Yachiko píše:
A ostatní "duši-veriaci": Keď veríte, že existuje duša, neznamená to automaticky, že veríte v posmrtný život? Veríte aj v ten?
Pokud jde o posmrtný život - spíš v něj věřím, než nevěřím, ale bez pochybností to není. Holt uvidíme, až nazraje čas... (Nebo taky neuvidíme...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Yachiko píše:No samozrejme rešpektujem Tvoj názor, ale predstav si mŕtveh človeka... ešte pred chvíľou žil dajme tomu, že umrel vďaka početným zraneniam... môže taká úžasná bytosť akým bol, taká koímplexná len vďaka *obyčajnému" fyzickému poškodeniu proste umrieť? Len tak? Behom chvíľky sa zruší celý život? Pár sekúnd a dosť?
Ano podle mě může, lidské vědomí je jen pár elektrických impulzů v mozku a ty skončí v okamžiku smrti (ovšem myslím si že teoreticky by mrtvého člověka bylo možné oživit, zní to sice hodně Frankensteinovsky, ale díky pokrokům v pochopení funkce mozku si myslím že něco takového je jen otázkou času)
wosmahl píše:cesare: Ještě by to chtělo vymyslet způsob, jak to co zjistíš předat těm živým Ale to by to nebylo žádný překvápko...
Jedním z možných způsobů by mohlo být obcházení po domě, rachocení a tlumené kvílení, ale živí to obvykle snášejí překvapivě špatně (na to, že jde v podstatě o dobré zprávy)...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Geralt píše:A popros, co má včerejší sraz společného s formováním svědomí?
Pouze se o svědomí a jeho formování diskutovalo. A pak se všichni ve shodě přátelsky objali. (ta druhá věta není tak úplně pravda, ale prostá fakta mi přišla příliš suchá )
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Geralt: nějak vypukla debata o víře, a já jsem dle svého nejlepšího svědomí a vědomí prohlásil, že věřím v boha a VELICE neohrabaně (byl pozdní večer a já nejsem žádný intelektuál, to všichni dobře víme) jsem se snažil toto vysvětlit, poté debata pokračovala přes duši, svědomí atd., až zdegenerovala a tak jsme jí opustili
Yachiko: ano, v něco takového jako posmrtný život věřím, ale těžko to budu definovat jako nebe či peklo, jednou se o tom stejně všichni přesvědčíme, tak proč o tom vést sáhodlouhé spekulace, když stačí čekat...
Alien: pár impulzů v mozku je doopravdy všechno? nějak se mi tomu nechce uvěřit...
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
AlieN: V poriadku... je to celkom materialistické vysvetlenie, mňa, keď som oo niečom podobnom rozmýšľal napadol tento "obraz". ktorý ma dostatočne presviedča, že to nie je také jedoznačné...
necro: Prečo by to tak nemohlo byť? Ja netvrdím, že to tak nie je ( sám to neviem ... samozrejme ), ale človek sa mi zdá príliš "komplexný prístroj" na to, aby len tak zrazu "prestal fungovať"...
No a pravudpovediac ma táto otázka až tak veľmi netrpái... však ako povedala Cesare - keď príde čas tak uvidíme alebo neuvidíme - a keď vás to trápi moc, tak si pustite Sometimes od Deine Lakaien...
Lerek píše:Alien: pár impulzů v mozku je doopravdy všechno? nějak se mi tomu nechce uvěřit...
Asi stejně jako mě se nechce věřit v existenci nějaké vyšší bytosti, nebo života po životě .
Tohle je snad nejstarší otázka vůbec a uspokojivou odpověď na ni se nejspíš nikdy nedozvíme.
Yachiko píše:a keď vás to trápi moc, tak si pustite Sometimes od Deine Lakaien...
A nebo třeba Reincarnation
Naposledy upravil(a) AlieN dne 19.8.2006 23:46, celkem upraveno 1 x.
Yachiko píše: - a keď vás to trápi moc, tak si pustite Sometimes od Deine Lakaien...
Nebo One Minus One - stojíte-li o pěknou předspánkovou depku...
(two minus one, I am alone - one minus one, I am gone...)
Yenn & Lerek: To muselo být navýsost zajímavé;-) (jak debata, tak i následné skupinové objetí). Škoda, že jsem již odjel z Prahy, jinak bych se taky zastavil.
Lerek píše:Alien: pár impulzů v mozku je doopravdy všechno? nějak se mi tomu nechce uvěřit...
Asi stejně jako mě se nechce věřit v existenci nějaké vyšší bytosti, nebo života po životě .
Tohle je snad nejstarší otázka vůbec a uspokojivou odpověď na ni se nejspíš nikdy nedozvíme.
taky jsem tomu nevěřil, dokud jsem nenabyl zkušenost s alternativní medicínou, od té doby doopravdy nevěřím v pouhých pár impulzů v mozku...
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Heh, tak alternatívna medicína, i keď nemám skúsenosti, je podľa mňa pekná blbosť... ale to môže byť tiež výchovná deformácia - obaja rodičia lekári... aj tak však v tejto otázke nie som presvedčený...
Yachiko píše:Heh, tak alternatívna medicína, i keď nemám skúsenosti, je podľa mňa pekná blbosť... ale to môže byť tiež výchovná deformácia - obaja rodičia lekári... aj tak však v tejto otázke nie som presvedčený...
já jsem taky nebyl, nicméně potom, co jsem viděl a zažil, říkám, že to blbost není...
Hmm, alternativní medicína má IMHO blíž k psychologii než ke klasickému léčení (ale nepopírám že může mít nějaký efekt, spousta nemocí má základ v psychice)