně nejni něco v pořádku :naughty: .
Cammaris
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cammaris »

SiNuHeT píše:cammaris: nematou-li mě smysly, tak program zveřejnila KDU-ČSL jako poslední parlamentní strana.
Tak o tom nic nevím, kdesi jsem četl , že odborníci ten program považují za nejrealističtější a nejpropracovanější. Kdy byl vydán to nevím, ale už dost dlouho vím, co v něm je, ovšem nepamatuju se kdy sem to četl. (což samo o sobě znamená že mynulý týden to nebylo)
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ajantis: no, nevim... od člověka, kterýho si tam přivedl Ruml, bych si tak jistej v kramflecích s jeho nestranností a neovlivnitelností zase nebyl ;-)
Tak, či onak, jsem zvědavej, čím zakontruje socdem - tyhle volby začínají mít šťávu ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vlasák: Soudíš podle toho, kdo ho ustavil do funkce? :roll: A jen náhodou tam Kubiceho ponechalo dalších asi 7 ministrů, že? Slyšels o tom člověku vůbec někdy, když to takhle šmahem odsoudíš, protože "ho tam přivedl Ruml"? No jak myslíš, vyvracet Ti to nebudu. Tu zprávu navíc nesestavil jen Kubice, ale náš nejvýkonnější, nejúspešnější a nejméně zdiskreditovaný vyšetřovací tým.
A ještě přopomínka k médiím - dnes jsem četl HN a Právo - HN se k tomu postavily mnohem stranicky neutrálněji a "věcně objektivněji", jak bys Ty řekl.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ajantis: já ho neodsoudil, jen bych mu paušálně nenasazoval korunu svatozáře - jen mě právě udivilo, že se o něm vyjadřuješ tak téměř stoprocentně kladně...

A ano, to, kdo tam koho dosadil, může zavánět jistou zdrženlivostí v úsudku, zvlášť když Rumlovo vnitro bylo snad jednou z nejexponovanějších pandořiných skříněk vlády ods. Je na tom snad něco špatného? Potenciálního pohůnka "nepřítele" neodsuzuju, pouze mu tak bezmezně a zcela nevěřím, dokud nevysadí karty na stůl... ;-)

Ano, slyšel jsem o něm... afaik naposledy mediálně aktivní před šesti/sedmi lety v obodobí po scéně U Holubů, kdy to trochu v tomhle začalo skřípat - Grulich, Havel, Zeman etc. Když jsme u toho, oni ho taky někteří ti ministři chtěli odvolat (viz. předchozí zmíněné období).

Pokud se nepletu, tu zprávu před týdnem četla Vesecká, neshledala na ní nic, co by bylo konkrétní a závažné ve smyslu "politického ovlivňování", ale biolíh a Kubice musel prostě čekat na těch posledních šest dní před volbami. Podobně jako před lety Bamberg (a co z něj bylo...? ;-)).

Obrázek
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vlasák: Odvolat ho, vím-li, chtěl jen Zeman, který do toho beztak neměl co mluvit. Ale když naprosto nezávislý UOOZ, který má velmi dobrou pověst, zveřejní takovou zprávu, a ta se okamžitě dává do souvislosti s ODS, přijde mi to vážně absurdní.
A ještě něco k Tvému oblíbenému tématu - 10 dní před volbami z někama uniknou odposlechy Topolánka a spol. v kauze Kořistka. Okamžitě se v novinách (sobotní Právo myslím) píše, že je samozřejmě vypustila sama ODS, protože týden před volbami by nikdo neskočil na to, že je uveřejnila ČSSD. Bylo by to prostě moc do očí bijící. Ale když výše zmíněný UOOZ vydá tuhle zprávu, noviny najednou uvažují opačně a samozřejmě je to zase dílo ODS. Zvláštní, že? ;-)
(Věř, že já tímhle stylem neuvažuju, ale jsou to Tvé časté argumenty o prohnilosti novinářů atp., tak jsem to prostě napsat musel.)

