Hardware - otázky, odpovede a rady
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Yachiko: Co to je za monitor? (:anxious:)
Edit: No podle webu by měl mít tyhle parametry:
1024 x 768 / 85 Hz
1280 x 1024 / 60 Hz
Edit: No podle webu by měl mít tyhle parametry:
1024 x 768 / 85 Hz
1280 x 1024 / 60 Hz
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 23.8.2006 20:31, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tak před časem jsem vás tady pěkně mystifikoval následující větou:
No nicméně řešení levného mobilního externího HDD přece jen existuje. Sice je o 100>,- Kč dražší než "řešení" předcházející, ale i tak může být levnější než nákup pravého profesionálního externího HDD.
Velkou výhodou tohoto řešení je, že si můžete HDD vyměnit za jiný.
Takže co shánět?
1)Napájení je řešeno externím adaptérem.
Rámečky Icy Box firmy RaidSonic. Vyrábějí se jak v provedení PATAxSATA, tak i pro 2,5" resp. 3,5" HDD.
Můžete si vybrat z mnoha barev a mnohdy i s koženým pouzdrem navíc.
Ostatně podívejte se sami.
2) nějaké boxy s napájením přímo přes USB
A tady už nabízí své výrobky více výrobců, barevná paleta však není tak pestrá jako u RaidSonicu. Něco za něco.
Vyrábí: Akasa, Thermaltake, Welland, ST-Lab a jistě mnoho dalších, ale tyhle najdete na CC
Příklad: 2,5" ST-Lab Box za 271,- a 80GB WD Scorpio WD800UE za 1951,-
externí HDD napajený přes USB za 2222,-
V podstatě to samé od profíků seženete tak za 3000>,- (např Teac, Seagate)
Je to OC blbost, tak nějak jsem zapomněl na napájení.Samozřejmě v provedení USB tu fest část vůbec do kompu montovat nemusíš a tím je z toho rázem nezávislý přenosný externí disk.

No nicméně řešení levného mobilního externího HDD přece jen existuje. Sice je o 100>,- Kč dražší než "řešení" předcházející, ale i tak může být levnější než nákup pravého profesionálního externího HDD.
Velkou výhodou tohoto řešení je, že si můžete HDD vyměnit za jiný.
Takže co shánět?
1)Napájení je řešeno externím adaptérem.

Rámečky Icy Box firmy RaidSonic. Vyrábějí se jak v provedení PATAxSATA, tak i pro 2,5" resp. 3,5" HDD.

Můžete si vybrat z mnoha barev a mnohdy i s koženým pouzdrem navíc.

Ostatně podívejte se sami.
2) nějaké boxy s napájením přímo přes USB
A tady už nabízí své výrobky více výrobců, barevná paleta však není tak pestrá jako u RaidSonicu. Něco za něco.
Vyrábí: Akasa, Thermaltake, Welland, ST-Lab a jistě mnoho dalších, ale tyhle najdete na CC
Příklad: 2,5" ST-Lab Box za 271,- a 80GB WD Scorpio WD800UE za 1951,-

V podstatě to samé od profíků seženete tak za 3000>,- (např Teac, Seagate)
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Při hledání nějakého ergonomického hlodavce, jsem narazil na velice zajímavou věcičku. Pokud by jste někdo věděl, zda se dá někde v ČR/SR sehnat, tak dejte vědět. Co jsem koukal na cenu tak by měla být za nějakých 75 $ pro praváky a za 105 $ pro leváky...
podivné
Firma která ji vyrábí si tuto myš nechala patentovat jako jedinou skutečně ergonomickou.
hezké že 
A zde je jedna z hlavních příčin vzniku syndromu karpálního tunelu

zdroj: http://www.evoluent.com/index.html

Firma která ji vyrábí si tuto myš nechala patentovat jako jedinou skutečně ergonomickou.

A zde je jedna z hlavních příčin vzniku syndromu karpálního tunelu

zdroj: http://www.evoluent.com/index.html
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Chceš mi naznačit, že píši jenom pravou rukou?Tokkar píše:No jo, jenže karpály si uženeš především psaním na klávesnici a tu bohužel do latě (do vertikály) nepostavíš.

My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
To je divný. Dělám hlavně s myší přes 10 let minimálně 5 hodin denně. A to velmi intenzivně (win jsou velmi myšoidní) a potíže se zápěstím jsem nikdy neměl. 

The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tokkar: Záleží na tom, jakou máš myš, jak ji držíš a jak pohybuješ rukou. "Twisted arm" bych nevinil
Btw: zkoušel jsem si postavení ruky při držení Evoluent VerticalMouse a zjistil jsem, že bych se opíral o hranu stolu kostí, což mi dlouhodobě příliš příjemné nepřijde.
Ale nějaké recenze bych si rád přečetl.

Btw: zkoušel jsem si postavení ruky při držení Evoluent VerticalMouse a zjistil jsem, že bych se opíral o hranu stolu kostí, což mi dlouhodobě příliš příjemné nepřijde.
Ale nějaké recenze bych si rád přečetl.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Njn, já pokud jdu do práce tak s tou myší dělam 6 hodin, pak přijdu domů a tam s ní dělám kolem 10 hodin.Tokkar píše:To je divný. Dělám hlavně s myší přes 10 let minimálně 5 hodin denně.
BTW ergonomickou klávesnici (byla jakoby rozpůlená a postavená do mírné stříšky) jsem už taktéž kdesi viděl. Zkusím se po ní mrknout.
yenn: právě že ta ruka se o hranu stolu nemá opírat vůbec, vzhledem k tomu, že by měla být částečně položená na područkách v podstatě v jedné rovině s plochou kde máš myšu;)
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...