Film - archív
Moderátor: sevencreature
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ano, Aguirre, der Zorn Gottes je imho další geniální počin Wernera Herzoga. Stísněná a přitom velmi klidná atmosféra, kde šílenství probublává jen tak lehce pod hladinou a plíživě se zmocňuje (pravda, již od začátku celkem dosti duševně rozhozeného) dona Lope de Aguirre, tj. Klause Kinského, který byl ve své roli opravdu impresivní - téměř nezměnil rysy obličeje, ale ty oči, průzračně modré, v jedné chvíli i něžné, ale jinak čím dál tím více plné šílenství, které se jej zmocňovalo...piroteskní halucinogenní scény, prales, ze kterého létají šípy, ale útočníky není vidět...opravdu, výjimečně kvalitní dílo.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
http://www.theyshootpictures.com/review ... hofgod.htm
Nj, nj, taky se na něj někdy podívám - jestli se tedy ještě budu dívat na hrané filmy
Hmmm.... Zajímavé zvěsti:
http://www.comics2film.com/ProjectFrame.php?f_id=78
tak King Conan: Crown of Iron? A John Millius? Nemuselo by to být zlé...
Nj, nj, taky se na něj někdy podívám - jestli se tedy ještě budu dívat na hrané filmy

Hmmm.... Zajímavé zvěsti:
http://www.comics2film.com/ProjectFrame.php?f_id=78
tak King Conan: Crown of Iron? A John Millius? Nemuselo by to být zlé...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem viděla během jednoho večera hned dva velmi špatné filmy (a to se vyplatí
).
První byl Libertin, příběhJohna Wilmota, hraběte z Rochesteru, prý svobodomyslné, talentované a dekadentní "rock'n'rollové" hvězdy své doby. Píši prý, jelikož z celého filmu onen talent poznat nebyl. Hrabě prý psal geniální divadelní hry a poémy, ve filmu ovšem byly bohužel zredukovány na několik oplzlých výtahů z básní a předvedení jeho nejordinérnější hry, jeho umělecká činnost opravdu blíže popsána nebyla, takže se celou dobu jevil jako neustále opilé, vulgární a vilné hovado, tedy nejevil - toto byly pouze jediné jeho projevy, jelikož Johnny Depp v hlavní roli hrál pouze Johnnyho Deppa, o pana Wilmota jsem celý film ani nezavadila pohledem. Vlastně celý herecký ansábl nepřevedl (až na - a to jen místy - Johna Malkoviche v roli Charlese II.) uvěřitelný výkon. Samantha Morton v roli Elisabeth Barry působila neschopně a příšerně přehrávala (to ostatně, až na Deppa, všichni), Rosamund Pike coby Rochesterova žena byla zase neskutečně mdlá a nevýrazná....chyba bude asi i ve více, než špatně napsaném scénáři a tom, že režisér by debutant, ale přece jen bych od celkem zkušených herců očekávala alespoň něco. Režie byla vyloženě bezzubá, film se od druhé půle stával silně nudným a posledních cca 15-20 minut bylo vskutku otravných. Jediné, co na něm mohu hodnotit kladně, jsou hezké kostýmy a věčně zamlžená a bahnitá Anglie, což je na film, který se tváří jako filosofické veledílo plné dechberoucích výkonů, opravdu velmi málo.
Btw. ještě měl ten film neskutečně špatné titulky. To si nemohou dovolit najmout na oficiální český překlad promítaný v kinech lepšího překladatele, či co?
Další katastrofa v pořadí byl I, robot. Tento vypadal zezačátku docela nadějně - sice klišovitá zápletka a mně nesympatický hlavní hrdina, ale film se zdál slušně rozehraný...bohužel, od polovice se již pouze geometrickou řadou zhoršoval a více a více zabředával do bažiny trapnosti a uslintanosti a utápěl se ve značně hloupých trikových orgiích. Z tohoto thematu se imho dalo vytěžit mnohem více, než trapné morální poučení a cpaní diváků do sentimentálního odš'ťavňovače. Docela by mne zajímalo, co by na takové zpracování svého díla říkal author předlohy Isaac Asimov...imho by též příliš nadšen nebyl.

