Diablo 2 LoD
Moderátor: sevencreature
- petruschka
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
petruschka: No abych to přirovnal - "všichni" lidé říkají, že rajčata jsou zelenina. Ale je "několik" lidí, kteří tvrdí, že to je ovoce - přece se říká "rajská jablíčka". Tj. zhruba tímhle stylem se oháním, když tvrdím, že většina zdrojů označuje Diablo 2 za akční rpg.
P.S. Je mi jasné, že to není zrovna nejlepší přirovnání - ale první věc, která mě napadla
P.S. Je mi jasné, že to není zrovna nejlepší přirovnání - ale první věc, která mě napadla

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Pro tebe RPG, pro mě ne. Není to nakonec jedno? Ani na jednom z nás to nezávisí a osobně si myslím, že nelze najít 100% argument, proč mít diablo za RPG.sevencreature píše:Tj. lidé, kteří prostě jen mrhají časem na to, aby oznámili nějakou rádoby objevnou pravdu, typu - hej, debilové, možná to vaše mozky nejsou s to pochopit, ale Diablo 2 NENÍ RPG, přičemž stylem slepého chodnce sveřepě ignorují fakt, že kam se podíváš, je vidět slova Diablo 2 a RPG pohromadě, mě poněkud nudí...
Btw u té tvé věty bych nechtěl dostat jazykový rozbor.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jab: Já netvrdím, že je Diablo 2 RPG - rozhodně ne čisté (klasické) RPG.
Je to akční RPG (prostě žánr, který se vynořil, když bylo nutné pojmenovat hry, které nově vznikaly - měly prvky (tvorbu postavy, příšery, příběh) podobný klasickým RPG, ale zase byly dost zjednodušené a zaměřené na boje). A lidé to potřebovali nějak zaškatulkovat (no bylo to hlavně Diablo 1 - jenž bylo jedno z nejočekávanějších RPG - po tom co vyšlo, lidem nemohlo uniknout, že to není zrovna hardcore
).
Abych to shrnul - mně jde o označení žánru. Spojení akční RPG (na webech, kde jsou líní rozlišovat, tak často pouze RPG) prostě existuje a jsou jím označovány hry.
Je to akční RPG (prostě žánr, který se vynořil, když bylo nutné pojmenovat hry, které nově vznikaly - měly prvky (tvorbu postavy, příšery, příběh) podobný klasickým RPG, ale zase byly dost zjednodušené a zaměřené na boje). A lidé to potřebovali nějak zaškatulkovat (no bylo to hlavně Diablo 1 - jenž bylo jedno z nejočekávanějších RPG - po tom co vyšlo, lidem nemohlo uniknout, že to není zrovna hardcore

Abych to shrnul - mně jde o označení žánru. Spojení akční RPG (na webech, kde jsou líní rozlišovat, tak často pouze RPG) prostě existuje a jsou jím označovány hry.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Cokoliv. Já se z toho nezblázním.sevencreature píše:...

Jen mě trošku dožírají různá hlasování o nej RPG hře a často to vyhrává diablo 2. Z toho jednoho důvodu, že je hráno i lidmi, kteří jinak nemají s RPG vůbec co dočinění.
I přes to, že je podle mě diablo fajn hra, srovnání s PT, BG, falloutem (atd.) je z mého pohledu postavené na hlavu. Sice diablo hrálo nejvíce lidí a tudíž dostane v těhle anketách i nejvíce hlasů, ale lze opravdu řící (?): "Hle, to je hvězdný zástupce RPG žánru, to nejlepší, co může tenhle typ her nabídnout."
Z mého pohledu je to lepší akční (pro tebe akční RPG) hra než třeba IWD. Ale není to lepší RPG než třeba fallout a nemělo by se tudíž opomíjet ono "akční". Je to přec jen jiný žánr.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Jab: Přesně tak. Na druhou stranu žebříčky nejlepšího čekoholiv jsou maximálně k vzteku - viz třeba nejlepší filmy na imdb - ROFL
Asi už jsem se smířil (resp. nic jiného mi nezbude) s tím, že budu vždycky outsider - když jsem mezi RPGisty, tak každý uráží Diablo 2 (s tím, že je to neskutečná debilovin), které se mi líbí, když jsem mezi lidmi, kteří hrají akční hry a jejich jediný letmý dotyk s RPG světem představuje Diablo 2, tak ti zase uráží RPG (s tím, že to jsou naprosté blbosti).
Už jsem si zvykl, ale občas mi to nedá 

Asi už jsem se smířil (resp. nic jiného mi nezbude) s tím, že budu vždycky outsider - když jsem mezi RPGisty, tak každý uráží Diablo 2 (s tím, že je to neskutečná debilovin), které se mi líbí, když jsem mezi lidmi, kteří hrají akční hry a jejich jediný letmý dotyk s RPG světem představuje Diablo 2, tak ti zase uráží RPG (s tím, že to jsou naprosté blbosti).

