Tak som túto hru včera udolal. Musím povedať, že bola naozaj výborná - až na pár nezrovnalostí vo využívaní skill pointov a etc. Samozrejme som si "užil" svoje najmä vďaa češtine, ktorá ma pripravila o kvlaitný zážitok z konca hry - záverečnú sekvenciu s obrázkami mi prehrala tak z polovice a s úplne príšerným dabingom. A to som opomenul množstvo nielen gramatických chýb v dialógoch, očividne chýbajúce možnosti v rozhovoroch a neustála sebaprezentácia prekladateĺa - keď niekto na seba upozorní drobným easter-eggom, tak je to ok, ale keď o Birdmanovi vyhlasuje novinový predavač, že je každý druhý deň "v akcii" alebo sa o ňom vyjadrí trpaslík Bingham na Caladonskom cintoríne a ešte aby som nezabudol na debilizmy tipu náhrobok s textom "Zde leží Zeman Milouš - zabili sme ho, protože byl teplouš...", ktoré o autorovi češtiny vo mne vzbudili celkom jasnú predstavu.

Čeština na túto hru bola spravená absolútne nechutne a zle a pochybujem, že s ňou niekedy Arcanum ešte budem hrať... ale mám z tejto RPG hlavne pozitívne dojmy - originálne porstredie, veľa questov, variabilita dialógov, riešení etc a výborná atmosféra. Na niečí vkus možno trochu dlhá, ale mne sa ju podarilo dokončoť za 7 dní a to som nevynechal skoro nič. Milo ma tiež prekvapil hlavný boss, v osobe ktorého som očakával niečo ako "Všetko na Arcane chcem vykillovať, lebo som zlo!", ale mal svoje zvláštne zaujímavé dôvody. Príbeh bol dobrý, mal spád, originálny - do extrémov by som ho zas nevychaľoval, ale pobavil

Trošku som sa zasmial na tom, že pes bola NPC, ktorá v záberečnom boji spôsobila bossovi 50% zranenia - a to som mal so sebou ešte Virgila na 50. lvl, Sogga na 49., Sebastiana na 32., Raven na tom istom + A a Kraka'Tura.
Táto hra bola plná úžasných momentov - niektoré dialógy ako Schuylerovci, Loghaire Hromokameň, - spoil -
Nasrudin a etc. na mňa spravili dobrý dojem, výborné questy a zvraty v dejovej línii - to všetko prispelo k dobrému dojmu z tejto hry...
Celkovo by som Arcanu dal asi 89% a určite sa k nemu ešte niekedy vrátim...