Film - archív
Moderátor: sevencreature
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se právě dodíval na ten slavný Requiem for a dream.
Neustále o tom slyšíte v TV, čtete v tisku, prohlížíte na internetu, viděli jste to už v desítkách filmů… tak se na to podívejte znova. Laciná směs z těch nejprovařenějších surovin, která z vás chce za každou cenu vydojit trochu toho soucitu či slz, což se jí u mě hrubě nepovedlo. Klišovitost všech zpracovaných motivů je přímo obdivuhodná, jako z učebnice. Nejvíc mi šla hlava kolem při scéně, kdy ta holka souloží s oním černochem a její kluk zatím smutně kouká na snubní prstýnky v TV. Dojemné prostřihy mezi těmito dvěma obrazy vážně stály za to. Režie po celý film působí poněkud samoúčelně a zjevné nedostatky v obsahu se snaží překrýt více „šokující“ vizuální formou a spousta režisérských vychytávek mi začala už po chvíli vyloženě lézt krkem (aniamce při šlehnutí). Přesto má několik silnějších momentů - na ty snové vize se dá dívat - a hodně oceňuji i hudební stránku. Celkově jde imho o dost slabý film a nechápu ten hype, který se kolem něj vytvořil.
Nu a také jsem dnes viděl mnou dlouho očekávaný film Eda Wooda - Glen or Glenda. Je to druhý snímek, který jsem od něj shlédl, prvním byl Plan 9 from Outer space.
Popravdě nerozumím tomu poprasku v negativním slova smyslu, který se kolem postavy režiséra strhnul. Vlastně mám pocit, že někdo řekl "Jde o nejhoršího režiséra všech dob, ty jeho filmy jsou k smíchu!" a dav se toho nadšeně chytil. Jinak si to nedovedu vysvětlit. V Planu 9 je neuvěřitelné množství technických nedostatků, způsobených hlavně malým rozpočtem, ale i tak mělo to provedení pro mě jakousi atmosféru a kouzlo, mohou za to jistě i zajímaví herci. A odhlédnu-li od tohoto, točí se dneska mnoho, mnoho horších a stupidnějších filmů, které jsou často hodnoceny nemálo lépe.
U Glen or Glenda to ovšem chápu ještě méně. Především obdivuju, v jaké době se Wood nebál otevřeně řešit toto téma a oceňuji i způsob, jakým to udělal, nejde o žádný kýč a oceňuji i nápaditost některých jeho režisérských postupů. Opravdu oba palce vzhůru. U tohohle filmu mi i velice sedí jeho "živelný" styl vyprávění - zkrátka příběh běží, jak mu myšlenky přicházely na mysl a je to jen ku prospěchu věci. Třeba postava Boha je dle mého dokonalá. Navíc se GoG vyhnuly i ty technické nedostatky tak patrné u Planu 9 (myslím ty vyložené, špatné nasvícení je tu pořád), trochu to kazí snad jen nic moc herecké výkony, ty ovšem snímku rád odpustím. I na dnešní měřítka jde o velmi dobrý, až skvělý film.
Neustále o tom slyšíte v TV, čtete v tisku, prohlížíte na internetu, viděli jste to už v desítkách filmů… tak se na to podívejte znova. Laciná směs z těch nejprovařenějších surovin, která z vás chce za každou cenu vydojit trochu toho soucitu či slz, což se jí u mě hrubě nepovedlo. Klišovitost všech zpracovaných motivů je přímo obdivuhodná, jako z učebnice. Nejvíc mi šla hlava kolem při scéně, kdy ta holka souloží s oním černochem a její kluk zatím smutně kouká na snubní prstýnky v TV. Dojemné prostřihy mezi těmito dvěma obrazy vážně stály za to. Režie po celý film působí poněkud samoúčelně a zjevné nedostatky v obsahu se snaží překrýt více „šokující“ vizuální formou a spousta režisérských vychytávek mi začala už po chvíli vyloženě lézt krkem (aniamce při šlehnutí). Přesto má několik silnějších momentů - na ty snové vize se dá dívat - a hodně oceňuji i hudební stránku. Celkově jde imho o dost slabý film a nechápu ten hype, který se kolem něj vytvořil.
Nu a také jsem dnes viděl mnou dlouho očekávaný film Eda Wooda - Glen or Glenda. Je to druhý snímek, který jsem od něj shlédl, prvním byl Plan 9 from Outer space.
Popravdě nerozumím tomu poprasku v negativním slova smyslu, který se kolem postavy režiséra strhnul. Vlastně mám pocit, že někdo řekl "Jde o nejhoršího režiséra všech dob, ty jeho filmy jsou k smíchu!" a dav se toho nadšeně chytil. Jinak si to nedovedu vysvětlit. V Planu 9 je neuvěřitelné množství technických nedostatků, způsobených hlavně malým rozpočtem, ale i tak mělo to provedení pro mě jakousi atmosféru a kouzlo, mohou za to jistě i zajímaví herci. A odhlédnu-li od tohoto, točí se dneska mnoho, mnoho horších a stupidnějších filmů, které jsou často hodnoceny nemálo lépe.
U Glen or Glenda to ovšem chápu ještě méně. Především obdivuju, v jaké době se Wood nebál otevřeně řešit toto téma a oceňuji i způsob, jakým to udělal, nejde o žádný kýč a oceňuji i nápaditost některých jeho režisérských postupů. Opravdu oba palce vzhůru. U tohohle filmu mi i velice sedí jeho "živelný" styl vyprávění - zkrátka příběh běží, jak mu myšlenky přicházely na mysl a je to jen ku prospěchu věci. Třeba postava Boha je dle mého dokonalá. Navíc se GoG vyhnuly i ty technické nedostatky tak patrné u Planu 9 (myslím ty vyložené, špatné nasvícení je tu pořád), trochu to kazí snad jen nic moc herecké výkony, ty ovšem snímku rád odpustím. I na dnešní měřítka jde o velmi dobrý, až skvělý film.
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 13.8.2006 4:59, celkem upraveno 3 x.
Ajantis: Requiem for a dream - my, co jsme nevěděli, že ten film je nějaká bomba, jsme si ho užili:) Mě osobně pak překvapilo, jak vysoko je hodnocen. Zanechal ve mě sice nesmazatelný dojem a pobavil mě svým způsobem. Ani ne tak ta drogová závislost, to si myslím, že o drogách jsou lepší filmy, ale spíš ta maminka závislá na tv pořadech a lékách na hubnutí. Například scény s tou holkou se mi nelíbíly vůbec. Myslím, že film byl vyveden do extrému.Já si z toho odnesla, že "brát drogy je špatné, áno" a že každá závislost je špatná. S ničím novým ten film samozřejmě nepřišel, jen zase jiný způsob zpracování dané tématiky.
Edit: zapomněla jsem dodat, že film se mi líbil, ale nevím, jestli bych se na něj koukla znova, možná až za pár let, až zapomenu děj
Edit: zapomněla jsem dodat, že film se mi líbil, ale nevím, jestli bych se na něj koukla znova, možná až za pár let, až zapomenu děj