- MickTheMage
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ok, ja chapem ze to urcitej miery je hovadina sa s niekym hadat ci je D rpg alebo nie, ale budem trvat na sovjom uz len z principu :)
Ono skor ako o rpg ide o dungeon, keby sme to chceli spravne nazvat. Diablo (tyka sa aj Dungeon Siege) proste zobralo predosle napady (ktore vo svoje dobe velmi neuspeli), oblieklo ich do noveho kabata, pridalo viac stavy (rozumej akcie + multiplayer) a vyslalo do sveta. A Diablo uspelo - bohuzial. :)
Ono skor ako o rpg ide o dungeon, keby sme to chceli spravne nazvat. Diablo (tyka sa aj Dungeon Siege) proste zobralo predosle napady (ktore vo svoje dobe velmi neuspeli), oblieklo ich do noveho kabata, pridalo viac stavy (rozumej akcie + multiplayer) a vyslalo do sveta. A Diablo uspelo - bohuzial. :)
"I wanted to be a Teminator but they require you have an armored hyperalloy skeleton and mine's mostly recycled truck tires."
http://mickthemage.blogspot.com
http://www.kulturakriplu.net
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Diablo 2 JE akční RPG
co by to bylo, když ne akční RPG, dieselová lokomotiva
?
sevencreature: Já Diablo 2 neurážím, jen říkám, co si o něm myslím
a že to není nic lichotivého...koneckonců, jak teď hraju BG 1 znovu, mám dost výhrad i k ní 

sevencreature: Já Diablo 2 neurážím, jen říkám, co si o něm myslím

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vampiria: Tohle jsem neměl na mysli - tj. nemluvil jsem o tom, že mi vadí, když se D2 někomu nelíbí (to je vcelku normální
- mně se nelíbí hodně věcí které se líbí někomu jinému a obráceně) - spíš mi vadilo odsuzování Diabla apriori (hlavně kvůli tomu RPG, které když někdo vidí vedle Diabla, tak to na něj působí jako muleta na býka
).

- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
sevencreature: To jsou RPG fanatici
. Nebo ti, kteří uctívali Diablo 1.

Naposledy upravil(a) Sadako dne 26.3.2008 19:06, celkem upraveno 1 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
- MickTheMage
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
A este jedna vec, ja som nikdy nepovedal, ze Diablo je zla hra. Na to prosim bacha, zas mam aku, taku sudnost, len si nemyslim..., no vsak asi kazdy tusi co by som povedal. :)
"I wanted to be a Teminator but they require you have an armored hyperalloy skeleton and mine's mostly recycled truck tires."
D2 má úžasný systém skills (česky asi schopností). Ovšem velká část lokací je dosti příšerná. Mně se nelíbí celý Act III a i Act II je podle mě celkem hrůza. Kočky s bičem co po mně hází jakési granáty...
Prostě i celkem hodně typů potvor tam nemuselo být.
Kdežto Diablo I má všechny potvůrky krásné. Lokace jsou nádherně temné. Atmosféra by se dala krájet. Systém vlastností bohužel moc rozvinutý není. Nejlépe z toho vychází mág, který je asi nejvíce schopen kombinovat různé dovednosti (zde tedy kouzla).

Prostě i celkem hodně typů potvor tam nemuselo být.
Kdežto Diablo I má všechny potvůrky krásné. Lokace jsou nádherně temné. Atmosféra by se dala krájet. Systém vlastností bohužel moc rozvinutý není. Nejlépe z toho vychází mág, který je asi nejvíce schopen kombinovat různé dovednosti (zde tedy kouzla).
D2 asi nemohu odpustit to zničení mého druida. Werewolf, který celé nightmare prošel s neuvěřitelnou rychlostí. Dokonce i zmražený běhal a mlátil rychleji než ostatní postavy. Vždy nabít feral a pak s fury do největšího davu. Úžasná damage i přesnost. Téměř vše lehlo na jednu ránu. Pak najdenou obtížnost hell a prásk ho PI navíc s IS. Tyhle potvůrky jsem potkal tři během prvních dvou map. Tam můj druid skončil.
Prakticky totiž nemá žádný skill, který by mu dostatečně přidával elemental dmg. A mně se nikdy nepovedlo sehnat Barana's Star atd. Do té doby dynamická akce se změnila na 15m mlácení jednoho protivníka.
Možná by to šlo s rabies + synergie (asi moc ne). Ovšem to jsem neměl a celá postava se najednou ukázala na houby. Přitom ještě na nightmare to byl strašný zabiják.

Prakticky totiž nemá žádný skill, který by mu dostatečně přidával elemental dmg. A mně se nikdy nepovedlo sehnat Barana's Star atd. Do té doby dynamická akce se změnila na 15m mlácení jednoho protivníka.

Možná by to šlo s rabies + synergie (asi moc ne). Ovšem to jsem neměl a celá postava se najednou ukázala na houby. Přitom ještě na nightmare to byl strašný zabiják.