První byl Libertin, příběhJohna Wilmota, hraběte z Rochesteru, prý svobodomyslné, talentované a dekadentní "rock'n'rollové" hvězdy své doby. Píši prý, jelikož z celého filmu onen talent poznat nebyl. Hrabě prý psal geniální divadelní hry a poémy, ve filmu ovšem byly bohužel zredukovány na několik oplzlých výtahů z básní a předvedení jeho nejordinérnější hry, jeho umělecká činnost opravdu blíže popsána nebyla, takže se celou dobu jevil jako neustále opilé, vulgární a vilné hovado, tedy nejevil - toto byly pouze jediné jeho projevy, jelikož Johnny Depp v hlavní roli hrál pouze Johnnyho Deppa, o pana Wilmota jsem celý film ani nezavadila pohledem. Vlastně celý herecký ansábl nepřevedl (až na - a to jen místy - Johna Malkoviche v roli Charlese II.) uvěřitelný výkon. Samantha Morton v roli Elisabeth Barry působila neschopně a příšerně přehrávala (to ostatně, až na Deppa, všichni), Rosamund Pike coby Rochesterova žena byla zase neskutečně mdlá a nevýrazná....chyba bude asi i ve více, než špatně napsaném scénáři a tom, že režisér by debutant, ale přece jen bych od celkem zkušených herců očekávala alespoň něco. Režie byla vyloženě bezzubá, film se od druhé půle stával silně nudným a posledních cca 15-20 minut bylo vskutku otravných. Jediné, co na něm mohu hodnotit kladně, jsou hezké kostýmy a věčně zamlžená a bahnitá Anglie, což je na film, který se tváří jako filosofické veledílo plné dechberoucích výkonů, opravdu velmi málo.
Btw. ještě měl ten film neskutečně špatné titulky. To si nemohou dovolit najmout na oficiální český překlad promítaný v kinech lepšího překladatele, či co?
Další katastrofa v pořadí byl I, robot. Tento vypadal zezačátku docela nadějně - sice klišovitá zápletka a mně nesympatický hlavní hrdina, ale film se zdál slušně rozehraný...bohužel, od polovice se již pouze geometrickou řadou zhoršoval a více a více zabředával do bažiny trapnosti a uslintanosti a utápěl se ve značně hloupých trikových orgiích. Z tohoto thematu se imho dalo vytěžit mnohem více, než trapné morální poučení a cpaní diváků do sentimentálního odš'ťavňovače. Docela by mne zajímalo, co by na takové zpracování svého díla říkal author předlohy Isaac Asimov...imho by též příliš nadšen nebyl.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Vampiria:
Ad I, robot: nj, to záleži na tom co od toho očekáváš.
Já už na základě hlavního hrdiny čekal že to bude jen hloupý akční film který bude mít s předlohou společné jen jméno - a dočkal jsem se (a docela se u toho bavil
).
Co na tom že hodinu po skončení titulků už jsem nevěděl o čem to bylo a že Asimov asi rotuje v hrobě - tohle je typický blockbuster, který je dobrý akorát jako nenáročná zábava na jeden večer (a ve srovnání s ostatními podobnými dílky je ještě jeden z nejinteligentnějších)
Já se naopak znovu po velmi dlouhé době podíval na Ghost Dog - Cesta samuraje
- tenhle film mám moc rád
Ad I, robot: nj, to záleži na tom co od toho očekáváš.
Já už na základě hlavního hrdiny čekal že to bude jen hloupý akční film který bude mít s předlohou společné jen jméno - a dočkal jsem se (a docela se u toho bavil

Co na tom že hodinu po skončení titulků už jsem nevěděl o čem to bylo a že Asimov asi rotuje v hrobě - tohle je typický blockbuster, který je dobrý akorát jako nenáročná zábava na jeden večer (a ve srovnání s ostatními podobnými dílky je ještě jeden z nejinteligentnějších)
Já se naopak znovu po velmi dlouhé době podíval na Ghost Dog - Cesta samuraje