EDIT:
A k tomu "odtajnění" zprávy UOOZ došlo až teď kvůli zveřejnění toho, že inspekce MV prošetřuje detektivy plzeňského oboru UOOZ věnující se právě těm kauzám, které měly ČSSD vadit. Ne?
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ajantis: afaik i Grulich... už si to moc nepamatuju a o to víc to asi zmotám, než z tehdejška, kdy jsem v tom beztak měl taky guláš, ale Grulich ho chtěl odvolat, stejně jako šéfa spoku a další. Jenže to z nějakého zákona o policii jen tak šmahem nešlo, a tak se aspoň podala (trapná - nechápu, proč tehdy bylo toto gesto... která pak nakonec vyšuměla pro nepotvrzenost jejich argumentů) trestní oznámení pro nějaké nedodržování povinností, či tak něco... Ale v zásadě to bylo pod klikou Zemana, to je nakonec pravda.

Ano, je to absurdní. Franěk v sobotu v Právu fabuluje fakt až moc 8-) Jenže jeden detail - on ty odposlechy ods nikdo pořádně zveřejnit nechce, je tu velké gró, že je to špatně, že pofidérní část pronikla ven a že se o tom vůbec ví a není tendence něco dělat.

Jenže je tu taky zásadní jádro úvahy - je vůbec třeba, aby někdo skákal na to, co kdo zveřejnil? Tady je spíš problém, že se zveřejňuje - rsp. NEzveřejňuje. Něco tak, jiné onak a další třeba bohužel vůbec...

Ale tohle je jen další instance toho globálu - opět by se tu brojilo stejně, opět by se nic nevyřešilo a tentokrát nemám čas - svou reakci, že bych Kubicemu nevinný feeling jen tak z fleku hned vzhledem ke kontextu (viz. čtyři odstavce v předposledním mém příspěvku) nepřišíval, jsem řekl, toť vše - na víc čas bohužel (no, možná naštěstí ;-)) nemám...

Obrázek
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Dostala se ke mě tahle úsměvná a poučná zajímavost.
Mohl by ji někdo ze Zlína potvrdit?
Zlinske noviny jsou jedničky!!!

Nápad redaktorů byl prostý: krajským lídrům pěti nejsilnějších stran položili včera dotaz, jenž se týkal výstavby železniční tratě z Luhačovic do Trenčína. Politici ochotně odpovídali a ani jim nevadilo, že celý projekt je výmyslem redakce.

"Je to záležitost pěti šesti let," reagoval sebejistě Zdeněk Škromach, ministr práce a sociálních věcí a krajský lídr ČSSD ve Zlínském kraji. Udiveným novinářům neopomněl dodat, že rozvoj hromadné dopravy je jednou ze současných priorit jeho strany.

