tím bylo decentně naznačeno, že Clausewitz je už příliš známý a lehce a na válečných akademiích se učí více méně ze setrvačnosti...:)alexa píše:no...pokud budou hloupější a budou si to i myslet...tak jsem jako vítěz?....a pokud tomu i uvěří, tak jsem vítěz...a o to v každé válce jde...![]()
Nevím jestli by s tímhle výrokem vojáci kteří tam bojovali souhlasili...Yachiko píše:Deň D bol hamburgerovská fraška...
No - on 'prošel' kvůli spoustě jiným věcem. To že si němci mysleli, že se spojenci vylodí jinde, bylo hlavně zásluhou klamných a dezinformačních akcí.. (falešné rádiové depeše, jednotky duchů atd. atd.)Bodkin píše:Den D prošel jen kvůli tomu, že Hitlerův dvorní věštec vyčetl a pak na tom pevně trval, že se spojenci vylodí u Bordeaux
Yachiko píše:Frosty: Nesúhlasili... a ani im to "nezazlivam"... oni za rozhodnutia USA nemohli...
Eh - přečetl sis to po sobě vůbec..? WTF..? Eh - víš ty vůbec něco o vejnské strategii a taktice..?Vallun píše:A ano, z pohledu taktiky a strategie to byla hamburgerovská fraška v tom smyslu, že Spojenci nasadili takové množství prostředků, že by Atlantský val prolomili jen jejich vahou... Čímž nijak nesnižuji oběti konkrétních "závaží"...:)
Ano, bylo to špatně... ze strategického hlediska...Frosty píše:Yachiko píše:Frosty: Nesúhlasili... a ani im to "nezazlivam"... oni za rozhodnutia USA nemohli...- tak teď už tedy tu tvou narážku na den D vůbec nechápu.. To jakože USA když se rozhodli tento útok podpořit- to jako bylo špatně..
![]()
Díky, vím, kdo byl Wilhelm Canaris, i jak skončil...Dalcor píše:Já bych tedy spíše řekl že Hitler byl o Calais přesvědčen ne na základě snuale spíše na zákaldě dezinforamcí OSS a britské inteligence ale i díky admirálu Canarisovi, vůci abwehru
Ano vím, a mám pádné důvody se domnívat, že jistě ne méně, než Ty...Frosty píše:Eh - přečetl sis to po sobě vůbec..? WTF..? Eh - víš ty vůbec něco o vejnské strategii a taktice..?Vallun píše:A ano, z pohledu taktiky a strategie to byla hamburgerovská fraška v tom smyslu, že Spojenci nasadili takové množství prostředků, že by Atlantský val prolomili jen jejich vahou... Čímž nijak nesnižuji oběti konkrétních "závaží"...:)