Výroky a moudra
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- wosmahl
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Očekávám od vás solidní chování .Pokud se ke mě budete chovat, solidně,já se kvám také budu chovat solidně a můžete očekávat solidní výsledky. Pokud se nebudete chovat solidně já se také nebudu chovat solidně a neočekávajte solidní výsledky. Je to pochopitelné, neboť svět, kde by se lidé k sobě nechovali solidně, by nebyl solidní a my bysme určitě nechtěli v takovém světě žít.
Náš profesor na zemák při první letošní hodině
Náš profesor na zemák při první letošní hodině
Quand trois poules vont aux champs,
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ježíš, toto je teda kravina, jak můžete takový článek vůbec pustit do světa. Nevím, co koluje po internetu, ale tady ten výpočet je úplně špatně. To je skoro šíření poplašných zpráv. To co odvede za vás zaměstnavatel je pořádku, ale to odvádí ze svých prostředků!
Jedna z čtenářek zeny-in v diskusi pod článkem na téma, kolik procent z platu odvádíme státu.
Jedna z čtenářek zeny-in v diskusi pod článkem na téma, kolik procent z platu odvádíme státu.
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by se uvažovat o cíleném odstřelu některých překladatelů, když už není možné poslat tyto svobodné občany, aby raději něco překládali lopatou. Nebo aspoň o zákazu vykonávání povolání (odebrání licence): deset let by ani stéblo přes trávu nesměli přeložit! [Václav Jamek: O patřičnosti v jazyce]
& dva články o překladateli (či překladači?) Ivo Reitmayerovi:
http://www.ikarie.cz/interkom/1998/19980861.htm
http://www.ikarie.cz/interkom/1999/19990963.htm
(aneb k čemu všemu se člověk může dostat přes Haruhi)
& dva články o překladateli (či překladači?) Ivo Reitmayerovi:
http://www.ikarie.cz/interkom/1998/19980861.htm
http://www.ikarie.cz/interkom/1999/19990963.htm
(aneb k čemu všemu se člověk může dostat přes Haruhi)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nezbývá než citovat Vančuru.
Autor: hnidopich Datum: 08. 11. 13:08
"Co chcete říci, mistře," zeptal se kanovník, "zdá se mi, že jste na své cestě za výrazem došel až k stupni nesrozumitelnosti téměř zajímavé."
Autor: hnidopich Datum: 08. 11. 13:08
"Co chcete říci, mistře," zeptal se kanovník, "zdá se mi, že jste na své cestě za výrazem došel až k stupni nesrozumitelnosti téměř zajímavé."
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Já to znám, že jsou tři druhy problémů..Jab píše:Arronax píše:Existujú iba dva druhy problémov: prvý druh sa nedá vyriešiť a preto nemá zmysel si z nich robiť ťažkú hlavu a druhý sa dá vyriešiť, takže nemá zmysel si z nich robiť ťažkú hlavu.
1) Ty co se dají vyřešit hned. Tak je vyřeš. => Nemáš problém.
2) Ty co se vyřeší časem. Vydrž až nadejde jejich čas. => Nemáš problém
3) Ty co se vyřešit nedají. Kraviny. Neřeš. => Nemáš problém.
Kdo to poprvé vymyslel nevím, já to jen předávám dál....
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Politické okénko
What good fortune for those in power that people do not think. - Adolf Hitler
The people in power will not disappear voluntarily, giving flowers to the cops just isn’t going to work. This thinking is fostered by the establishment; they like nothing better than love and nonviolence. The only way I like to see cops given flowers is in a flower pot from a high window. - William Burroughs
Catch a man a fish, and you can sell it to him. Teach a man to fish, and you ruin a wonderful business opportunity. - Karl Marx
The only purpose for which power can be rightfully exercised over any member of a civilized community, against his will, is to prevent harm to others. His own good, either physical or moral, is not a sufficient warrant. - John Stuart Mill
I have never let my schooling interfere with my education. - Mark Twain
Only a life lived for others is a life worth while. - Albert Einstein

What good fortune for those in power that people do not think. - Adolf Hitler
The people in power will not disappear voluntarily, giving flowers to the cops just isn’t going to work. This thinking is fostered by the establishment; they like nothing better than love and nonviolence. The only way I like to see cops given flowers is in a flower pot from a high window. - William Burroughs
Catch a man a fish, and you can sell it to him. Teach a man to fish, and you ruin a wonderful business opportunity. - Karl Marx
The only purpose for which power can be rightfully exercised over any member of a civilized community, against his will, is to prevent harm to others. His own good, either physical or moral, is not a sufficient warrant. - John Stuart Mill
I have never let my schooling interfere with my education. - Mark Twain
Only a life lived for others is a life worth while. - Albert Einstein
Ten systém tě nemá donutit něco neřešit, ale netrápit se tím. Naopak má k řešení přímo vybízet.KEBULE píše:1) Ty co se dají vyřešit hned. Tak je vyřeš. => Nemáš problém.
2) Ty co se vyřeší časem. Vydrž až nadejde jejich čas. => Nemáš problém
3) Ty co se vyřešit nedají. Kraviny. Neřeš. => Nemáš problém.
Abychom zase nepředstírali, že je to systém všespásný... Občas něco řešit spíše škodí než prospívá. Jinak řečeno se semo tamo stane, že se problém vyřeší tak nějak sám a lépe. Byť je to samozřejmě málo časté.
Problémy, které zatím nemůžeš vyřešit, jsou právě ty nejhorší. Například někdo z rodiny může být vážně nemocný. Je pravděpodobné, že zemře, ale ty to nevíš jistě. Jenže nemůžeš kolem něj chodit, jako by jeho nemoc (/problém) neexistovala. A oprostit se od jakýchkoliv starostí by bylo krajně nevhodné.
Jinak řečeno tyhle body se občas dostanou i do jakési slepé uličky, kde je prostě nemůžeš vhodně použít. Pomáhají, když na tebe udeří nějaký problém a ty se dostaneš do nálady, která celkově (totalitně) ovlivňuje tvé vnímání, přes kterou se všechno takové myšlení odehrává. Odvrátí pak třebas to nejhorší, ale problém za hlavu hodit nemůžeš...
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
:-)
Jab:
Máš samozřejmě pravdu. Ale klasické moudro praví, že VYJÍMKY POTVRZUJÍ PRAVIDLO. Ty vyjímky jsou ty problémy na které nelze aplikovat tuto "poučku." Jinak z vlastní zkušenosti mohu říct, že od té doby co se snažím řídit touto poučkou je můj život klidnější. Protože jsem si uvědomil, že problémy co mě nejvíc tížily byly vlastně jen kraviny... Tobě se to nestává?
Hamster:
Nechceš to pro nás neanglicky mluvící přeložit?
Geralt:
Tomu jsem ochoten věřit, bylo by mu to podobné. A vůbec co noha?
Máš samozřejmě pravdu. Ale klasické moudro praví, že VYJÍMKY POTVRZUJÍ PRAVIDLO. Ty vyjímky jsou ty problémy na které nelze aplikovat tuto "poučku." Jinak z vlastní zkušenosti mohu říct, že od té doby co se snažím řídit touto poučkou je můj život klidnější. Protože jsem si uvědomil, že problémy co mě nejvíc tížily byly vlastně jen kraviny... Tobě se to nestává?
Hamster:
Nechceš to pro nás neanglicky mluvící přeložit?

Geralt:
Tomu jsem ochoten věřit, bylo by mu to podobné. A vůbec co noha?

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...