Pozadu nezůstal ani občanský demokrat Petr Nečas. I on podle novinářů Zlínských novin vypadal, že je s výstavbou trati podrobně obeznámen. "Bude velmi záležet na dohodách se Slovenskem," neváhal ani chvíli s odpovědí. "Jinak by se mohlo stát, že přivedeme trať k hranicím, kde se bude deset let čekat na napojení," vysvětlil ochotně..
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Žralok, který štěká, nekouše.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Dnešní HN:
Historie vztahů vlád ČSSD a elitních policejních týmů -
V roce 1999 odstavili nadřízení šéfa protikorupční služby Evžena Šírka za to, že prý se z domova připojoval na služební počítač. Šírkovi lidé vyšetřovali velkou kauzu, v níž narazili i na podnikatele Františka Mrázka, jehož vražda letos v lednu nastartovala aféru biolíh. Šírkovi se nic neprokázalo, k policii už se ale nevrátil a šetření skončilo do ztracena.
Také do Zemanovy éry ještě spadá případ Romana Hrubanta: zaměstnanec BIS, jenž v roce 1998 dostal úkol zjistit, kdo ze služby vynáší tajné informace sociálním demokratům, byl po vítězství ČSSD ve volbách zatčen a na základě chatrných obvinění strávil skoro rok ve vězení. Muži, které Hrubant označil za cedníky, udělali za Zemana kariéru.
Stejnou roli v podobném scénáři si musel zahrát další elitní policista Zdeněk Macháček, velitel zásahu proti ruské mafii v hostinci U Holubů z roku 1995. Byl obviněn z vydírání, po 2 a půl letech byl plně očištěn a soud konstatoval, že se stal Macháček obětí komplotu, na kterém se podílela inspekce MV. Macháček se k policii nevrátil.
A letos :
- Dle slov Kubiceho byli na žádost Paroubka a Bublana odvolání 3 tiskoví mluvčí elitních policejních útvarů. Např. jedna z nich, Blanka Kosinová, totiž oznámila, že vražda F. Mrázka je spojena s aférou biolíh, do které jsou namočeni i někteří představitelé SocDem.
- 19.5. Odvolán státní zástupce, ketrý povolil domovní prohlídku u Tomáše Pitra a dosazen státní zástupce, který ji striktně odmítal. Byly tam nalezeny materiály svědčící o propojení politických špiček a podsvětí.
- cca 23.5. Do tisku proniknou zprávy a jména (!!!) elitních detektivů vyšetřující ony ožehavé kauzy, kteří měli v roce 2003 falšovat cestovní příkazy. Oba mají čerstvou bezpečnostní prověrku.
- 29.5. Kubice předává poslancům zprávu ÚOOZ s doložkou "tajné".
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 31.5.2006 18:23, celkem upraveno 1 x.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Ajantis píše:Dle slov Kubiceho byli na žádost Paroubka a Bublana odvolání 3 tiskoví mluvčí elitních policejních útvarů. Např. jedna z nich, Blanka Kosinová totiž oznámila, že vražda F. mrázka je spojena s aférou biolíh, do které jsou namočeni i někteří představitelé SocDem.
Což je důvod, proč se směju těm, kteří tvrdí, že za aférou "Kubice" stojí ODS. Je totiž evidentní, že vše začalo vyhazovem Kosinové...

(btw., moc pěkný článek o ČSSD vyšel včera na Neviditelném psu, doporučuji přečíst)
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Právě sleduju ten Poslední souboj (Paroubek vs. Topolánek) na Primě, opět na mě působí mnohem přesvědčivěji, sympatičtěji a sebevědoměji Paroubek (byť Topolánek si sebou přitáhl Němcovou a Gandaloviče) a jenom čekám, kdy barevně odlišení fanoušci obou táborů začnou vytrhávat sedačky a rvát se mezi sebou.. :-)

btw: Přítomní příznivci ODS jsou očividně velmi orientováni na své transparentíky, neboť při každé sebemenší příležitosti zvedají do vzduchu "CHCEME ZMĚNU" a "MIREK".. - trochu mi to připomíná takové to trapné mávání do kamery :mrgreen:

A teď ruku na srdce.. - vám se chce po absolvování vysoké školy splácet z vaší průměrné mzdy určité částky jenom za to, že vám bylo dovoleno vystudovat :?: :roll:
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 31.5.2006 22:47, celkem upraveno 2 x.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

KOFi: při patnácti procentní dani, klidně :-P
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

KOFi píše:A teď ruku na srdce.. - vám se chce po vystudování vysoké školy splácet z vaší průměrné mzdy určité částky jenom za to, že vám bylo dovoleno vystudovat :?: :roll:
Upřímně? Ne. Nicméně pokud někdo vytvoří normální zákoník práce, tak jsem ochoten bezplatné školné obětovat.
Žralok, který štěká, nekouše.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

KOFi: Kdyby mi zavedení školného zvýšilo šance se na tu školu vůbec dostat (což zvýší), tak JAWOHL 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“