Tafif: Být Tebou, tak mlčím, brouku

u Tebe je několikrát vyšší pravděpodobnost, že dostaneš rakovinu tlustého střeva či prostaty, než já rakovinu plic

. Btw. lymfedém NEVZNIKÁ z kouření (víš vůbec, co to je?) a přímá souvislost mezi rakovinou plic a kouřením prokázána nebyla - pochopitelně, že není zdravé vdechovat dým, ale já mám dojem, že tento nastolený trend boje proti tabáku je vyvolán jednak tím, že je třeba vykazovat nějakou činnost a vytvořit společnosti nepřítele a druhak tím, že tabákové společnosti jsou docela bohaté, tedy se na nich dá vydělat.
Frosty: Ach jo, na tohle existuje jediná odpověď - individuální zdravotní účty. Proč bych já měla platit ze svých daní inzulín kreténovi, co se tak dlouho přežíral tučným a nehýbal se, až dostal diabetes II. typu? Proč bych měla platit léčbu anorektiček a bulimiček, když jsou z mého pohledu, speciálně bulimičky, banda vypatlaných krav (neplatí pro těžkým stresem a depresemi vyvolané poruchy příjmu potravy)? Proč bych měla platit umělé oplodnění tlustým ženským, které si za svoji uměle vyvolanou neplodnost mohou samy přejídáním? Na pitomého sportovce, který neodhadnul svoje síly, horolezil, kde neměl a skončil s ochrnutýma nohama na vozíku? Idiota, co skákal po hlavě do vody a náhodou tam byl šutr a z něj je kvadruplegik jak cyp? A takhle bychom mohli pokračovat donekonečka

. Tohle by a to ještě jmožná vyřešily jen ty IZÚ, nebo se zruší VZP a bude se platit u doktora všechno cash. Sociální zdravotní systém je založen na tom, že zdraví přispívají nemocným a všichni musí počítat s tím, že minimálně jednou doplatí na ostatní.