Btw: Co přesně znamená "200 Kč za dráhu/hod"? Neznamená to, doufám, že za 200,- si jednou hodím
Pražské letní sigilování
Moderátor: yenn
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Yenn: Bowlingová koule má v sobě díry na prsty, kuželkářská ne. Další rozdíly jsou mi též utajeny.
Ad ta cena - je to docela dost, ale na Prahu standart. Hádám, že by se pronajaly dráhy 2 a za hodinu by sis pak hodil třeba i 2x
.
Ale vážně - pokud by na každé dráze byli třeba 3-4 lidé, zaházel by sis za hodinu docela dost.
Ad ta cena - je to docela dost, ale na Prahu standart. Hádám, že by se pronajaly dráhy 2 a za hodinu by sis pak hodil třeba i 2x
Ale vážně - pokud by na každé dráze byli třeba 3-4 lidé, zaházel by sis za hodinu docela dost.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mám to sice docela z ruky ale pokud by se jednalo o nějakou větší a masovější akci tak bych o tom možná i přemýšlel (v závislosti na mé finanční situaci a prázdninách)
Naposledy upravil(a) AlieN dne 5.7.2006 21:41, celkem upraveno 1 x.
Mno, autíčko jede rychlostí 100 km/h a touto rychlostí jede dvě hodiny. Dostane se za tu dobu z Prahy do Brna (cca 200 km)?
Ano...
Slovní hříčka, že by to mělo znamenat to, že po dvou hodinách při 100 km/hod ujede 50 km není asi ta správná
V čem je chyba? Porušuje to základněškolněučenou ekvivalentní úpravu rovnice a pravidla o zlomcích a co já vím...
Aby to bylo líp vidět:
v = 100 km/h = s / t ~ (t různé od 0) ~> v * t = s (tj. km / h * h = km) = 2 * v * t = 2 *s (tj. jakoby "2 * km / h * h = 2 * km) ~ (t různé od nuly, viz. první krok) ~> 2 * v = 2 * s / t (jakoby "2 * km / h = 2 * km / h) = 200 km/h = 2 * 100 km/h
v našem případě (+ ala yenn) - větu "200 kč za dráhu/hod" znamená jest "200 Kč za dráhu za hodinu"...
bezahlen = 200 / dráha / hod = 200 * hod / dráha ~~~> 2 * bezahlen = 2 * 200 * hod / dráha...

Ano...
Slovní hříčka, že by to mělo znamenat to, že po dvou hodinách při 100 km/hod ujede 50 km není asi ta správná
V čem je chyba? Porušuje to základněškolněučenou ekvivalentní úpravu rovnice a pravidla o zlomcích a co já vím...
v = 100 km/h = s / t ~ (t různé od 0) ~> v * t = s (tj. km / h * h = km) = 2 * v * t = 2 *s (tj. jakoby "2 * km / h * h = 2 * km) ~ (t různé od nuly, viz. první krok) ~> 2 * v = 2 * s / t (jakoby "2 * km / h = 2 * km / h) = 200 km/h = 2 * 100 km/h
v našem případě (+ ala yenn) - větu "200 kč za dráhu/hod" znamená jest "200 Kč za dráhu za hodinu"...
bezahlen = 200 / dráha / hod = 200 * hod / dráha ~~~> 2 * bezahlen = 2 * 200 * hod / dráha...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vlasák: Mírnější kalibr je např. hraní Člověče, nezlob se:). Ne, dělejte si, co chcete, jen když tam s Vámi půjdu a nebudu hrát, nebudu muset taky platit, že ne:)?
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem si uvědomil, že mi 31.7. až tak úplně nevyhovuje. Jsem domluveni, že půjdu právě tento den do Aera na Tideland, který bych velmi rád viděl. Do Aera mám volňásky, takže bych nemusel platit vstupné a jindy to tam nehrají, takže je to dost nepříjemný střet zájmů. Otázkou je také, v kolik bychom začali - ten film začíná v 18 a má 2 hodiny. Nemáte třeba čas i v úterý 1.8.?
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 24.7.2006 13:30, celkem upraveno 1 x.