Arthalion - Slobodné fórum? Celkom prijateĺná strana...
A samozrjeme - viac žien do politiky! Existuje X dôvodov prečo áno...
A ešte jedna vec - imho, kto môže a nejde voliť, volí KDH & SMK...
Ficovi neverím inak tiež... tomu, čo hovorí sa dá veriť sotva, ale je to imho menšie zlo... a to sa na Slovnesku ( a možno aj všade inde ) volí vždy...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Vallun: So zenami a muzmi v politike by som to videl v pomere 3:4.
Mozno by to bolo idealne, s tou 3. svet vojnou by to v pripade vacsieho mnozstva zien mohla byt pravda... A mozno nie, su to predsa civilizovane a na urovni zeny s materinskym citom, svoju krajinu by nenechali padnut.
Je pravda, ze zeny dokazu byt zakerne, ale v inych oblastiach.
Vallun píše:Více žen do politiky = třetí světová válka:)
To snáď nemyslíš vážne?
Napůl ano, ve dvacátéms toletí došlo ke dvoum vlnám vstupu žen do parlamentu - v letech 1910-1914 a v letech 1932-1936 ...netřeba snad dodávat následky, že?:)
Lerek píše:Arronax: Čechy Čechům, Tatry Tatarům! slovensko leda tak jako poražená mocnost
Ale notak, se dnes již neříká:) tuším že politický korektní termín je území, na němž probáhají operace na podporu demokracie;)
Naposledy upravil(a) Vallun dne 6.6.2006 20:36, celkem upraveno 1 x.
Bylo ohromné štěstí, že války dělali až dosud jen muži. Kdyby je byly vedly ženy, byly by ve své krutosti tak důsledné, že by dnes na zeměkouli nezůstal jediný člověk.
M. Kundera, český spisovatel
Vallun: Ano, viem o tom vyroku, ale hovoril som o urcitej vyvazenosti v pomere, ak sa to zachova, tak jedinou starostou zien bude opravovat chyby po muzoch.
Arronax- oh my god, ja netvrdim, ze SDKU su svateckou stranou...
Yachiko- ano, zoberies si dve najhorsie reformy, ktore nevysli (a ktore naviac dielom SDKU neboli) a za to zdrbes vsetky... Dakujem pekne... vseobecne sa mi zda, ze vsetko dobre, co sa stalo (EU, ekonomika) beries tak nejak automaticky, ze to by sa stalo aj s inymi, ale vsetko zle- za to moze vlada... tiez trochu (o dost) menej skeptizmu by neskodilo...
A co sa tyka SF... sympaticka strana, akurat neznasam Martinakovu, a ta strana tiez nema skusenosti, naviac je to viacmenej "zberba" odpadlikov... Ale po SDKU mi pride tato strana rozhodne najsympatickejsia.
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Ideálna strana by mala mať 50% žien, z toho by malo mať aspoň 50 % maximálne 25 rokov . Ďalej by mali zrušiť daň z tabaku a alkoholu. Nič iné ma nenapadá, ale keďže u nás takáto strana nieje, tak som pred volbami podobne nerozhodný ako Arthalion
nuke píše:Ideálna strana by mala mať 50% žien, z toho by malo mať aspoň 50 % maximálne 25 rokov . Ďalej by mali zrušiť daň z tabaku a alkoholu. Nič iné ma nenapadá, ale keďže u nás takáto strana nieje, tak som pred volbami podobne nerozhodný ako Arthalion
Stran těch žen musím souhlasit s Vallunem a obzvláště tím citátem, jenž uvedl. O tom, jaké jsou ženy v politice, už bylo řečeno dost . Každopádně bych nijak nereguloval jejich "počet ve vrcholných funkcích" a nechal to na přirozeném vývoji.
A imho by měla ideální strana zvýšit daně z cigaret a alkoholu. Takže se zdá, že ty ideální strany budeme muset založit minimálně dvě .
Ajantis : Nie nemusíme... Moje návrhy by aj tak neprešli pri rokovaniach o zostavovaní vlády. Ad. ženy v politike : Tiež niesom za reguláciu ich počtu v politike, ale ak by mi tie druhé percentá vyšli, neprotestoval by som Dosť bolo obtlstnutých starých chlapov v politike !
Tak jsem si pročetl program té zde tak ostuzované KDH. Následující názor bude psána pouze na základě jejich volebního programu -
Celkem mě překvapilo, že jde vlastně o konzervativce. V ekonomických otázkách poměrně moderní pravicová strana. Na druhou stranu je tam samozřejmě spousta nesmyslů - obzvlátě souvisejících s tím, že jde o křesťanskou stranu. Kdyby byla u moci jen ona, bylo by to zlé. Ale myslím, že i vzhledem k jejím preferencím a od toho odvislému počtu poslanců, by ostatní strany vládní koalice tohle docela dobře zneutralizovaly. Ostatně u nás je Křesťanská strana ve vládě snad celou věčnost a nic hrozného se neděje... Takže toho bych se zase tak nebál.
Ale některé prvky jejich programu mě vyloženě zaujaly - např. na tu trestní odpovědnost právnických osob bych byl docela zvědav .
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 6.6.2006 22:22, celkem upraveno 1 x.
Ajantis: Zaujímavé prvky v ich programe sú kvôli tomu, aby vyrovnali tie stredoveké ultrakonzervatívne šialenosti, ktoré chcú presadiť... vlastne to, čo hovoria mi je už celkom ukradnuté, u mňa si reputáciu už nenapravia...
