Na IWD I je najlepšia parta pozostávajúca zo 4 bojovníkov (alebo 3 F + 1 paladin) a k tomu mág a klerik - s tým to človek prejde úplne v pohode - ja som si zobral multiclassy a bola to veľká chyba.
Družiny na Páteři světa
Bard bude vynikající jakmile dosáhne 11. levelu a získá Sithův válečný zpěv. Při zoěvu družina získá +2 k AC, +10% k odolnosti vůči všem zraněním a regeneraci 2 životy za kolo.
Kód: Vybrat vše
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
ENDjá taky hraji se šesti oba díly IWD. I když je mi jasné, že s méně postavami by mi rychleji rostly zkušenosti...Jenže nedokáži se jedné postavy vzdát, na těchle typech hry mě nejvíce baví tvorba postav. Při těch šesti se docela vyřádím. I když při boji někdy zachaotím a ani nestačím využit všechny možnosti, které mi postavy dávají. Třeba se ještě časem zdokonalím.
Takže IWD hraji nyní s těmito postavami:
mág(yně)
druid
bojovnice
hraničář
zlodějka
bardka
No je to boj, ještěže je ten save a load.
Takže IWD hraji nyní s těmito postavami:
mág(yně)
druid
bojovnice
hraničář
zlodějka
bardka
No je to boj, ještěže je ten save a load.
Takže vyzkoušela jsem ještě jednu partu a to pětičlenou:
bojovník/druid - půlelfka
bojovník - trpaslice
hraničář - půlelfka
mág - elfka
zloděj/mnich - gnóm
Opět nejvíce využítá je hraničářka, ale ani na ostatní členy si nemohu stěžovat.
S touhle partou se mi hraje mnohem lépe, než s tou předešlou, řekla bych přímo bez problémově. Ta první parta byla moje první parta vůbec v tomto typu her a bohužel se to na ní podepsalo, taky moje neochota pročítat manuály.
Musím pak prozkoumat, kde jsem u té první udělala chybu a zda vůbec jsem schopna s ní dohrát hru.
bojovník/druid - půlelfka
bojovník - trpaslice
hraničář - půlelfka
mág - elfka
zloděj/mnich - gnóm
Opět nejvíce využítá je hraničářka, ale ani na ostatní členy si nemohu stěžovat.
S touhle partou se mi hraje mnohem lépe, než s tou předešlou, řekla bych přímo bez problémově. Ta první parta byla moje první parta vůbec v tomto typu her a bohužel se to na ní podepsalo, taky moje neochota pročítat manuály.
Musím pak prozkoumat, kde jsem u té první udělala chybu a zda vůbec jsem schopna s ní dohrát hru.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Určitě jsiVanda píše:Musím pak prozkoumat, kde jsem u té první udělala chybu a zda vůbec jsem schopna s ní dohrát hru.
Pravdou je, že hodí mít tři postavy s bojovým povoláním (jedna třeba i multiclass jako u tvé pětičlenné družiny), leč není to podmínka nutná k přežití. Kouzelnice a druid mohou povolat na pomoc pár potvor, bardka si přisadí lukem a ani zloděj se s probodáváním neztratí.Vanda píše:mág - půlelfka
druid - člověk
bojovník - elfka (to mě pobavilo)
hraničář - půlelf
zloděj - gnóm
bard - člověk
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Neřekl bych, žes jí zvolila špatně. Dva bojové charaktery udělají štít a ostatní to do nepřátel budou sázet z dálky (luky, magie) + vyvolávání monster, jak tady o tom psal yenn. Možná bych toho zloděje změnil na dualclass bojovník/zloděj.Vanda píše:Ta první parta byla moje první parta vůbec v tomto typu her a bohužel se to na ní podepsalo, taky moje neochota pročítat manuály.
mág - půlelfka, druid - člověk, bojovník - elfka, hraničář - půlelf, zloděj - gnóm, bard - člověk
Pokud bys v budoucnu přemýšlela o rozšíření své pětičlenné družiny, osobně bych přibral klerika - léčivých kouzel není nikdy dost, obzvlášť při takovém množství nepřátel
No jak jsem už říkala, musím se podívat, kde je u té šestky chyba, že třeba o proti té druhé pětičlenné partě vypijou mnohem více lektvarů, jsou věčně nakažený apod.Geralt píše:Neřekl bych, žes jí zvolila špatně. Dva bojové charaktery udělají štít a ostatní to do nepřátel budou sázet z dálky (luky, magie) + vyvolávání monster, jak tady o tom psal yenn. Možná bych toho zloděje změnil na dualclass bojovník/zloděj.
Pokud bys v budoucnu přemýšlela o rozšíření své pětičlenné družiny, osobně bych přibral klerika - léčivých kouzel není nikdy dost, obzvlášť při takovém množství nepřátel
K té pětce. No léčení mi už celkem dobře zvládá bojovník/druid a zloděj/mnich. Léčivé kouzlo dostal i hraničář. To bych možná ocenila jiné znalosti té šesté postavy, ale momentálně mě nenapadá, co by měla umět.
(anonym?)
(anonym?)
