Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

CrowX píše:...preto je film zameraný na zobrazenie brutality a zlých podmienok v ústavoch...
Tak tenhle pocit jsem z něj neměl ani druhořadě. Na filmu nejvíce oceňuji úchvatné vykreslení atmosféry blázince, měl jsem pocit, jako bych se na jistý čas opravdu dostal do jejich kůže. A velmi se mi líbí, že tam neroubuje nějakou hlavní dějovou linku - je hlavně o těch pocitech.
Knihu si rozhodně přečtu. To, že je v ní na všechno více prostoru, je neoddiskutovatelné.

Ano, v originále je to One flew over the cuckoo´s nest - stejně jako film - ovšem české vydání knihy bylo, pokud se nemýlím, tak vždycky, opatřeno názvem Vyhoďme ho z kola ven. Proto jsem jej uvedl. Zajímavé, že název filmu je přeložen věrněji.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ačkoli nevím o tom, že by tu bylo více zatvrzelých javistů, ale nedávno jsem přečetl Java puzzlers, absolutně skvostná věc - lepší odbornou knížku jsem zatím snad nečetl. Což možná bude tím, že je míněna trochu jako odlehčená; bavil jsem se nad ní každopádně přepychově ;-)

Ale z trochu jiné strany - tímto díky F_Kidovi za připomenutí ;-) - Dej mi!, Děněžkinová Irina - velmi podařené poetické střípky ze života dnešní (naší ? ;-)) generace - promiskuita, chlastačky, upadlé i neupadlé vztahy, slepé následování "originálů"... taková hezká jednohubka před spaním 8-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vlasák píše:ava puzzlers, absolutně skvostná věc - lepší odbornou knížku jsem zatím snad nečetl
Wow :shock: Kde jsi ji koupil? :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

7c: Amazon ;-)

Obrázek
Grakchus
Sigilan

Příspěvek od Grakchus »

tak ja ctu: Pratchett (nocni hlidka, muzi ve zbrani, hrr na ne), vandenberg, Pressfield, P.Ryan (jak jsem vyhral valku), Hornby, Coelho (Alchymista, Záhir), Waltari, R.Grant (nezchopnost), Fulghum, J.K.Jerome........
magnus
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnus »

čte tu někdo ságy od R.E.Feista?
já vim, že je to taková jednodušší literatura bez hlubších myšlenek a s předvídatelným dějem, ale když mě tak baví trávit celé hodiny v Midkemii :)

přečetl jsem už: Sága trhlinové války, Odkaz trhlinové války, Synové Krondoru, Legendy trhlinové války (kromě třetího dílu), Hadí sága a mam rozečtenou ságu Impéria a Konkláve stínů
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Četl jsem jen Rift War Saga a trochu jsem začal číst Imperium - tam mi dost vadí vliv Janny Wurts (nejhorší spisovatelky fantasy co znám :lol: - Pán Bílé bouře, to je čiré zlo :lol:).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Rok se s rokem sešel a já se opět vrátil ke své oblíbené Bibli pragmatismu, jak přezdívám Machiavelliho Vladaři.
Doporučená četba pro zájemce o dění na (nejen) současné politické scéně.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vypomněl jsem si na pohádkovou knížku, kterou jsem četl pár let zpátky, ale naprosto si nemohu vybavit název, pomůžete mi? :-?
Byla docela krátká - tak hodina nebo dvě čtení, zřejmě už jde o něco staršího. Do pokoje jednoho malého chlapce přiletí kouzelná postavička, která jej vezme do jiného světa, světa dobrodružství. Jde o obrovský dům se zahradou, jsou zde i jiné děti - celé dny si jen hrají, bezstarostně si užívají... pravidelně se střídají roční období, ale každý roční cyklus se odbyde během dne. A pak zjistí, že se odsud nelze dostat...
Neříká vám to někomu něco? :doh:

EDIT:
necrotising_: Super! Díky. :-P
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 14.9.2006 18:30, celkem upraveno 1 x.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Zlodej Dusi od C. Barkera?

Ja docetl scenar na Lost Highway, ted ctu biografii Davida Lynche a pak se vrhnu na Tajny denik Laury Palmerove :).
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

Zrovna sem si pučil 1984 od Orwella. Celkem zajímavá četba.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

necrotising_ píše:Ja docetl scenar na Lost Highway, ted ctu biografii Davida Lynche a pak se vrhnu na Tajny denik Laury Palmerove :).
V tom případě (pokud si stím už nepřišel do kontaktu) ti ještě doporučuji titul Paměti agenta FBI, Můj život, mé pásky od Scotta Frosta.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Dale Cooper's Autobiography mam, bohuzel jen jako pdf soubor na disku.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Po dvou nedávno přečtených věcech ze současné prózy (Holky, Dej mi!) jsem včera a dnes přečetl knížku další knížku z této kategorie:

Juli Zeh - Hráčský instinkt...

...a musím říct, že jsem docela spokojen ;-)

Knížka o absenci (a v opačném světle naopak přítomnosti) hodnot a morálky. Německé gymnázium a více či méně mainstreamoví žáci i učitelský sbor. A do toho v každé z kategorií dvě výjimky - dvojice nadprůměrně nadaných žáků a dvojice přemýšlivých učitelů - a ti spolu i proti sobě rozehrají "hru".
Pofidérnost názorů, citová uvadlost, metafyzické filozofování, cynismus, ironie, ale i zvláštní poetika duše a života, lolitovský motiv a místy lehce hutnější intelektuální a jazykové pasáže - toť vše jest obsazeno.

Slabinou knížky je občasná nevyváženost textu a v poslední cca třetině pak lehký dojem, že kniha místy vykrádá sama sebe.

Skoro bych to doporučil jako povinnou četbu pro všechny dnešní nihilisty, odpůrce společnosti a nietzschefily ;-)

Obrázek
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Vlasák: Díky za tip 8-) až dočtu Dějiny šílenství a jednu knihu, co se mi tu válí asi čtvrt roku, tak si tu Tebou popsanou opatřím 8-) .

A doporučila bych Uzumaki - manga, dá se v angličtině bez problémů stáhnout někde na webu (když budu mít dobrou náladu, tak ji možná někam uploadnu) a je velmi, velmi hustá aneb, co všechno může způsobit obyčejná spirála a vášeň pro ni 8-) .
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“