Hm...co pak chceš říct o dalších klubech?SiNuHeT píše:Ajantis: velkohubé cíle s Ligou mistrů, absence dlouhodobé koncepce, divoké nákupy bez rozmyslu... velkoklub je Sparta možná ve střední Evropě, v celoevropském měřítku je to provinční klub někde na úrovni např. Thunu
ad. dlouhodobá koncepce
Ukaž mi dlouhodobou koncepci u českého klubu. Většina z nich je ráda, že jakž-takž vyjde s penězi. Stačí se podívat, jakv létě posilovaly takové týmy jako Baník, Teplice, Olomouc nebo Slavia. A přitom tohle jsou mančafty, které by měly něco uhrát v pohárech UEFA nebo LM. A co teprve takové kluby jako např. Příbram, ty jsou přímo závislé na výhodném prodeji hráčů. S těmito finančními možnostmi se nějaký dlouhodobý potencionál rozvíjí těžko. V současnosti máme 3 - 4 týmy, které jsou schopné hrát pravidelně poháry. Maximálně další dva pak mohou zasáhnout do hry o poháry, ale pouze za určitých příznivých okolností.
ad. Sparta = provinční klub
Na základě předchozích odstavců, tak nevím, jak nazvat třeba Baník (nic osobního, Baníčku

Sparta je jediný český klub, který si může dovolit dlouhodobě budovat si kádr pro souběžnou účast v LM/UEFA a české lize. Chtěl bych vidět jiný český klub, jak by zvládal systém středa-sobota každý týden po celý podzim. Většina z nich hraje na 14 hráčů - 2 se zraní, někdo dostane kartu a je po sestavě. Bohužel ani Sparta nemá dost široký kádr, aby ji neohrozil tento scénář.
Mimochodem, ukaž mi středo-východoevropský mančaft, který vcelku pravidelně hraje LM. Kromě ekonomicky silných Rusů a Kyjeva si nevybavuji žádný tým býv. východního bloku. Narozdíl od jiných srovnatelných zemí, má ČR poměrně pravidelného zástupce v LM. Co by za to dalo Polsko, Maďarsko, Slovensko, Rakousko, Dánsko, Švýcarsko... Proto mi přijde srovnání s Thunem neopodstatněné.
EDIT:
Povinnost Sparťana. Klub svého srdce hájiti budeš a společně jej ubráníme proti všem pochybovačům ať z Bazal nebo z EdenuAjantis píše:Geralt: Já neměl sílu na ty duchaplné posty nic rozsáhlejšího odepisovat. Jsem rád, že ses toho se ctí ujal.