Stračí hnízdo

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

KOFi-chan píše:
Tinnarr píše:KOFi: Jde o to, že krádež a porušení autorských práv je IMHO úplně něco jiného.
Z právního hlediska tomu tak sice skutečně je, ale myslíš si, že totéž platí i z hlediska logického :?: :roll:
Ano. I z morálního.
Obrázek
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

:lol: Ja asi rezignujem... Pripravujes niekoho o peniaze. To nie je kradez?
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Tinnarr píše:
KOFi-chan píše:
Tinnarr píše:KOFi: Jde o to, že krádež a porušení autorských práv je IMHO úplně něco jiného.
Z právního hlediska tomu tak sice skutečně je, ale myslíš si, že totéž platí i z hlediska logického :?: :roll:
Ano. I z morálního.
Co k tomu ještě dodat :?: :hand: :-D
Klidně si kraďte.. - vždyť je to super (a navíc i morální :angel: ) :!: :twisted: ;-)
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 13.8.2006 17:33, celkem upraveno 3 x.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

možná, že já jsem kripl, ale tohle je fakt buranství 1. kategorie
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Ellesar: Jednoduchý příklad. Kamarád má film a nabízí mi, že mi ho přepálí. Já vím že bych si ten film nikdy nekoupil. Mám 2 možnosti.
/ odmítnu a ten film nikdy neuvidím.
\ přijmu a místo hodiny hraní Baldura shlédnu ten film.
Koho a o kolik peněz jsem připravil pokud zvolím druhou možnost na rozdíl od té první?
KOFi: Nevykládej si to tak že je IMO porušování autorských práv správné.
Obrázek
durana
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durana »

Z jednej strany vypalenim filmu nikomu neublizis. Z druhej strany autorovi ublizis tym, ze ho nepodporis.
Ak sa ti film pacil, tak namiesto toho aby si autorovi pomohol a podporil ho v produkcii dalsieho filmu, tak si neurobil nic a tym si mu vlastne ublizil. Ak by si ten film nevypalil a nikdy nevidel, ten film by na teba nezaposobil a nic nepriniesol. Ale ak je to dobry film a nieco ti dal, mal by si to autorovi oplatit. Ci uz pred prvym pozretim filmu alebo po nom. Napriklad ja som raz mal nacierno napaleny film ktory sa mi pacil, tak som nan isiel za dva tyzdne do kina(moj 17" monitor sa s platnom nemoz rovnat). Lepsie neskoro ako nikdy ;-) .
And if that Mocking Bird don’t sing and that ring don’t shine
I’ma break that birdie’s neck, I’ll go back to the Jeweler
Who sold it to ya
And make him eat every carat
Don’t fuck with dad.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Tak hraj toho baldura! Jednoducho "prijmes" dielo niekoho, a on za to nedostane zaplatene... Chapes konecne? Alebo aj ja budem obhajovat to, ze vsetky moje napalene hry by som si nekupil a hral namiesto nich baldura?
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Házíte hrách na stěnu, on si bude tvrdit svoje, i kdyby ho vedli od soudu v okovech s deseti lety natvrdo 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Vampiria píše:Házíte hrách na stěnu, on si bude tvrdit svoje, i kdyby ho vedli od soudu v okovech s deseti lety natvrdo 8-)
ho půjčíme tobě do ruky a budeme se koukat :idea: 8-)
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Tinnarr píše:Ellesar: Jednoduchý příklad. Kamarád má film a nabízí mi, že mi ho přepálí. Já vím že bych si ten film nikdy nekoupil. Mám 2 možnosti.
/ odmítnu a ten film nikdy neuvidím.
\ přijmu a místo hodiny hraní Baldura shlédnu ten film.
Koho a o kolik peněz jsem připravil pokud zvolím druhou možnost na rozdíl od té první?
KOFi: Nevykládej si to tak že je IMO porušování autorských práv správné.
Jde tu o princip. Pokud se někomu nedostane peněz proto, žes prostě neviděl jeho produkt, je to OK - nepřijal jsi nic, za co bys měl platit.
Jenže když si ten film necháš vypálit a mrkneš se na něj, pak sis načerno a zadara dopřál něco, za co se obvykle platí.
Z čistě praktického hlediska v tom ve finále možná rozdíl není, ale pořád je to svého druhu krádež.
Elegantním a morálně čistým řešením by bylo si ten film půjčit.
Je totiž otázka, nakolik by se zvedly zisky video a DVD půjčoven, případně kin (a tím pádem nejspíš i distributorů), kdyby všem lidem, kteří argumentují stejně jako ty, ty současné zdroje ilegálních kopií do mrtě "vyschly".
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Elessar: Dokonale chápu podstatu tohoto trestného činu. Nejedná se ale o krádež, nýbrž o porušení autorských práv a tyto dva zločiny se od sebe zásadně liší.
Vampiria: Máš pravdu
Cesare: IMO by se zisky zvedly několikanásobně.
Obrázek
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

To je uz len (dost ubohe) slovickarenie (pokial ti to ulavi na svedomi, kludne sa presviedcaj dalej ;))... Pripravujes tym niekoho o peniaze -> kradez... Ja rezignujem, Vampiria ma 100 % pravdu...
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Pořád jsi mi neodpověděl na otázku.
Obrázek
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Tinnarr: Ty jsi snad vyslovil nějakou otázku :?:
EDIT: Aaa, už to vidím... Nj, proč ti na to taky odpovídat, když stejně neposloucháš. Kdyby ses aspoň trochu zamyslel nad tou horou postů nahoře, tak by ses na to nemusel ptát. Tedy aspoň doufám, jinak patříš do blázince.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
emo_freak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emo_freak »

tywe radim vam, s tinnarrem se nehadejte... 6 let sme spolu chodili do skolytakze vim ze to nema cenu :)... a uz vubec pred nim neobhajujte nakej soft co se mu nelibi, pac dokaze za pul hodiny napsat lepsi :lol:
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“