Naposledy upravil(a) Vanda dne 13.8.2006 10:42, celkem upraveno 2 x.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Whoa, teď mě napadlo mrknout se na csfd.cz na to, jak tamnější králíkárna hodnotí Kevin and Perry Go Large (zrovna poslouchám soundtrack) - super film dle mého názoru 
Hehe: http://www.csfd.cz/film.php?id=33137&po ... k=-1&limr=

Hehe: http://www.csfd.cz/film.php?id=33137&po ... k=-1&limr=
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vanda píše:Ajantis: Requiem for a dream - my, co jsme nevěděli, že ten film je nějaká bomba, jsme si ho užili:)

Ajanis: V době, kdy jsem se na něj díval, tak jsem o něm nikdy ani neslyšel (Abych řek pravdu: Teď popré slyším o nějakém hype) a velice se mi zamlouval. Ani tak kvůli nějakým revolučním nápadům (které tam opravdu nejsou), ale kvůli skvělé atmosféře, kterou ten film má. Na začátku mě chytil a na konci vyplivl. Netvrdím, že je to bomba, která se má řešit na filmový vědě, ale je to výbornej film do deštivý noci.
7,5/10
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem zašel na pokračování Prátů z Karibiku: Jednička mě kdysi hodně příjemně překvapila (hlavně díky Deppovi) a tak jsem se na dvojku docela těšil, bohužel film je jen klasickým pokračováním - větší, rychlejší, dražší. Z Deppa se prakticky stala hlavní postava, takže teď skoro nesleze z plátna a musím přiznat že ke konci už mě docela nudil. Děj je chaotický a naprosto nedůležitý, jediné co jsem si z filmu zapamatoval jen pár výborných gagů (které víc než co jiného připomínají staré kreslené grotesky) a solidní triky. Zkrátka je to normální letní blockbuster, bohužel v tomto mizerném roce se řadí k těm nejlepším
(a taky podle toho vydělává)

Naposledy upravil(a) AlieN dne 13.8.2006 16:02, celkem upraveno 1 x.
Zatím jsem neviděla, ale už předem do toho moc velké naděje nevkládám a docela mám hrůzu z třetího pokračování, to už bude asi jen třetí slaboučký odvárek.AlieN píše:Včera jsem zašel na pokračování Prátů z Karibiku: Jednička mě kdysi hodně příjemně překvapila (hlavně díky Deppovi) a tak jsem se na dvojku docela těšil, bohužel film je jen klasickým pokračováním - větší, rychlejší, dražší. Z Deppa se prakticky stala hlavní postava, takže teď skoro nesleze z plátna a musím přiznat že ke konci už mě docela nudil. Děj je chaotický a naprosto nedůležitý, jediné co jsem si z filmu zapamatoval je pár výborných gagů (které víc než co jiného připomínají staré kreslené grotesky) a solidní triky. Zkrátka je to normální letní blockbuster, bohužel v tomto mizerném roce se řadí k těm nejlepším(a taky podle toho vydělává)

- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
sevencreature: Proč "králíkárna"?
AlieN: První Piráti mi díky Deppovi a pár trikům (pirítská loď a kostlivci) přišli jako lehce nadprůměrný film. Na dvojce by mě lákal pouze souboj na mlýnském kole, ale abych jen kvůli němu šel na film, musel by být o hodinu kratší.
AlieN: První Piráti mi díky Deppovi a pár trikům (pirítská loď a kostlivci) přišli jako lehce nadprůměrný film. Na dvojce by mě lákal pouze souboj na mlýnském kole, ale abych jen kvůli němu šel na film, musel by být o hodinu kratší.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že na první Piráty jsem šla s tím, že půjde o nenáročnou vizuálně podmanivou zábavu s Deppem a Legolasem, taky jsem je podle těchto kritérií hodnotila - takže když to budu hodnotit na stupnici A-F (jako na vysoký škole) - pro mě to bylo na velice solidní B.
Druhý Piráty zatím odhaduju na lepší C a docela se na ně těším...
Druhý Piráty zatím odhaduju na lepší C a docela se na ně těším...

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
yenn: Proč ne? 
Na Piráty jedničku už ani nevím, proč jsem vlastně šel...
Vím jen, že jsem byl v kině a se mnou tam bylo tak 30 dětí z prvního stupně základní školy
Ale smáli jsme se všichni
Na dvojku bych šel s partou kamarádů, sám už asi ne

Na Piráty jedničku už ani nevím, proč jsem vlastně šel...

Na dvojku bych šel s partou kamarádů, sám už asi ne

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
yenn: Osazenstvo csfd
(no, uznávám, že je to možná trochu pejorativní označení
)
Edit: yenn: Těžko vysvětlovat - proto jsem koneckonců použil jedno slovo. Co si pod tím představíš ty?

Edit: yenn: Těžko vysvětlovat - proto jsem koneckonců použil jedno slovo. Co si pod tím představíš ty?
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 13.8.2006 19:52, celkem upraveno 1 x.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
yenn: Znaky nadpoloviční většiny osazenstva csfd, tedy vlastnosti, ze kterých je podezírám:
1) Neschopnost vlasního názoru - dost lidí tam snad hodnotí tak, že si počká, co na to ostatní a pak přišoupne hvězdy, něco jako "vlastní názor" je tam považováno snad za nadávku.
2) Neuvěřitelné spoilování v komentářích.
3) Jakož i psaní naprosto hloupých a zbytečných komentářů
4) Ničím neopodstatněná adorace názorů některých uživatelů (POMO, KevSpa) etc.
5) Celková velmi nízká inteligence.
Já tam chodím občas i na diskuse a je to mor. Tolik blbů na metr čtvereční snad není ani na xchatu.
1) Neschopnost vlasního názoru - dost lidí tam snad hodnotí tak, že si počká, co na to ostatní a pak přišoupne hvězdy, něco jako "vlastní názor" je tam považováno snad za nadávku.
2) Neuvěřitelné spoilování v komentářích.
3) Jakož i psaní naprosto hloupých a zbytečných komentářů
4) Ničím neopodstatněná adorace názorů některých uživatelů (POMO, KevSpa) etc.
5) Celková velmi nízká inteligence.
Já tam chodím občas i na diskuse a je to mor. Tolik blbů na metr čtvereční snad není ani na xchatu.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vampiria:
Ad 2) Hm, zatím jsem naštěstí na moc spoilovacích komentářů nenarazil... (trochu OT - pokud někdy budete mít možnost zhlédnout krimi Obvyklé podezřelé, učiněte tak bez jakéhokoli vyptávání, zjišťování informací a čtení komentářů na CSFD (zajímá-li vás to, mají tam 91% a cca 1600 hodnocení). V žádném z těch, které jsem četl, se nevyskytoval vyložený spoil, ale... Z vlastní zkušenosti soudím, že bez přečtení komentářů bych měl z filmu ještě větší požitek.)
Ad 4) Imho setrvačnost (obzvláště hodnocení KevSpy také nerozumím).
Ale nic z toho mi nesedí na chuděry králíky
Ad 2) Hm, zatím jsem naštěstí na moc spoilovacích komentářů nenarazil... (trochu OT - pokud někdy budete mít možnost zhlédnout krimi Obvyklé podezřelé, učiněte tak bez jakéhokoli vyptávání, zjišťování informací a čtení komentářů na CSFD (zajímá-li vás to, mají tam 91% a cca 1600 hodnocení). V žádném z těch, které jsem četl, se nevyskytoval vyložený spoil, ale... Z vlastní zkušenosti soudím, že bez přečtení komentářů bych měl z filmu ještě větší požitek.)
Ad 4) Imho setrvačnost (obzvláště hodnocení KevSpy také nerozumím).
Ale nic z toho mi nesedí na chuděry králíky

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]