e-e... Ve chvíli, kdy se majitel výslovně vzdá svých práv se ze softwaru stává freeware. Abandonware se používá pro software, na kterej se tak nějak zapomnělo. Nikdo se k němu nehlásí, nikdo ho neprodává, nikdo ho nepodporuje... aw tedy neni legální - To je pak velice zajímavé sledovat třeba Abandonii, jak se vlastně takový "oficiální" abandonware filtruje. Neustále přihazují další hry a člověk kouká, co jim tam může zůstat a co jim zdrbnou nějací potrhlí právníci z ESA (Entertainment software association - tedy ne OSA [někdo si to plete]). Nejstarší zablokovaná hra tam má tušim rok vydání 1988.Nanaki píše:Na abadonware pozor. Firma vlastnící autorská práva musí jasně prohlásit, že se těch práv vzdáva, jinak se nejedná o abadonware a vztahuje se na něj normální autorské právo. (A všem je jaksi jedno, že už není jiná možnost software získat...

Jinak osobně jsem v tomto ohledu stejný jako všichni ostatní, tak nebudu nudit. Snad jen horší může být, že muziku co mám si obvykle člověk koupí ve velice levných nízkonákladových labelech (I když na druhou stranu mi tak netrne svědomí u těch kousků, kde se někdo z autorů smál, když jsem mu v hospodě vyjmenoval svůj lup, takže + i -...)