Noční thread II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Zrovna jsem hrál s jedním dementem Age of Empires 3, prostě totální lama co neumí prohrávat - dostává chvilku na prdel a hned začne cheatovat :roll: :evil: (a to jsem ho ještě hodně šetřil). Takoví lidi mě vždycky dokážou totálně nasrat :evil:

A jinak poočku koukám na hopsajícího Yodu a náladu mi to rozhodně nezvedá...
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Hmm, po dlouhe dobe nejaka zajimava diskuze na chatu - od nacionalismu az k lidske dusi.

Verite v to, ze clovek ma dusi? A pokud ano, jak byste ji definovali? Ma ji jen clovek nebo i ostatni zvirata?
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

necrotising_ píše:Hmm, po dlouhe dobe nejaka zajimava diskuze na chatu - od nacionalismu az k lidske dusi.

Verite v to, ze clovek ma dusi? A pokud ano, jak byste ji definovali? Ma ji jen clovek nebo i ostatni zvirata?
a nacismus by nebyl? :?:
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
wosmahl
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wosmahl »

Alien: Njn, taky sem cheatoval :oops: ale to je už dávno, co na tom ty lidi baví???? :?:
A s tou duší nevim, možná jo, ale nevim jak ji popsat.
Quand trois poules vont aux champs,
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

AlieN píše:A jinak poočku koukám na hopsajícího Yodu a náladu mi to rozhodně nezvedá...
Jj.. - Star Wars mají IMHO obrovský potenciál (třeba jako LOTR), ale v Hollywoodu je na ničení filmových potenciálů bohužel spousta expertů :-?
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

necrotising_ píše:Verite v to, ze clovek ma dusi?
Ne.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

necrotising_ píše:Verite v to, ze clovek ma dusi? A pokud ano, jak byste ji definovali? Ma ji jen clovek nebo i ostatni zvirata?
Spíše bych řekl, že má takový vnitřní hlas, něco co Sokrates nazval pojmem daimonion. Doslova přeloženo jako božské svědomí, odrazujíc dotýčného od nesprávného jednání. Jen si nejsem jistý, jestli tímto daimonionem můžeme nahradit pojem duše.

Pokud má totiž každý člověk duši (těžko lze uvažovat, že vlastnictví duše by bylo jakýmsi privilegiem), tak by měl mít automaticky i svědomí. A to, domnívám se, v dnešní společnosti zcelajistě neplatí ;-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

yenn: Ako študentovi medicíny sa Ti ai nedivím... myslím, že v tomto odbore nájdeš dostatok dôvodov prečo nie... ja som bol do nedávna striktný ateista, isté veci ( mimo iné aj diskusia tu ) ma trošku umienili... či má však človek dušu povedať jasne nedokážem resp. na to nemám názor... ale zo záhadných a ťažko upresniteľných dôvodov sa mi akosi preči povedať striktne nie...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

KOFi-chan: Nejde o to že bych neměl rád SW (právě naopak :-D), ale mě vadí konkrétně tenhle díl a to hlavně tahle část s dementně hopsajícím Yodou :evil:

necrotising_ píše:Verite v to, ze clovek ma dusi?
Nevěřím, člověk je jen biologický stroj, nic víc.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Geralt: Imho mají svědomí téměř všichni lidé, ovšem u každého bylo formováno jinak. (jako včera na srazu :-) )
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

necrotising_ píše: Verite v to, ze clovek ma dusi? A pokud ano, jak byste ji definovali? Ma ji jen clovek nebo i ostatni zvirata?
Určitě má. Definicí si nejsem jistá. Ostatní zvířata ji maj taky (i ploštěnky).
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

yenn píše:Geralt: Imho mají svědomí téměř všichni lidé, ovšem u každého bylo formováno jinak. (jako včera na srazu :-) )
být střízlivý a ne po absinthu a pár pivkách, tak by se mi možná i povedlo nedělat tam náboženskou propagandu :lol:
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

AlieN píše:Nevěřím, člověk je jen biologický stroj, nic víc.
No samozrejme rešpektujem Tvoj názor, ale predstav si mŕtveh človeka... ešte pred chvíľou žil dajme tomu, že umrel vďaka početným zraneniam... môže taká úžasná bytosť akým bol, taká koímplexná len vďaka *obyčajnému" fyzickému poškodeniu proste umrieť? Len tak? Behom chvíľky sa zruší celý život? Pár sekúnd a dosť?

A ostatní "duši-veriaci": Keď veríte, že existuje duša, neznamená to automaticky, že veríte v posmrtný život? Veríte aj v ten?
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Yachiko píše:No samozrejme rešpektujem Tvoj názor, ale predstav si mŕtveh človeka... ešte pred chvíľou žil dajme tomu, že umrel vďaka početným zraneniam... môže taká úžasná bytosť akým bol, taká koímplexná len vďaka *obyčajnému" fyzickému poškodeniu proste umrieť? Len tak? Behom chvíľky sa zruší celý život? Pár sekúnd a dosť?
Nevidim duvod, proc by tomu tak nemohlo byt.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Yenn: To jsem se vyjádřil nepřesně a rád bych to poupravil. Každý jedinec má svědomí, problém jest v tom, že u některých se fakticky neprojevuje (z pohledu všeobecného měřítka) - zůstává v jakési latentní formě. Takovéto skryté svědomí pak na ostatní působí že dotyčný XY žádné svědomí vlastně nemá, neboť jej neprojevuje.
A popros, co má včerejší sraz společného s formováním svědomí? Nebyl jsem tam, tož si rád poslechnu :-D
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“