Ja poprve vzdy hraju z 6ti postavama (IWD/BG/BG2/IWD2) az kdyz uspjesne hru dohraju tak skousim ruzny ulety jako dohrat bg1 s magem na nejtezsi obtiznost a sam
Obtimalni partu vidim v:
1)Fighter-s Dualama (V BG2 katany 1k10/ IWD2 Bastardy totez)
2)Fighter-Mec/Stit (V BG1 dualclassnuta s druidem-Drizztuv scmitar Obrance mu slusel)
3)Klericka-Drow (takova Viki...strasne me prirostla k scrdci..hlavne v romanci v BG2
)
4)Fighter/Thief-Nosi platovou zbroj, jen kdyz potrebuje neco najit nebo otevrit tak se svlikne
5)Klerikcka/Macka-Support, vlastne takova Aerie z BG2, ze zacatku se me zdala tahle konbinace na nic ale nemuzu si ju vynachvalit
6)Macka-Nespecializovana
Podle me je todle dokonala parta ktera se ale pomalu expy.
Jinak se stouhle partou da dobre "tankovat", lecit i dokonce dokaze neaky to utocni kouzlo hodit
(snad nevadi ze se tu bavim i o BG)
Za jakekoliv zlepsovaky budu rad
Obtimalni partu vidim v:
1)Fighter-s Dualama (V BG2 katany 1k10/ IWD2 Bastardy totez)
2)Fighter-Mec/Stit (V BG1 dualclassnuta s druidem-Drizztuv scmitar Obrance mu slusel)
3)Klericka-Drow (takova Viki...strasne me prirostla k scrdci..hlavne v romanci v BG2
4)Fighter/Thief-Nosi platovou zbroj, jen kdyz potrebuje neco najit nebo otevrit tak se svlikne
5)Klerikcka/Macka-Support, vlastne takova Aerie z BG2, ze zacatku se me zdala tahle konbinace na nic ale nemuzu si ju vynachvalit
6)Macka-Nespecializovana
Podle me je todle dokonala parta ktera se ale pomalu expy.
Jinak se stouhle partou da dobre "tankovat", lecit i dokonce dokaze neaky to utocni kouzlo hodit
(snad nevadi ze se tu bavim i o BG)
Za jakekoliv zlepsovaky budu rad
Tak znova jsem si naistalovala IWD 2 a moje družina téměř tradičně šestičlenná:
1. zaklínačka - elfka
2. barbarka - člověk (za tohle povolání jsem nehrála, chtěla jsem to vyzkoušet)
3. paladinka
4. kněz - v manuálu tvrdili, že se bez ní málem neobjedu, tak jsem do ní šla
5. bardka - (druid a hraničář už začínají být ohraný)
6. zloděj/mág - že bude ze zloděje dual mi bylo jasné, protože mi přijde, že za chvíli umí těch zlodějských schopností moc a že to ani nevyužije...jen jsem váhala, kterým směrem se vydat, nakonec rozhodly navolené schopnosti na začátku hry, neboť malá moudrost, charisma a síla rozhodly (asi jsem na začátku hry nemyslela na budoucnost
)
1. zaklínačka - elfka
2. barbarka - člověk (za tohle povolání jsem nehrála, chtěla jsem to vyzkoušet)
3. paladinka
4. kněz - v manuálu tvrdili, že se bez ní málem neobjedu, tak jsem do ní šla
5. bardka - (druid a hraničář už začínají být ohraný)
6. zloděj/mág - že bude ze zloděje dual mi bylo jasné, protože mi přijde, že za chvíli umí těch zlodějských schopností moc a že to ani nevyužije...jen jsem váhala, kterým směrem se vydat, nakonec rozhodly navolené schopnosti na začátku hry, neboť malá moudrost, charisma a síla rozhodly (asi jsem na začátku hry nemyslela na budoucnost
(anonym?)
(anonym?)
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Sice tobude trošku OT, tak se předem omlouvám
A smím se zaptat, jak ti tento pokus šel? Já to to totiž taky zkusil a náramně mě to bavilo a hru dohrál. Kdy jsi měla největší problémy atd...Sn1per píše:skousim ruzny ulety jako dohrat bg1 s magem na nejtezsi obtiznost a sam![]()
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
no v partě je větší srandaTokkar píše:Solo hra je hlavne desne jednotvarna.
(anonym?)
(anonym?)
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Opět jedu IWD 1 se 6.
Paladin-člověk -Velký meč
Bojovník-Pajzlík-Sekyra
Bojovník/Druid -Půlelf -Scimitary, prak
Kněz/Hraničář-Půlelf-Válečné kladivo, prak (to jsem zvědav)
Zloděj/Mág -Půlelf -Luk
Mág-Elf-Prak
Jsem zvědavý, jak se mě bude léčit, přece jen, Druid i Klerik jsou Multi...
Vanda: Souhlas, nikdy jsem nehrál v méně než 6ti, solo jsem zkoušel v BG 1 (F-M-T)a byla to děsná nuda.
Paladin-člověk -Velký meč
Bojovník-Pajzlík-Sekyra
Bojovník/Druid -Půlelf -Scimitary, prak
Kněz/Hraničář-Půlelf-Válečné kladivo, prak (to jsem zvědav)
Zloděj/Mág -Půlelf -Luk
Mág-Elf-Prak
Jsem zvědavý, jak se mě bude léčit, přece jen, Druid i Klerik jsou Multi...
Vanda: Souhlas, nikdy jsem nehrál v méně než 6ti, solo jsem zkoušel v BG 1 (F-M-T)a byla to děsná nuda.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...