YAR HAR DIMBLE DE DEE, BEING A PIRATE IS ALRIGHT TO BE
DO WHAT YOU WANT CAUSE A PIRATE IS FREE
YOU ARE A PIRATE

Moderátoři: Sadako, sevencreature
KEBULE píše:Ale vypalování atd. Není nerespektování práce interpreta filmaře atd. Ale nerespektování práce OSA a jiných podobných institucí - to není práce, ale zlodějina. Viz autorská odměna - důsledek - následné zdražení medií (říkají tomu tuším autorská odměna, ale přesně jistý si nejsem nicméně o čem mluvím jistě víš).
Kdyby bylo dílo finamčně dostupné skutečně pro každého lidi by neměli potřebu pirátit... Nemyslíš?
Tohle je neuvěřitelně profláklá pře a snad všechny možné argumenty, včetně těch tvých, padly už nespočetkrát. Já osobně se řadím mezi ty, kteří by na tuhle tvojí otázku odpověděli ano. Z čeho tak usuzuji? Z toho, že v zemích, kde je nižší poměr ceny/příjmy si lidé muziku, hry a software kupují víc. Zdá se mi to naprosto logické.Vlasák píše:Skutečně by 50% zlevnění znamenalo, že tomu příslušný poměr pirátstva začne kupovat?
Jenže tam opomínáš jeden fakt - nazval bych ho "setrvačnost". V zemích, o kterých asi mluvíš, se nikdy otázka "pálím, protože to je drahý" takto masově asi ani neřešila, tam se prostě kupovalo od "začátku"...Hamster píše:Tohle je neuvěřitelně profláklá pře a snad všechny možné argumenty, včetně těch tvých, padly už nespočetkrát. Já osobně se řadím mezi ty, kteří by na tuhle tvojí otázku odpověděli ano. Z čeho tak usuzuji? Z toho, že v zemích, kde je nižší poměr ceny/příjmy si lidé muziku, hry a software kupují víc. Zdá se mi to naprosto logické.
S oběma odstavci souhlas... ačkoliv to "rychlost" bych spíš přejmenoval na "pohodlnost", resp. "zpohodlnění"...7c píše:hlavní důvod stahování je v mých očích rychlost. Máte chuť připomenout si nějaký váš oblíbený film? Chcete si poslechnout konkrétní album (ať už nové či staré)? Stačí okamžik a můžete ho stáhnout z internetu, přičemž vůbec nemusíte odcházet z domu.
V tomhle směru se mi líbí projekty typu direct2drive nebo S.T.E.A.M. - koupit a stáhnout přes internet.
Čim dřív dupneš na brzdy, tim dřív se kára zastaví. Tohle imo neni moc použitelnej argument.Vlasák píše:Jenže tam opomínáš jeden fakt - nazval bych ho "setrvačnost". V zemích, o kterých asi mluvíš, se nikdy otázka "pálím, protože to je drahý" takto masově asi ani neřešila, tam se prostě kupovalo od "začátku"...
Jak říkám - je mi docela jedno, když někdo vyměňuje/stahuje hudbu, filmy a sw - sám v tomto nemám čisté svědomí - hrál jsem vypálené hry, koukal na vypálené filmy a ne každá mp3, kterou mám v přehrávači, skutečně pochází z mnou vlastněných originálních CD (anebo aspoň originálek od někoho, koho znám), ale snažit se to ospravedlňovat tím, že to je "drahé a jde to do kapsy jiným" není na místě. Je třeba si přiznat, že člověk vědomě využívá mezery v "zabezpečení" těchto věcí a jak už se s tím sám v sobě vypořádá, to už je na něm...