Spánok a kúzla

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
khadgar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od khadgar »

Ja som myslel práve na Spellstrike pretože som chcel vyskúšať či to bude fungovať na Draconisa a fungovalo.
He who fights with monsters should look to it
that he himself does not become a monster.
When you gaze long into the Abyss,
the Abyss also gazes into you.
Sniper
Sigilan

Příspěvek od Sniper »

[přesunuto z tématu "Cloak of Mirroring, Shield of Balduran" //- yenn]
Velehal píše:Zcela neutralizuje liche, mágy, všechno co kouzlí útočnou magii. Mág se zamozřejmě může chránit pomocí složité kombinace: PFME (nebo Spell Imunity: necromancie), Spell Imunity: Ochrana + něco na lichovi řetězové blesky popřípadně další elementální damage, ale s pláštěm stačí jen SI: Ochrana proti Uvěznění...
Takovy maly offtopic, zajima me jestli muzu na sobe mit vic Spell Imunity...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Môžeš. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Sniper píše:Takovy maly offtopic, zajima me jestli muzu na sobe mit vic Spell Imunity...
Ano, jen nevím, zda je to možné i po seslání Immunity: Abjuration.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Mort
Sigilan

Příspěvek od Mort »

Azbest-lovec nemrtvych :

V ToB je kuzlo: prianie uroven 9 Saradushi 1 svitok
Ak mas kuzla: dvojnika uroven 8 a zrkadloveho obraz uroven 7

Svitok prianie si daj do rychleho okna, na spodnej liste !
Vycaruj dvojnika ktory ma tiez rychle okna a najdi svitok prianie zakuzli!

Je to kuzlo roznych moznosti a vyzaduje vysoku mudrost .Najlepsia moznost tam je obnova kuziel,veci a unavy ako keby si sa vyspal!

Skuasal som to aj s mudrostou 25 ale nic sa zmoznosti nemenilo ako ked som mal 18.

Niekedy tam ta moznost nie je ale este mas predsa dvojnikov a zrkadlovy obraz! A takto sa da rozputat magicke peklo a nehovorim o poriadacoch ..atd. A z rychlych okien zo svitkov 9 a 8 kuzla.

Mne sa podarilo vycarovat v SoA 20 golemov Kuzlo premena 9.

A toto vsetko fungavalo len sklonmy takze tebe este zostava plna lista kuziel a priania.

Teraz nie je cas rozmyslat,nad tym, co nemas
mysli na to, co mozes urobit s tym co tu je . 8-)
Margolius
Sigilan

Mág

Příspěvek od Margolius »

Ahoj,včera jsem začal hrát Baldur's Gate 2: SoA....
Nejprve jsem si vybral Kensae, to se mi zdálo o ničem... mám rád kouzla... :-)
Potom Zaklínače - ten jich má zase málo
Nakonec jsem skončil u mága.... kouzla jsem si tak nějak vybral (od fóra Sorcerer - je to dost podobný) vzal jsem si hůl a šipky.... vlastnosti jsem si taky rozdělil podle zmíňenýho fóra...

Ale problém.... štve mě, že nermůžu mít všechna kouzla pevná a že jsem kouzly omezen na určitý počet - bez vyspání... Tak by mě zajímalo, jak si vybíráte aktuální kouzla.... jak zjistíte jaká je situace..... mám sice hodně kouze, ale jaké si mám vybrat na danou chvíli???? je to docela zamotaný.... Jaké kouzla se vyplatí sesílat a jaké kombinace.... docela mám s mágem problém ze začátku... :-( S tím kensaem to byla pohodička.... :-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Margolius:
(Myšleno obecně k tomu, cos napsal, nikoliv výlučně k otázce kouzel.)
Velice brzy to zjistíš sám - používáním a pobytem v dané hře - a rozhodně Ti to přinese lepší zážitek ze hry a budeš se bavit lépe, než když všechno uděláš podle něčího doporučení na internetu.
Je to přeci jen RPG a k tomu nijak složité.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

aneb ukládat a ukládat a to do více pozic,pak na to člověk přijde, že tyhle kouzla jsou zrovna tady naprosto k prdu..aneb, znova a lépe..Ten pocit vítězství, když si člověk s danou situací poradí..
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Margolius
Sigilan

Příspěvek od Margolius »

No asi máte pravdu, ted'ka jsem se dostal přes jednoho šmejda, kterého jsem nemohl dát... POCIT VÍTĚZSTVÍ JE NEHORÁZNÝ... :-) ted'ka už ukládám na každém rohu... :-) Ale otázku si neodpustím, jak často zhruba chodíte odpočívat.... a když nechám někoho hlídat, tak taky odpočívá nebo hlídá.... Když spím v nějakém špatném prostředí, jaký to má vliv???
Vím, že to asi bude v manuálu, ale mám aj a to není moje silná stránka (osdkaz na čj nemohu najít...)
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Margolius: odpočinek zahajuji ve chvíli, kdy jsou postavy unaveny, nebo (u kouzlících postav) pokud již mají drtivou většinou namemorovaných kouzel vyčerpanou... Jak je to s hlídáním netuším (nikdy jsem tuto fci nepoužil). Jinak počasí myslím na odpočinek žádný liv nemá...
Ale pokud venku spát zrovna nutně nemusí, tak pro lepší pocit své druživě většinou dopřávám odpočinek v hostinci, nebo v nějaké kryté prostoře 8-)
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

To s tim odpočinekm je dost individuální...já se snažim co nejmíň, aneb ještě mám pár kouzel, tak je taky využiju...teď se mi stalo, že jak se při prvním vyspání po léčebně ve snu získá proměna, tak to se mi stalo až po tom, co jsem dal podvodní město a v underdarku jsem měl všechno hotovo před vstupem do UstNatha až na ilithidy, kde jsem byl v půlce. :-P Ale ono je to o navolení kouzel a taky na postavách...
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
nekrotyrael
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nekrotyrael »

taky spim az kdyz to jinak dal nejde :)

btw: zkus wild mage - ten muze castit cokoliv ze spellbooku aniz by to mel namemorovano. i kdyz to samozrejme taky ma sve nevyhody :lol:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Já spávám docela často, když mám hodně zraněnné postavy, vypotřebovaná důležitá kouzla, nebo i třeba když nechci venku pobíhat v noci a v dešti :-) (ne že bych se bál, ale v noci hůř vidím (obzvlášť když mi svítí slunce do monitoru))
nekrotyrael píše:btw: zkus wild mage - ten muze castit cokoliv ze spellbooku aniz by to mel namemorovano. i kdyz to samozrejme taky ma sve nevyhody :lol:
Za toho teď hraju..... občas je to velmi veselé :lol:
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

AlieN píše: (ne že bych se bál, ale v noci hůř vidím (obzvlášť když mi svítí slunce do monitoru))
Jo, to taky znám... Kvůli tomuhle odpočívám snad ještě častěji, než kvůli všem těm in-game důvodům...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

kvůli světlu na monitoru hrávám hry až navečír :-)
Jinak stejně jako ostatní, odpočívám, když jsem na tom se zdravím špatně a nebo když mi chybí důležitá kouzla. Takže ještě někdy dočerpám, co tam mám a pak si dáchnu.
To mě pobavilo právě BG, když si moje postava schrupla hned ve vězení, aby načerpala naučená kouzla, tak ta druhá ji pokárala, jak může zrovna teď spát. Člověk je navyklý z jiných rpg, že se nad tím nikdo nepozastavuje a teď tohle. :lol:
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“