- tenhle film mám moc rád

- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Já od I, robot nečekal vůbec nic - naprosto neutrální pocit. Bohužel ten film má prvních cca 40% velmi silných a slibuje, že to bude něco víc. Takže se člověk namlsá, jenže pak začne strmý pád vrcholící v posledních 20ti minutách, kde je jak banální rozuzlení, tak přímo katastrofální akční scény.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Jak píše Ajanits - čekala jsem příšernost, ale první třetina filmu mne mile překvapila tím, že slibovala něco více a pak přišel pěkně strmý sešup. Jako by najednou vyrazili jakž-takž kvalitního scénárist a na jeho místo dosadili rutinéra, který je zároveň celkem diletant. A od režiséra Proyase bych též očekávala více, předchozí dva snímky, co jsem od něj viděla, byly místy více než ucházející.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dokoukala Firefly: Serenity...
Maximální spokojenost...
Sice to nemá ten 100% Firefly feel, ale o to je to temnější.
Zklamala mě jediná věc - nejsem zastáncem tvrzení, že to, co není vidět je vždy a za všech okolností strašidelnější (ono je akorát mnohem těžší pořádně vyděsit lidi něčím, co vidět je)... O reaverech to ale bohužel platí na sto procent. Když byly vidět jen ty jejich úžasně čoudící lodě, případně výsledky jejich "práce", běhal z nich mráz po zádech.
Jakmile se ukázali v celý svý kráse, bylo to o dost slabší.
Stejně je ale Serenity bomba film.
Maximální spokojenost...
Sice to nemá ten 100% Firefly feel, ale o to je to temnější.
Zklamala mě jediná věc - nejsem zastáncem tvrzení, že to, co není vidět je vždy a za všech okolností strašidelnější (ono je akorát mnohem těžší pořádně vyděsit lidi něčím, co vidět je)... O reaverech to ale bohužel platí na sto procent. Když byly vidět jen ty jejich úžasně čoudící lodě, případně výsledky jejich "práce", běhal z nich mráz po zádech.
Jakmile se ukázali v celý svý kráse, bylo to o dost slabší.
Stejně je ale Serenity bomba film.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ad I, Robot: Nečekal jsem nic a očekávání se mi splnilo. Film, který nestojí za vidění.
No ale jsou i horší filmy - třeba Bad Boys II - viděl jsem je asi ve stejnou dobu - i když ty titulky překládané z polštiny, kde byla každá nadávka (a že je jich tam teda dost) přeložená jako "cholera" byly kouzelné (svým způsobem
).
No ale jsou i horší filmy - třeba Bad Boys II - viděl jsem je asi ve stejnou dobu - i když ty titulky překládané z polštiny, kde byla každá nadávka (a že je jich tam teda dost) přeložená jako "cholera" byly kouzelné (svým způsobem

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, Tron se mi svého času celkem líbil - ale už je to šíleně dávno. Taková nostalgická záležitost... No pořád lepší, než Já, RobotAjantis píše:Tak jsem shlédl další špatný a zbytečný film (kolikátý už v posledních dnech) - Tron

- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Podezírám ho, že si při natáčení The Fith Elementvzal trochu LSD, drogy mu zachutnaly a od Jeanne d'Arc bere kokain. Hlavně měl do loňska šestiletou režijní pausu a věnoval se jen psaní scénářů k podprůměrným filmům. A to, co od něj připotovalo do kin letos, tj. Angel-A také není zatím nikde příliš dobře hodnoceno...upřímně řečeno, dost se obávám to vidět, jelikož když si vzpomenu nejen na jeho opus magnum Leon, ale též na geniální Nikitu, podmořskou krásu Atlantis, volnomyšlenkářskou Subway či vášnivou Le Grand Bleu, tak je mi smutno a mám obavu, že se asi někam zakopal a po filmovém světě nyní běhá jeho netalentované dvojče.