Lerek: Dnes si mal niečo "tvrdšie" ako alkohol, čo?
EDIT: Tento volebný program, pokiaľ si ho čítal je čistý, idiotský brainwash pre fanatikov... nič viac...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
to Ajantis: porovnávať KDH s nejakou českou kresťanskou stranou nie je rozumné - rozdiel v percentách ľudí hlásiacich sa k vierovyznaniu je markantný - našťastie u nás to tiež nie je až tak hrozné (teda až na dediny) pretože veľa ľudí sa hlási ku kresťanstvu iba zo zvyku ale v podstate im to nič nehovorí - stačí sa iba pozrieť na návštevnosť kostolov (vychádzam iba z pozorovania v Žiline - a to sa tu ešte stavia jedna "mega-bazilika", ktorej zmysel doteraz nechápem).
Hm, koho budem voliť - Arthalion to vyjadril za mňa: neviem - z politikov je mi obecne na blitie a zo slovenských ešte viac - 2-krát som myslím v minulosti volil HZDS (priznávam moja blbosť), SMER - keď vidím tú zombie menom Fico tak mám dosť - prevraciač kabátov - ziskuchtivý odpad - keby sa dostal k moci tak by sme možno zažili slovenského Paroubka (v žiadnom prípade), SDKÚ - Dzurindu nemám v láske - možno dokázali posunúť krajinu dopredu (možno - budúcnosť ukáže), ale morálne hladisko u tohto človeka (a tých okolo neho) je to, čo má odrádza; KSS - táto strana má iba jednu výhodu - koncentruje bláznov na jedno miesto, takže netreba rozmýšľať komu sa na 100% vyhnúť; KDH - aj keď nemám ten ultra-Yachikovský postoj tak ich tiež nemôžem ani cítiť - z katolíckej cirkvi mi už asi tak od 9-10 tich rokov bolo totálne na blitie (po tom, čo som si prečítal bibliu a iné materiály a pochopil tú hnusnú frašku - teda mne sa tá povedzme tomu Ježišova idea páči - ale to čo z toho vzniklo je tou fraškou - pre vysvetlenie) a ľudia typu Hrušovský a spol sú práve ľudmi, ktorí túto frašku veselo budujú aj v súčastnosti; SNS - škoda slov - Slota je "možno" dobrý primátor, ale ako politik je to alkoholom poháňaná katastrofa; SMK - Maďari Maďarom; SF - buď nemám rád ženy v politike, alebo ma odrádza spôsob ako SF vzniklo, resp. ktorí ľudia za ním stoja; no a potom je tu xy nových strán o ktorých nič neviem, pretože sa o politiku už zopár rokov vôbec nezaujímam - uff takmer by som zabudol na DÚ - to je strana-děvka - neviem, kde práve parazituje, ale dúfam, že už raz a navždy skončí (teda ak už neskončila počas mojej nepozornosti) - takže nakoniec mi zostáva buď neísť k voľbám (čo asi neurobím) - a tým pádom voliť buď SDKÚ - jedna z mála strán, ktorá môže predložiť nejaké výsledky, SF - strana, ktorá sa tvári prívetivo, ale ktovie ako sa vyfarbí, alebo dať proste hlas nejakej strane, ktorá sa do parlamentu určite nedostane - alebo ultimátne riešenie - vhodiť do hlasovacej urny nevyplnený volebný lístok - ešte nad tým musím pouvažovať.
Viem, že nehodnotím strany podľa programov - ale priznám sa, že mňa hlavne zaujíma morálny kredit ľudí, ktorí za danou stranou stoja, ako nejaký program - a je to tu úbohé (ale aspoň nie tak zlé ako v ČR).
Btw. nechcem tu "prudiť" ale ja som proti čechoslovakizmu - myslím, že rozdelenie ČR a SR na samostatné štáty bolo správne aj keď sme za to zaplatili vysokú cenu v rôznych podobách - a prečo? Hm, ja si myslím, že už samotný vznik ČSR bol založený "na lži" - kedy sa SR stala iba príveskom - potom to vyústilo po II.WW do ČSSR a k tomu už ani netreba nič dodávať - teraz sme zodpovední sami za seba a nemôžeme sa vyhovárať jeden na druhého ako sa v minulosti stále dialo.
CrowX: Myslím, že v niektorých regiónoch sú ľudia fanatickým kresťanstvom dosť postihnutí ( napr. Orava je ideálny príklad ). Samo o sebe by mi to ani tak nevadilo, horšie je to, že sa táto vec dotýka politika a teda aj mňa. Je inak veľmi zaujímavé, že takto to vyzerá väčšinou len na vidieku a v zaostalejších regiónoch...
A keď už sme pri tom čechoslovakizme. Ja v skutočnosti nie som rpíliš veľkým zástancom tejto myšlienky. Aj keď mám v Čechách časť Sigilu alebo dokonca aj rodinu, myslím, že spojená republika práve byť nemusíme. Bola doba ke´d to bolo asi potrebné - na osamostatnenie Ćeska aj Slovenska od európskych mocností po 1. svetovej vojne... ale Slovensko bolo v niektorých veciach naozaj príveskom a potom vznikali rôzne výhovorky a konflikty. Aj keď samozrejme v malom meradle... ako povedal CrowX - teraz sme si "každý" zodpovedný sám za seba a nemôžme sa vyhovárať na toho druhého... myslím, že rozdelenie bolo rovnako potrebné ao pád "starého režimu" v roku '89...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...