Vallun píše:- Udělám maturitu a půjdu na vysokou.
Tak k tomu ti držím palce;)
Díky.
Takže, jak jsem již minimálně tady naznačoval, chystám se na vysokou. Netrvalo mi ani moc dlouho rozhodnout se, na jakou školu určitě nepůjdu; ani za nic bych nepodal přihlášku na fakultu čistě zaměřenou na informatiku/elektrotechniku, spíše mě lákají humanitněji orientované obory.
Jako místo preferuji Prahu, důvody asi netřeba více rozebírat (možnosti, zaměstnanost, Sigilané, památky...). Pár fakult/oborů jsem si již vytipoval, a protože navštěvujete (navštěvovali jste) různorodé školy, doufám, že my k tomu případně budete moci říci více než informační "letáčky". Co má cenu, co nemá, co je obtížné, v čem budu mít jako "odpadlý" student elektro-školy příliš velký handicap atd. Ne, že bych tedy svěřoval svou budoucnost do vašich rukou, nicméně nějaký přínos by pro mě vaše případné rady a poznámky přeci jen mohli mít. Tedy do toho:
UK - Fakulta humanitních studií:
Studium humanitní vzdělanosti
Taková všehochuť, jako jediný ze zajímavějších navazujících oborů mi přijde Elektronická kultura a sémiotika.
UK - Fakulta sociálních věd:
Mediální a komunikační studia (obor Mediální studia)
UK -
Filozofický fakulta:
-
Obecná teorie a dějiny umění a kultury (dějiny umění) - tady třeba právě vůbec nevím, jestli má o tomhle oboru cenu uvažovat, když jsem nenavštěvoval uměleckou školu
-
Obecná teorie a dějiny umění a kultury (filmová studia) - tohle je úlet

, dál...
-
Filozofie (filozofie) - "jistota". Filozofie mi přijde hodně zajímavá, důležitá, ovšem mám problém si představit své uplatnění pouze s filozofickým titulem
-
Historické vědy (historie) - opět, historie může být MOC zajímavá (podobně třeba archeologie), mám ale vůbec šanci?
Nu, to to bude prozatím vše. Nejlépe vypadá Filozofická fakulta, kde je opravdu z čeho vybírat. Jednu přihlášku zřejmě podám i do Ostravy, kde však maximálně "obyčejná" filozofická fakulta, pokud si vzpomínám. O Brnu ani moc neuvažuji.