Oni autoři opravdu věděli, jak hráče naštvat. Myslím, že určitou míru nenávisti si k Saemonovi vybudoval snad každý.
A když dokáže hra vyvolávat emoce, je to jen ku prospěchu věci. I když nevím, jestli je vztek právě ta emoce, kterou na hraní tak oceňuji.
Ajantis píše:Oni autoři opravdu věděli, jak hráče naštvat. Myslím, že určitou míru nenávisti si k Saemonovi vybudoval snad každý.
A když dokáže hra vyvolávat emoce, je to jen ku prospěchu věci. I když nevím, jestli je vztek právě ta emoce, kterou na hraní tak oceňuji.
100x podpísané by Yachiko...
Takých momentov je v BG viacej a aj to ju robí tak dobrou hrou...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
pokusim sa byt na Saemona mily,budem zhlboka dychat a ucit sa ako ostat kludny a v pohode pri strete s podobnymi hyenami v realnom zivote,aj ked by som mu najradsej vykrutil ten jeho ulomok striebornej cepele a vopchal mu ju do ritneho otvoru.ale nic neslubujem...
Přiznám se, že nevím co některým z vás na Saemonovi vadí. Vždyť ten člověk má alespoň určitý styl a nejspíš proto vzbuzuje tolik emocí. Kolik NPC tohle o sobě může říct? Prostě je to klasický vykuk, který myslí v první (a poslední) řadě na sebe. Díky němu je hra o hodně pestřejší a osobně jsem si tohoto chronického zrádce docela oblíbil. Rozhodně je lepší než Aerie
Na Saemonovi mi vadí jen to, že podvádí. Tím mám na mysli podvádění v bg engine. Třeba na té lodi nebo po vylodění na Brynnlaw nejde zabít AFAIK (příklad za všechny).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
sevencreature píše:Na Saemonovi mi vadí jen to, že podvádí. Tím mám na mysli podvádění v bg engine. Třeba na té lodi nebo po vylodění na Brynnlaw nejde zabít AFAIK (příklad za všechny).
Na té lodi zabít jde, dokonce toto lze říct i Aranovi, že už jsem si to s ním vyřídil. Na druhé straně je bug, že ho potom potkám v ToB.
Yachiko: BG série bohužel na hádankách vůbec nestaví. Je tu pár hezkých náznaků - tenhle quest, doupě Kuo-toa, Durlagova věž, Strážcova tvrz, ale i při nich vede hráče ostudně za ruku, protože se snaží hlavně o co nejsnazší konzumaci pro masy. Přitom by několik logických questů/hádanek tu hru tak krásně obohatilo...
Ukazkovy pripad- vrazda na Moste... Nieco na zaciatku tak napinaveho, a potom tak zmrzaceneho doslovnymi indiciami (naco napriklad bolo treba zmienit svedkov a Rose obchodnika? snad aspon na toto by hrac mohol prist sam ), a nakoniec absolutne dementny koniec (na Moste to este malo nadherny nadych tajomnosti, ale v Trhove sa s toho stala imho katastrofa)... Jedno z mojich najvacsich 'questovych' sklamani...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Hm - když už se tu rozbujel ten OT, který stejně skončí na Hadrníku
Ajantis píše:Přitom by několik logických questů/hádanek tu hru tak krásně obohatilo...
No - když tu občas vidím na čem jsou někteří lidé schopni zakysnout (přitom se většinou stačí řídit RPG pravidlem - všechno prolez - všechno přečti), tak dát tam ještě pár těžších logických questů, tak ta hra zřejmě nebude míti takový úspěch
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Frosty: Souvisí to s diskusí na 5. straně tohoto threadu o zjednodušování RPG - hráči si zvykli u nich nepřemýšlet a jen masakrovat desítky nepřátel. On je to takový začarovaný kruh: hráči si kvůli zjednodušování těchto her zvykli na jejich triviálnost a proto jsou další nové hry zase jen triviální... a tak to jde stále dokola. Přesto věřím, že by nemalá skupinka příznivců BG (a podobných) ocenila nutnost alespoň trochu logicky uvažovat.
Úplně s váma souhlasím.Třeba vě větrných vršcích je dungeon jako stvořený pro logické hádanky...
Idaho píše:Já chci BG3!!!
Uděláme petici
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...