Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Ja túto modrú potrebujem hlavne kôli dizajnu - hodí sa mi ku skrinke :-) . A samozrejme je aj dosť kvalitná.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

budu si kupovat externí HDD, máte nějaké rady, zkušenosti či typy (budu za ně velice vděčný) anebo mě pošlete do prdele jak je teď na sigilu v módě?
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Lerek: Víš kam můžeš jít? :lol:

Hehe, no nevšiml jsem si nové, módy, ale budiž :lol:

Ad externí disk - hmm, teď nevím, jestli to existuje pro SATA disky - ale celkem (minimálně levné) řešení je koupit nějakou skříň s USB 2.0 do které pak můžeš dát jakýkoliv (ATA) disk - ovšem pozor na limit (tj. maximální kapacitu použitého disku). Výhody jsou jasné - ten disk můžeš kdykoliv zapojit normálně do počítače a cena. Nevyhody - možné problémy :-)

Info řeba tady: http://www.trustreseller.com/products/p ... rtnr=14598

Jinak "čistokrevné" externí hdd jsou afaik pěkně drahé.

Ještě další odkazy:
http://atcomp.cz/zbozi/vymenne-kity-a-b ... p:164:1590

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... AD_%5CBoxy
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 31.7.2006 23:51, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

7c: a máš zkušenosti s montáží takové věcičky? jak je to složité a není lepší si koupit čistokrevný external hdd když mám zrovna peněz dost?
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Když máš peněz dost, tak asi ano. Osobně s tím zkušenosti nemám :-? A je jasné, že ta varianta s boxem bude asi víc problematická...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

jedna taková úvaha: Když A je disketa a C je pevný disk, kde se ztratilo B?
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

no jo já vlastně mám, A, C, D, E, F, G a H, ale B nikde :shock: to je poprvé, co nad tím přemýšlím, to je dozajista vychytralý kryptofašismus :idea:
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Arian píše:jedna taková úvaha: Když A je disketa a C je pevný disk, kde se ztratilo B?
B: bylo tuším určené pro takové ty větší nevimkolikapalec" diskety,co byly velikostí trochu podobné cd, které už pohřbil prach a zapomnění.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Landor píše:
Arian píše:jedna taková úvaha: Když A je disketa a C je pevný disk, kde se ztratilo B?
B: bylo tuším určené pro takové ty větší nevimkolikapalec" diskety,co byly velikostí trochu podobné cd, které už pohřbil prach a zapomnění.
těm se říká ZIPka, velice nepraktická věc
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Lerek píše:
Landor píše:
Ne, těm se říká 5,25", velikost např. 720 KB (stejně jako u disket existovalo více možností naformátování). ZIP si nikdy žádné stále označení nevysložilo.
Žralok, který štěká, nekouše.
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Lerek píše:
Landor píše:
tak to ses mimo Lerek. zipka je uplneneco jinyho. tohle je stara dobra 5"25' (kapacita asi pul mega)
Edit: OMG zase pozde. a jenom kuli tomuze vam tu blbne prepinani na EN.
Obrázek
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

tak to pardón, omlouvám se za svou nízkou informovanost :-?
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ad A: B: etc.

Náhodou, já pamatuji dobu, kdy se ještě 5,25´´ disketa označovala jako Disk A: a 3,5 bylo průkopnické béčko;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Každopádně C: je na DOS a WIN standard... Hmm, já nemám ani A: ani B: :mrgreen:
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

no já mám zipku pod označením D: ,ale ještě jsem ji za celejch šest let nevyužil
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“